Obnova amortizerja?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Kje v LJ ali bližnji okolici solidno obnavljajo amortizerje? Al še vedno veljata Jenko pa Vuga iz gorice kot boljša v stroki?

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Sigurno je za obnovo najbolj kvaliteten Turnšek - Amortizer d.o.o. iz Vidma pri Dolu pri LJ, ni pa najcenejši.
Za moj zadnji (in še en sorodnikov) primer obnove ti povem to, da sem Vugi moral amortizer poslati nazaj na popravilo, ker je bil slabo obnovljen.
Torej, ko sem potegnil črto, sem pri Turnšku zadevo rešil v enem dopoldnevu (šel tja osebno iz MB), pri Vugi pa mi je avto stal skupaj skoraj cel teden, pa sem tudi šel iz MB v NG. Razliki v porabljenem gorivu in času zame precej močno prevesita tehtnico v korist Turnška.

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Hm... Čeprav je bilo to pred desetletjem pri nas zelo popularno, bi sam priporočal, da raje kupiš nove... Tudi če kakšne bolj kitajske (bodo pač zdržali 5 let namesto deset)...
smile-1.gif

Klinc, s slabimi amortizerji si na cesti (požiranje lukenj, zaviranje) nevaren sam sebi in še vsem drugim okrog...
tongue-1.gif

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Kje v LJ ali bližnji okolici solidno obnavljajo amortizerje? Al še vedno veljata Jenko pa Vuga iz gorice kot boljša v stroki?

Kakšen Vuga .... bodte pametni ..... meni mi je montiral popolnoma izpraznjen amortizer na avto ...... računa ni hotel izdati ... in pri reklamaciji praznega amortizerja ni hotel priznat reklamacije .... kup ceremonij in prerekanja predno je sploh hotel preverit al je res prazen.... in še to je potem s težavo priznal. s tem da ko je v prvo demontiral ni hotel popustit ... komaj v drugo je priznal napako, katero je nato zvalil na zaposlenega
Amortizer je bil pa tako prazen, da se ga je dalo na roke brez težav skp stisnt in stegnil se je v trenutku ... ni se vračal počasi nazaj kot se mora ...

Skratka OBVOZ NA VARNOSTNI DALJAVI!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.474
448
83
Predvsem najprej preveri, koliko stanejo novi amortizerji (kjer lahko izbiraš tudi različne opcije trdote, obnašanja... če ti orig. slučajno ne ustreza). Obnova pomojem danes pride v poštev zgolj pri kakšni eksotiki, kjer cene novih letijo v nebo ali pa so izredno težko dobavljivi.

Recimo pred doooolgimi leti, ko je bila tovrstna obnova bolj popularna, bi me obnovljen amortizer za Katro stal več(!) od novega. Sicer bolj izjema kot pravilo, ampak cenovna razlika često ne upraviči varčevanja z obnovo.

Sicer pa: ja, vsi trije omenjeni so se ukvarjali s tem, izkušnje pa so različne - očitno tudi na Alterju.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Imam izkušnje z vsemi tremi. Odnos pri Vugi tud meni ni preveč všeč, avto pa je naredil svinjsko trd (verjetno so ga zato hondaši priporočali). Turnšek ima najbolj fensi delavnico ampak je baje kvalitetna odvisna od majstra, ki je takrat na šihtu. Najdražji je, za moje pojme tut malo pretrdo nardi. Jenko je pa, mislim da, najcenejši pa meni osebno se je avto po njegovem posegu najbolj "originalno" vozil. Edino v hudem mrazu so ratal mal trdi.

Vsekakor pa najprej preveri cene novih, ebay.de je tvoj prijatelj.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Se kr strinjam z ostalimi, poglej za novimi .
Jst sm kak mesec po obnovi (pr vugi), vse skp zmetal dol. Avto je bil trd in tak "cuden" za vozit.
Nabavil sem nove kayaba, in avanturo pr vugi pocasi pozabil.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
katere amortizerje dati na passata limuzina 1998, večinoma se vozim po bolj ovinkastih in slabih cestah (20kkm/ leto)

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Najbolj enostavno: prvogradne, torej Boge/Sachs. Uvoznik je Adel avtodeli iz Stegen.

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Hja, koliko Boge stanejo danes ne vem, verjetno pa med 300 in 500 EUR...

Če te zanimajo še cenejše opcije, vzemi prve, ki jih imajo na zalogi
zmaga.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
jaz mam na passatu problem da avto plava ko vijugam, če vozim naravnost se mi zdi da avto da ne rečem idealno požira neravnine, prav tako je tester na tehničnem pokazal da so amortizerji 80% dobri. A to prihaja do različnih vrst obrab amortizerjev, se morda v mojem primeru splača obnovit amortizerje?

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Da.

Najbolje: kupi nove, pa če tudi kitajske. Bodo pač čez nekaj let spet fuč (avto bo spet plaval), in jih spet zamenjaš (ali pa avto na odpad, če bo že toliko star...).
zmaga.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Mah, kitajski znajo bistveno prej spustit kot v parih letih (nekateri so bili že ob montaži fertik
evil.gif
). Sem bil tudi jaz pred dilemo: obnova, kitajski. Štartal sem cenovno z obnovo in kitajskimi, po malo prebiranja izkušenj (po nemških forumih) s kitajskimi amortizerji sem kupil nove Sachs. Mi ni žal tudi centa, čeprav je bila razlika 120 EUR proti 215 EUR (oboje brez menjave).