Obrtna zbornica (spet) mutna posla

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
kje je bila OZS in GZS ko so brez plačila ostali PODIZVAJALCI pri stožicah in podobnih projektih? tudi AC v pomurju...

aja oni ti nudijo fiktivno podporo itd... kje so časi "izvajalskih zadrug" ko so zadruge poskrbele tako za posel kot za plačilo seveda so pobrali kak % za delovanje ampak si imel posel imel si plačilo...

sedaj pa razen obrtnika ni kakšen velike prednosti...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:

@Demz: delaš na OZS?

Sem čisti obrtnik in sem doživel že vsakovrstne svinjarije iz strani oblasti - nekoč iz Beograda, sedaj pa iz Lj. Vedno so nam podstavljali razne bremze pod noge: nisi smel uvoziti npr. stroja iz tujine, če ni starejši kot 10 let, materiala nisi dobil za delat, državne tovarne so ga pa, razne upravne in davčne fore, - hvalabogu z delavci in sindikati nisem imel ravno problemov, ker sem imel morda srečo ali pa le pošten odnos, ...

- pa so moji predhodniki ustanovili nekaj obrtnih zadrug, ki so jim omogočile neovirano dobavo surovin in naprej posredovanje pri prodaji izdelkov : zadeva je špilala!
Iz tega so nastale obrtne zbornice, preko katerih smo lahko izobrazili delavce v "novi tehnološki svet" , podprt z računalništvom in informatiko v tem trenutku (poudarjam: "v tem trenutku"! ) , sooblikovali Slovenijo, da je vsaj malce primerna za delo samostojnega obrtnika - na tem mestu ne mešati zraven raznih turbo nitrogen itd gazel "s trupli okoli in okoli naokoli njih". Kopico pravniških vozlov, na katere naleti prav vsak človek ob delu in bi lahko grenko plačevali pravno pomoč v nedogled, ...

Vse to za bistveno manj denarja, kot bi ga bil sposoben povprečen obrtnik sfinancirati za svoje potrebe.

Zadnjih 10 let se je zadeva spolitizirala. Zaposlovalo se je negospodarno, tako kot povsod v državi, rezultati dela pa zanič! Ta primer 50 € limita, ki je na koncu porabil pol leta za rešitev, je pa "špegel primer", da je gniloba zraven.

Treba je zdraviti, ne likvidirati! Ker, verjemite, tale režim nikakor ni zadnji in bomo strokovno pomoč še kako potrebovali!

Nazadnje uredil moderator:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.376
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Ne nakldaj in ne laži, nihče ne ukinja OZS. Gre le za problem obveznega članstva, kar je nevzdržno. Nihče, ampak nihče nima pravice tega predpisat, izjema so le le ozko omejene zbrnice določenih poklicev, kjer bi lahko bile posledice neurejenosti poklica bile zelo hude (recimo zdravniška, le delat bi morala, kot je treba, ali odvetniška). Za vse ostale, splošne szbprnice, mora biti članstvo prostvoljno, mora biti možnost, da se za iste "klietne" bori več zbornic in naj zmaga tista, ki ima za svojo članarino najboljši program in usluge.

No saj, trapasto je plačevati nekaj, kjer ne vidiš koristi. V istem kontekstu bi morali ukiniti tudi RTV prispevek oz. ga dati v prostovoljno.

Če se ti zdi, da lahko enačiš parazite z OZS in nacionalno TV, je s tabo nekaj hudo narobe
stupid-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Treba je zdraviti, ne likvidirati! Ker, verjemite, tale režim nikakor ni zadnji in bomo strokovno pomoč še kako potrebovali!

Če prav razumem kronologijo dogodkov - nastavki iz katerih je nastala OZS so bila združenja, ki so omogočila obrtnikom boljše poslovanje in članstvo v njih ni bilo obvezno?

Če se seda zgolj ukine obvezno članstvo - zakaj to ne bi bil dober korak k temu, da zbornica ponovno postane učinkovita organizacija, ki bo zaradi želje privabiti več članov sama sebe reformirala?

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
235
11
18
Z`dežele
Če je res da bo referendum mislijo o tem obvestit člane ali bodo za to izvedeli samo izbrani (pri koritu). Zaenkrat še nisem dobil nobenega obvestila.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.694
9.913
113
40
MB
kolko slišim ljudi, je obrtna postala bolj potovalna agencija v zadnjem času kot kaj druga, razni izleti in apartmaji za člane po diskontnih cenah ... wtf
grin1.gif

bose

Pripravnik
23. sep 2009
294
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Kako pa bo potekal ta referendum? Kje? Bi se ga tudi sam rad udeležil. V teh nekaj letih plačevanja članarina razen Obrtnika nimam od njih nobene koristi (draga revija - 600€ letno). Sem enkrat poskušal uporabiti njihovega svetovalca, pa odgovor ni bil vreden pol pi... vode.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz sem imel obrt 10 let, pa ni bilo nikoli nobene koristi od OZS. 2x sem imel opravek z njimi, prvič ko sem odprl, seveda so mi narobe zapisali ime na obrtno dovoljenje, ker je prevelik problem pretipkati iz osebne izkaznice. Drugič pa, ko sem zaprl.
Toliko viška denarja imajo, da kar kupujejo ene vikende brezvezne vsepovsod, v katere seveda pridejo samo privilegirani, čeprav je kao za vse člane. (OZ KAMNIK)
Potem pa vsak mesec pošiljajo še en svoj zmazek od revije (poleg Obrtnika), samo da nekdo kasira.

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Jaz tudi še nič ne vem...

Sem pa za ukinitev obveznega članstva, v naši družini je obrt že 35 let in nekih blaznih koristi ne vidim, še več, na območni zbornici mi delajo še poslovno škodo.

Če bi OZS bila kaj vredna bi se v zadnjih 20 letih pogoji za malo podjetništvo in obrt kaj spremenili - na bolje. Tako pa smo vsem v državi očitno 5. kolo, OZS pa bolj malo dela na tem...
Naj dajo neobvezno članstvo, potem pa lahko pridejo in pokažejo kaj imajo za ponuditi pa bomo ocenili ali se to izplača ali ne.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
102
2
18
Danes (20.4. !) je prišlo po pošti vabilo na referendum, prikladno zapakirano v kuverti med kup ostalega papirja. Po medijih res ni kaj dosti opaziti, bi bila pa pomojem to tema za Kurjača (Uroš Slak), samo je pač prepozno, ko je bila cela operacija tako na hitro izvedena.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
C/P
Zakaj vodstvo Obrtne zbornice Slovenije pred svojimi člani skriva, da bo v sredo referendum o odpravi obveznega članstva, česa se bojijo? Ti vprašanji sta se nam postavili potem, ko nam je več obrtnikov sporočilo, da sploh niso bili vabljeni na referendum. »Danes je petek in še vedno nisem dobila obvestila o referendumu. Večkrat sem klicala na zbornico in jih prosila, naj mi pošljejo vabilo, pa pravijo, da ne vedo, kam poslati. To me preseneča, saj mi račune za članarino redno pošiljajo na moj naslov,« nam je povedala Andreja Kos iz ljubljanske družbe Comware .
konec C/P

vir: http://www.finance.si/350454/Obrtniki-boste-za-obvezno-članstvo-v-OZS-ali-proti

C/P
Le zakaj OZS svojih članov ni obvestil prej, ampak tik pred volitvami? Privrženci teorij zarote bi rekli, da najbrž zato, da na glasovanje pridejo le tisti, ki bodo glasovali za obvezno članstvo. Ker ne verjamemo v teorije zarote, smo o obveščanju v zadnjem hipu vprašali predsednika OZS Štefana Pavlinjeka. Njegovo pojasnilo je bilo preprosto, njega in njegovih 200 kolegov, ki delajo v zborničnem sistemu, skrbi, da prezgodaj poslanih vabil člani ne bi kje založili. Če ne bi verjel, da so obrtniki pametni ljudje, bi za hip pomislil, da ima Pavlinjek svoje člane za norce. A ker je tudi Pavlinjek izjemno uspešen obrtnik, torej pameten človek, sem to misel hitro opustil.

konec C/P

vir: http://www.finance.si/350450/Ura-resnice-za-šefe-obrtne-zbornice

Meni se zdi komentar popolnoma odveč...