OBMOČJE NIČ - PREISKAVA O 11. SEPTEMBRU

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Si ji mogoče kdo ogledal sinočnjo oddajo na TV SLO 1 "OBMOČJE NIČ - PREISKAVA O 11. SEPTEMBRU, ITALIJANSKA DOKUMENTARNA ODDAJA"

Na zelo zanimiv način vse skupaj je bilo prikazano, tako da sem že jaz podvomil v teorijo zarote... vendar mi je kljub temu ostalo še nekaj nerešenih vprašanj, kot npr. kje pravzaprav je končalo letalo 77, ki "kao" ni treščilo v Pentagon...

Vglavnem, zanima me vaše mnjenje, tisti ki ste si oddajo ogledali
wink-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa sej teh oddaj je kar nekaj in vse prikazujejo čisto enake ugotovitve - da se nič ne sklada s uradno verzijo. Napak je toliko, da se čudim, da folk še ni naredil ''uzbuno'' in zahteval postrelit pol takratnega senata s Bushem na čelu.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Si ji mogoče kdo ogledal sinočnjo oddajo na TV SLO 1 "OBMOČJE NIČ - PREISKAVA O 11. SEPTEMBRU, ITALIJANSKA DOKUMENTARNA ODDAJA"

Na zelo zanimiv način vse skupaj je bilo prikazano, tako da sem že jaz podvomil v teorijo zarote... vendar mi je kljub temu ostalo še nekaj nerešenih vprašanj, kot npr. kje pravzaprav je končalo letalo 77, ki "kao" ni treščilo v Pentagon...

Vglavnem, zanima me vaše mnjenje, tisti ki ste si oddajo ogledali
wink-1.gif

Marsikaj sem se vprašal ob ogledu dokumentarca. Predvsem kako smo ljudje majhni...(NE NAIVNI) da ne bo kdo pobrkal.

Če se dobro spomnim so nekaj ur po 11.9 govorili o pokih v kleti in o velikem številu helikopterjev nad dvojčkoma..potem je vse potihnilo in včeraj je bilo spet moč slišat nekaj v tej smeri.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Mene oddaja ni prepričala. Eden pravi da so ugrabitelji nedolžni in v bistvu še živi ter čisto običajni delavci, drug pravi da so se borili v jugoslovanski vojni v 90. letih kot mudžahedini...... ne gre mi skupaj.

Poleg vsega so Sovjeti tudi mislili da imajo nevem kako zračno obrambo, pa je proti koncu 80. let en golobradi nemček z navadno cessno prebil zračno obrambo in pristal na Rdečem trgu
smile-1.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Jst sem tud gledal, res neverjetno kako daleč od resnice smo navadni smrtniki. Un stari Italijan je bil car
grin1.gif

Do včeraj nisem vedel, da naj bi se dvojčka zrušila zaradi bomb spodaj in ne zaradi trčenja letala in da se v Pentagon sploh ni zaletel Boeing......itd.itd.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Mene oddaja ni prepričala. Eden pravi da so ugrabitelji nedolžni in v bistvu še živi ter čisto običajni delavci, drug pravi da so se borili v jugoslovanski vojni v 90. letih kot mudžahedini...... ne gre mi skupaj.

od 18 al koliko osumljenih bi se naj 3 borili v bosni, 3 al 4 bi naj bili živi in ne na letalih ki so napadla wtc. kje pa so rekli da so vsi zivi in običajni delavci, ali kje so rekli da so se vsi borili v bosni? kaj ti ne gre skupaj?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
jaz sem tudi gledal, ja tisto o pentagonu je bilo kar zanimivo, če je res kar so prikazali potem seveda da vse skupaj smrdi.....je pa tako da lahko vsak manipulira z gledalci če priredi resnico po svoje

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Sam je res zanimivo, kako so se vse tri zgradbe tako hitro posedle... in to naravnost proti tlem... razumem da bi se eden od dvojčkov zrušil (čeprav je tudi to čudno), ampak obadva? Mislim, da bo še pestro tle okrog preiskav, če bodo še naprej vrtal.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
579
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Jaz sicer nisem gledal tega filma, sem pa tud že kakšnega videl. Men je zanimivo pri dvojčkih to, da se del nad mestom, kjer je stolpnico zadelo letalo ni nagnil ampak se je cela zgradba sesula sama vase. Po moji logiki, če na eni strani uničiš nosilno konstrukcijo (stopiš železo v betonu), potem bi se moral del nad mestom trka letala malce zavrtet proti letalu. Tista stran kamor je priletelo letalo, bi se morala prvo sesuti, predvidevam, da kakšno nadstropje ali dve. Posledično na tej strani vrh nebi imel več podpore zato bi se vrh stolpnice nagnil.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
Ah je, spet se je začelo ponavljanje enih in istih bedarij... Pa čeprav so bile že 100x razložene, to nekaterim žal ne pomaga. Živele teorije zarote, vsaj nasmejite me vedno znova z njimi
evil.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ah je, spet se je začelo ponavljanje enih in istih bedarij... Pa čeprav so bile že 100x razložene, to nekaterim žal ne pomaga. Živele teorije zarote, vsaj nasmejite me vedno znova z njimi
evil.gif

a daš link
evil.gif

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Kle ni nobene teorije ampak dejansko gre za zaroto. Teorija je le, da bodo temu kdaj prisli do konca. Itak pa najvec skode naredi prva novica, vse ostalo kar pride naknadno ven, ljudje ne jemljejo vec resno. Zal.
Kar niso povedali v tej oddaji je, da je teden pred 11/9 pentagon imel zagovor, kam so zapravili 300 MILJARD dolarjev, ker ni bilo nobenih racunov. Odgovorov niso imeli...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.099
-8.765
113
Ej zaradi mene je sam Bush pilotiral avijonček(ok, njegov brat dvojček, ker grmiček še miga
evil.gif
), magari je al kaidi on častil trening pilotiranja itd. Mi je vseeno.
Dejstvo pa je, da so v vse tri bajte prileteli avijoni(ne, nobenih raket ni bilo) in da ni pri rušitvi dvojčkov prav nič nenavadnega.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Dejstvo je tud, da skor vsi teroristi, ki so bili preverjeni, da so se zaletel in pomrl, se don dons zivijo po svetu, in jamrajo o krivici ki se jim je zgodila, ko so se videli na sliki. Dejstvo je tud, da supertruper fbi nsa csi in ne vem kdo ne morjo osamo najdt, novinarjo ga pa kumot in ga intervjuvajo.Pa se eno dejstvo je katerga lohk za domaco nalogo preveris. Katere narodnosti so lastniki VSEH najvecjih ameriskih medijskih in casopisnih his.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Jaz sicer nisem gledal tega filma, sem pa tud že kakšnega videl. Men je zanimivo pri dvojčkih to, da se del nad mestom, kjer je stolpnico zadelo letalo ni nagnil ampak se je cela zgradba sesula sama vase. Po moji logiki, če na eni strani uničiš nosilno konstrukcijo (stopiš železo v betonu), potem bi se moral del nad mestom trka letala malce zavrtet proti letalu. Tista stran kamor je priletelo letalo, bi se morala prvo sesuti, predvidevam, da kakšno nadstropje ali dve. Posledično na tej strani vrh nebi imel več podpore zato bi se vrh stolpnice nagnil.

dvojčka sta imela nosilno jedro, okoli so bile pisarne in potem fasada, ki ni imela neke nosilne sposobnosti. ko se je letalo zaletelo v stolpnico, je letalsko gorivo prodrlo skozi celo stolpnico, kar se tudi vidi na posnetkih, ko ogenj bruhne na drugi strani ven. nosilno jedro je bilo tako z vseh strani obkroženo s požarom. zaradi požara (letalsko gorivo gori pri višjih temperaturah, kot je običajen požar) je jedro popustilo in stolpnica se je sesedla sama vase.
meni se zdi to bolj verjetna razlaga, kot pa da so teroristi uspeli pretihotapiti nekaj sto (tisoč?) kilogramov razstreliva v stolpnico, ga razporedili po strateških mestih, nato pa se z letalom zaleteli natanko v tisto nadstropje, kjer je razstrelivo. če bi se npr. letalo zaletelo višje ali nižje od razstreliva, bi se to namreč videlo na posnetkih

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
579
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Oprosti, ampak tudi tole ne gre skupaj. Predpostavimo, da sta imela dvojčka nosilno jedro. Torej sta se obnašala kot železobetonska stebra. Avion je priletel na določeni višini v železobetonski steber, na tej višini se je železo stopilo in je konstrukcija popustila. Nikakor ne verjamem, da je požar stopil železo v celotni višini dvojčkov, to bi bilo nemogoče. Tudi ni verjetno, da nosilna struktura dvojčkov ni imela nobenih vodoravnih nosilcev. Če steber na neki višini odsekaš, se navadno vrh nagne in pade levo ali desno. Če bi se dvojčka zrušila zaradi trka letala, potem bi odpadla vrha, nebi se pa zrušla cela dvojčka, sama vase. Meni rušitev dvojčkov deluje precej drugače, kot je bila prikazana v javnosti.
Uglavnem, če bi bila uradna različica resnična, pol bi livarne mele precej nižje stroške.