Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
@Demz: delaš na OZS?
Sem čisti obrtnik in sem doživel že vsakovrstne svinjarije iz strani oblasti - nekoč iz Beograda, sedaj pa iz Lj. Vedno so nam podstavljali razne bremze pod noge: nisi smel uvoziti npr. stroja iz tujine, če ni starejši kot 10 let, materiala nisi dobil za delat, državne tovarne so ga pa, razne upravne in davčne fore, - hvalabogu z delavci in sindikati nisem imel ravno problemov, ker sem imel morda srečo ali pa le pošten odnos, ...
- pa so moji predhodniki ustanovili nekaj obrtnih zadrug, ki so jim omogočile neovirano dobavo surovin in naprej posredovanje pri prodaji izdelkov : zadeva je špilala!
Iz tega so nastale obrtne zbornice, preko katerih smo lahko izobrazili delavce v "novi tehnološki svet" , podprt z računalništvom in informatiko v tem trenutku (poudarjam:
"v tem trenutku"! ) , sooblikovali Slovenijo, da je vsaj malce primerna za delo samostojnega obrtnika - na tem mestu ne mešati zraven raznih turbo nitrogen itd gazel "s trupli okoli in okoli naokoli njih". Kopico pravniških vozlov, na katere naleti prav vsak človek ob delu in bi lahko grenko plačevali pravno pomoč v nedogled, ...
Vse to za bistveno manj denarja, kot bi ga bil sposoben povprečen obrtnik sfinancirati za svoje potrebe.
Zadnjih 10 let se je zadeva spolitizirala. Zaposlovalo se je negospodarno, tako kot povsod v državi, rezultati dela pa zanič! Ta primer 50 € limita, ki je na koncu porabil pol leta za rešitev, je pa "špegel primer", da je gniloba zraven.
Treba je zdraviti, ne likvidirati! Ker, verjemite, tale režim nikakor ni zadnji in bomo strokovno pomoč še kako potrebovali!