Obracun nepremicnine

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
shocked-1.gif

ne me hecat! od kod potem kolegu 300k €
shocked-1.gif
kogar koli poznam... noben pod 100 k€

jah... potem bo že tak če pravijo

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
mah... vseeno ne vidim logike.... apače-razkrižje: povprečna vrednost nepremičnine 29k €, mi pa 41k €, pa imajo polovični koeficient

eh...

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.182
3.891
113
Kaj je s tistimi 0/1 deleži lastništva? Ker na popisu imam lastnika s takšnim deležem, ki pa je nepremičnino prodal že pred leti.

Sicer pa so pri meni dobili ca. 140k € nižjo cifro kot uradni cenilec.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Zanimivo, meni so vse skupaj (bajta + zemlja) ocenili približno na toliko, kot je vredna sama parcela.
smile-1.gif
Seveda jim noben datum gradnje in stanje hiše/prostorov ne štima.

LP,

Milan

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Mojmu tastu so za 1000 m2 zazidljive zemlje v Črnučah postavili vrednost 17.000 evrov
crazy1.gif
Pa to jo jaz takoj kupim, če bi bla res tok ..

A to bo kaj vplivalo pri prodaji premoženja?
10.gif

Sicer je pa moja sodelavka dobila izračun za njeno hišo, ki je brez oken...v glavnm cegu + streha = 1200000 evrov. ahahahaha
13.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.368
9.622
113
EU
Kaj pa možnost...da se "dovoljuje občini pridobitev lastninskega deleža na nepremičnini, v primeru, ko oceni, da bi lahko terjatev poplačala skozi prihodnje transakcije ali donose nepremičnine."
Torej, če ne plačaš davka, se bo občina vknjižila kot solastnik tvoje nepremičnine.
13.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.454
2.399
113
Pomurje
Ja no, kako pa si mislil!? Bo vsaj red in ne bo izgovarjanja, sem tak in tak problem.

Si mogoče kot mnogi "podjetniki", ki "kupujejo" brez, da bi plačali?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Koliko denarja je ta banda ki je izracune delala pozrla ?
Mocno me zanima kdo bo klican na odgovornost za to skropucalo ki so ga delali par let in sedaj je vseskupaj popolnoma nicvredno neuporabno,zavrzena gora denarja ?
A tudi ta nesposobna zdruzba ki je ta projekt delala je prejsnji teden strajkala ?Od prvega dneva ko so zacele dezevati pripombe bi morali biti vsi brezposelni.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.368
9.622
113
EU
Nisem podjetnik. Kupujem vedno z gotovino in plačujem davek.
Tajkuni so se prilastili fabrik, sedaj so naštudirali sistem, kako se prilastiti nepremičnin.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Če se ne motim, so glavnino dela pri vnašanju podatkov naredili študentje preko ŠS
Če to drži, potem je bolj razumljivo od kje množica napak, manj pa zakaj ni bilo dvojne kontrole.
Nekako v ozadju pa je slišati informacijo, da je bil političen pritisk na zaključevanje dela ogromen...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Novost za tiste, ki niso dobili obvestila na dom:

=870#tabs]http://e-prostor.gov.si/index.php?id=850&no_cache=1&tx_simpltabs_pi1[tab]=870#tabs --> zavihek Niste dobili obvestila
smile-1.gif

Obrazec je na voljo na naslovu http://e-prostor.gov.si/fileadmin/projekti/Obvescanje/Obrazci/obrazec1.pdf

Izpolnjen obrazec lahko lastnik pošlje na e-naslov: obvescanje.gu@gov.si , po pošti na naslov: Geodetska uprava Republike Slovenije, Zemljemerska 12, 1000 Ljubljana, PP 494 ali ga dostavi osebno na najbližjo geodetsko pisarno.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:

Kdo mogoče ve koliko bo za plačat? Eni pravijo 0,3%, drugi da bo različno...
confused-1.gif

Odvisno, v Beltincih recimo 4,5x več kot v Ljubljani.
Ampak je enaka hiša v Beltincih tudi ocenjena mnogo manj, kot v ljubljani.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Mocno me zanima kdo bo klican na odgovornost za to skropucalo ki so ga delali par let in sedaj je vseskupaj popolnoma nicvredno .
Kako to misliš ničvredno????
Od tega skropucala bo država potegnila kar lepe denarce. Itak se večinoma uštejejo v svoj plus, tko da večje je skropucalo, večji bo zaslužek.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:

Kdo mogoče ve koliko bo za plačat? Eni pravijo 0,3%, drugi da bo različno...
confused-1.gif

Odvisno, v Beltincih recimo 4,5x več kot v Ljubljani.
Ampak je enaka hiša v Beltincih tudi ocenjena mnogo manj, kot v ljubljani.

Zadnja informacija veleumov je, da bo davek enoten za celo SLO in sicer 0,1%, občine pa ga bojo lahko povečale do 50%, se pravi max 0,15%.

Za kmetijska zeljišča in tovarne je pa predvideno možno znižanje za omenjeni %.

Živi bili pa videli.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
In mi ovčke bom spet požrli vse, kar nam bodo skuhali ti veleumi. Če bo obveljala 0.1% od 80% vrednosti, potem bo to pri meni cca 200% podražitev glede na znesek stavbnega zemljišča, kar plačujem sedaj. V tem primeru se bo lahko računalo cca 10 € / na kvadrat.
bonk.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Mene pa zanima tole.
capture.png

Kaj v tem primeru pomeni Kombinirani I in pa razdalja 300 kvadratnih metrov? Ko sem v šolo hodil so bile razdalje v metrih.

Potem imamo tudi opcijo bližine daljnovodov, kaj to zmanjšuje vrednost parcele in stavbe?

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Spravilo lesa
Spravilo lesa je podatek o načinu spravila lesa in o spravilni razdalji. Podatke je posredoval Zavod za gozdove Slovenije. Možni so naslednji načini spravila lesa: ni spravila, s traktorjem, z žičnico, ročno, kombinirano I (kombinacija ročnega ali animalnega – z vprego in traktorskega spravila), kombinirano II (kombinacija ročnega ali animalnega in spravila z žičnico). Spravilna razdalja je razdalja v metrih od kraja poseka (parcele) do vlake (gozdne poti).
Spremembo podatka o spravilu lesa lahko podate z uporabo spletene aplikacije »OVN« ali podatke posredujete na Obrazcu D.
Sprememba podatka o spravilu lesa bo obravnavana kot predlog za spremembo. V spletni aplikaciji »OVN« sprememba še ne bo izvedena! Zbrani predlogi bodo po zaključku projekta posredovani Zavodu za gozdove Slovenije. Upravičene predloge bo Zavod za gozdove Slovenije posredoval geodetski upravi, ki jih bo vpisala v register nepremičnin.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.821
6.784
113
pri taščici
mene zanima daljnovod
v dolžini cca 100 gre daljnovod čez gozd (poseka!!!) in čez travnik. tega ni nikjer omenjeno.
da ne govorim o drugih "cvetkah" predvsem o stavbnih zemljiščih..... 400m2 veliko zemljišče (sadovnjak, da kolena grizeš ko greš čez njega, oni pa meni 100% pozidano