Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
pumax je enkrat povedala za nekatere znamke, kako lahko ugotoviš ali je ponaredek ali original. Upajmo, da se javi v temi.
Evo me
Mah, okoli teh ponaredkov je mogožnega tolikooooooo debatiranja, da glava boli.
Obstajajo zelo dobri ponaredki (kot je nekdo napisal: pravzaprav originali, ki so "padli s kamiona", oziroma izdelki delani v tovarnah kjer se delajo originali, vmes pa ljudje še kaj zase naredijo).
Obstajajo taki ološ ponaredki, da zopet boli glava.
Žal je teh drugih dosti več od prvih...in tudi cena teh drugih - slabih ponaredkov - je nižja.
Dobre ponaredke skoraj ne moreš prepoznati, tako identično so narejeni. A kot sem že napisala, te izdelke ne dobite za par EUR, ampak za ceno nekje med originalom in ološ ponaredki.
Večino ponaredkov pa se da spoznati - seveda, če veš kakšen je original.
Pri Pumi recimo najlaže spoznaš ponaredek tako, da zelo težko ponaredijo UŠESA pumi, ki je vezena na izdelek.
Pri Nike je ponavadi vezena kljukica problem, prav tako znak pri Adidasu. Torej ponarejevalci imajo največji problem z VEZENJEM logotipa
Druga značilnost pa je kvaliteta materiala in kvaliteta lepil, barv,...
Večina teh ponarejenih semiš copat pušča barvo, če jih imaš v mokro ali če se kdo preveč poti v njih. Če je usnje totalno nekvalitetno, pobrano od kod, kjer so ga že zavrgli (ker je zaradi neprimernega skladiščenja splesnilo ali kaj podobnega)...je marsikdo dobil že gljivice.
Dosti teh stvari je tudi grdo zašitih...saj delajo te ponaredke po kakšnih ogromnih kleteh, v neprimernih razmerah... ko stvar opereš jo ponavadi po kakšnem šivu potegne in nima več pravilne oblike...
Vse to so slabosti...a nekateri pač to "spregledajo" in jim ni pomembno, ker je cena tako nizka.
Jaz osebno ne bi nikoli kupila nobene take obuje!! Preveč "cenim" svoje noge, da bi kaj takega tiščala nanje. Kaka majica ali hlače pa se verjetno še da uporabiti...če ima kdo voljo to nositi. Jaz imam raje manj stvari v omari, a tiste takšne, da jih z veseljem oblečem.