Oblacila - original/ponaredek

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:

, če še nisi bil v BIH, malo ogledaš mesto in njegove znamenitosti, poješ kakšno dobro tradicionalno jed, itd...?

Kot da je ne moreš že v Sloveniji na vsakem vogalu
smirk-1.gif
Misliš da je jed enakega okusa? Že pri čisto navadni jedi kot so čevapi je razlika občutna. Res je, da so tudi tukaj mojstri ampak vseeno ima dol svoj čar. Če nisi probal ne veš
wink-1.gif
.

@Shoutpark, za obleke ni panike ti ne bodo na mejji nič rekli. Samo ne kupuj mlečnih izdelkov in mesa v (pre)velikih količinah, ker na hrvaški strani to vedno kontrolirajo. Cigarete lahko tudi kupišmislim da šteko na osebo, pravtako šljivovico oz. žgane pijače (liter na glavo).

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik predator pravi:

Fak kaj pa, če združiš prijetno s koristnim in si po nakupih, če še nisi bil v BIH, malo ogledaš mesto in njegove znamenitosti, poješ kakšno dobro tradicionalno jed, itd...?

Pod ta itd lahko spada tudi obisk sorodnikov...
evil.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
ksz

Ponaredki priznanih blagovnih znamk se delajo v istih tovarnah, kot se delajo "originali" V knjigi Gomora je opisano kako to dela Italjanska mafija in kdo dejansko dela obleke od priznanih Italjanskih blagovnih znamk. Če koga zanima si jo naj prebre in boste presenečni. Blago je isto in tudi ljudje ki šivajo originale so isti.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Upam, da me ne boste raztrgali, ampak jaz podpiram italijanski pristop: kupuješ / prodajaš / nosiš fejk robo >>> kazen o-ho-ho €€€. Razen, če dokažeš z računom, da je bila stvar kupljena na "legalnem" tržišču. Tako bi izgledala situacija v normalni sodobni državi. Kar pa Slovenija žal ni....
frown-1.gif

B.

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
ksz

Ponaredki priznanih blagovnih znamk se delajo v istih tovarnah, kot se delajo "originali" V knjigi Gomora je opisano kako to dela Italjanska mafija in kdo dejansko dela obleke od priznanih Italjanskih blagovnih znamk. Če koga zanima si jo naj prebre in boste presenečni. Blago je isto in tudi ljudje ki šivajo originale so isti.

Sam da priporočim tudi istoimenski film posnet po tej knjigi (poglejte po trackerjih).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.203
1.207
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Upam, da me ne boste raztrgali, ampak jaz podpiram italijanski pristop: kupuješ / prodajaš / nosiš fejk robo >>> kazen o-ho-ho €€€. Razen, če dokažeš z računom, da je bila stvar kupljena na "legalnem" tržišču. Tako bi izgledala situacija v normalni sodobni državi. Kar pa Slovenija žal ni....
frown-1.gif

B.
Francoski pristop v resnici. Ampak ja, tudi jaz mislim enako.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
dosti teh ponaredkov se loči tudi se mi zdi po napisih. Če ima nekdo čez celo rit D&G, čez celi hrbte hilfiger znak,..., to 100% ni original, ker originali imajo take mini markice. Se spomnim enkrat ko so v gostilni sedeli zraven mene neki froci iz bosne. Puma je pisalo na vsakem razpoložljivem delu oblačila
stupid-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
jaz bi pa pogledala malo po teh cunjah..a se da tudi kje prek spleta pogledat oblačila in naročit? ker bosna mi je res malo daleč
smirk-1.gif

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
frown-1.gif

B.
Bravo, pol majo pa vsi teli ene hude majkice (ubistvu enih 5) pa se važjo, je pa vsak normaln človek dražje oblečen od njih če ima nevem kaj (pa četudi iz HM)...
uf-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Kaj pa vem? Jaz sem vzel v Sarejevu (sicer v butiku) Lacoste-jevo polo majico. Cena je bila napram tisti pri nas polovična, majica pa ni izgledala slabo. Po dveh letih je še vedno kot nova. Očitno je bila original.

Isto majico (samo v drugi barvi) sem poizkusno kupil tudi v Istanbulu. Vele tržnica, kjer naj bi prodajali blago z napako. Cena je bila desetina tiste, ki bi jo plačal pri nas. Navzven je bila videti O.K. le listek z etiketo je bil prerezan na pol. Bojda se to naredi v tovarni, kjer se to šiva in ko najdejo napako, prerežejo listek pa vse skupaj roma v smeti. Tam znalci poberejo in prodajo. Po dveh pranjih na majici več ni opaziti originalne barve, skrčila se je pa za več kot 10 centimetrov. Je romala tam kamor spada. V smeti.

Na prvi pogled sta bili obe videti O.K. Po dveh pranjih pa je bilo več kot očitno kam katera spada.

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
najbolje ugotoviš tako, da se sprehodiš skozi Fužine ali Jesenice.
evil.gif

Lansko in predlansko leto je bla aktualna znamka Spyder, letos pa opažam, da so začel prodajat The North Face. Na Jesenicah jo ima že skoraj vsak tretji.....

u p33zdo matr, spet nism na tekočem, pa šele dobr sm si nabavla vse možno od D&G (zlato črna kombinacija seveda)... demmt.
stupid-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
pumax je enkrat povedala za nekatere znamke, kako lahko ugotoviš ali je ponaredek ali original. Upajmo, da se javi v temi.

Evo me
evil.gif

Mah, okoli teh ponaredkov je mogožnega tolikooooooo debatiranja, da glava boli.
Obstajajo zelo dobri ponaredki (kot je nekdo napisal: pravzaprav originali, ki so "padli s kamiona", oziroma izdelki delani v tovarnah kjer se delajo originali, vmes pa ljudje še kaj zase naredijo).
Obstajajo taki ološ ponaredki, da zopet boli glava.
Žal je teh drugih dosti več od prvih...in tudi cena teh drugih - slabih ponaredkov - je nižja.

Dobre ponaredke skoraj ne moreš prepoznati, tako identično so narejeni. A kot sem že napisala, te izdelke ne dobite za par EUR, ampak za ceno nekje med originalom in ološ ponaredki.

Večino ponaredkov pa se da spoznati - seveda, če veš kakšen je original.
Pri Pumi recimo najlaže spoznaš ponaredek tako, da zelo težko ponaredijo UŠESA pumi, ki je vezena na izdelek.
Pri Nike je ponavadi vezena kljukica problem, prav tako znak pri Adidasu. Torej ponarejevalci imajo največji problem z VEZENJEM logotipa
evil.gif

Druga značilnost pa je kvaliteta materiala in kvaliteta lepil, barv,...

Večina teh ponarejenih semiš copat pušča barvo, če jih imaš v mokro ali če se kdo preveč poti v njih. Če je usnje totalno nekvalitetno, pobrano od kod, kjer so ga že zavrgli (ker je zaradi neprimernega skladiščenja splesnilo ali kaj podobnega)...je marsikdo dobil že gljivice.
Dosti teh stvari je tudi grdo zašitih...saj delajo te ponaredke po kakšnih ogromnih kleteh, v neprimernih razmerah... ko stvar opereš jo ponavadi po kakšnem šivu potegne in nima več pravilne oblike...

Vse to so slabosti...a nekateri pač to "spregledajo" in jim ni pomembno, ker je cena tako nizka.

Jaz osebno ne bi nikoli kupila nobene take obuje!! Preveč "cenim" svoje noge, da bi kaj takega tiščala nanje. Kaka majica ali hlače pa se verjetno še da uporabiti...če ima kdo voljo to nositi. Jaz imam raje manj stvari v omari, a tiste takšne, da jih z veseljem oblečem.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Jaz imam raje manj stvari v omari, a tiste takšne, da jih z veseljem oblečem.

Sem mislil isto napisat. Kaj mi bo, kot je nekdo napisal, 6 novih hlac, plasc,... In letos grem se po 6 hlac ...
confused-1.gif

Jih je potrebnih toliko, ker so po enem letu ze fuc? Ali ker bojo vsaj trije pari ze po prvem pranju samo se za po hisi?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni pa dol visi za znamke, oblačila grem kupit tja, kjer vem, da bodo kvalitetna in predvsem iz naravnih materialov - drugega kot bombaž, lan, usnje itd. ne kupim. Pa če bo pisalo gor nevemkako ime ali Pletilstvo Krneki.

Veliko kupim v Mani, v NewYorkerju, H&M, bombažno spodnje perilo recimo že veliko let na eni tržnici, kjer prodajajo robo enega našega družinskega proizvajalca.

V glavnem hočem povedat, da je po moje bolj važno kakšni materiali so uporabljeni in kako je narejeno, da ne nosiš neke plastike - samo da ti piše gor na veliko D&G
tongue-1.gif
Sam ene stvari tudi po več let nosim, ene hlače imam npr. že 12 let! Nosim jih seveda samo še doma, ampak šivi so celi, blago je malenkost zbledelo, drugače pa bodo še dolgo zdržale. Proizvajalec je družinska firma iz okolice Ptuja (ni Nes). Bi Hugo Boss hlače za 200€ zdržale toliko let rednega nošenja?

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
meni pa glih ti orginali počasi grejo na jetra..zadnje čase se mi zdi, sploh pri pumi, kupljeni v neki trgovini kjer predvidevam, da je original, da je sam šrot..plačaš kao kvalitetno majčko in potem se ti naprimer napis odlušči, šivano je tako, da moraš pri likanju doktorirat, da jo spraviš skupaj, male luknjice se pojavljajo..edino razbarva se ne, ker gre pač prej v kanto
crazy1.gif

itak že pri vseh, no teh športnih predvsem, stvareh piše delano na kitajskem, koreji ipd..pa me ne bi motilo ampak dejansko se pozna na kvaliteti oblačila..
včasih so prav te znamke bile dobre zdaj pa ne vidim več smisla, da bi jih kupovala..sploh po ceni, ki jo imajo ne..

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Tudi meni se zdi, da zadnje časa pri znamkah ne plačujemo več kvalitete, temveč le še ime.
frown-1.gif
Npr 2 para geoxov sem kupil, 2x100€ in z obema sem imel težave, moral reklamirat, po pol leta pa mi oba spuščata vodo - reklamacije pri tem ne upoštevajo. jao.