Oblacila - original/ponaredek

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem ta vikend bil prvič v Bosni na obisku pri kolegu.

Pa smo šli pogledat v Bihač tiste tržnice z oblačili. No, pa sem si končno tudi jaz kupil fake Adidas trenerko. Sem si rekel, zakaj pa ne? Malo za psa ven peljat ipd. No, spodnji del trenerke me je prišel 15eur.

Doma sem malo pregledal trenerko. Nikoli nisem bil pozoren kaj loči original od ponaredka? Trenerka ima listek adidas zadaj, tiste simbole za vzdrževanje ipd.

Skratka, kako se zadeva loči od originala? Malo sem se začel spraševati zaradi tega, ker se mi zdi, da bi ti lahko tudi v npr Sportini "podtaknili" kakšen neoriginal in sploh opazil ne bi. Meni se zdi čisto kul trenerka. Če bom šel še kdaj dol si bom sigurno še kakšno stvar kupil.

Vaša mnenja?

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Sej mislim, da se je že enkrat nekaj govorilo, da se v sportini najde kakšen ponaredek. Ampak to je še mislim, da bilo da mobisuxu.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.790
5.941
113
Ni nujno da si kupil ponaredek. Lahko je original, samo iz "izginulega" kontejnerja.

Jaz sem pred leti kupil v Arizoni en pulover ala Lacoste. Seveda ni bil niti tako poceni,glede na razmerev Bosni. Ampak ta pulover se po letih pranja in nošenja, še vedno neverjetno dobroo drži. Ni se scufal, ni prebarval, ampak je bolj ali manj istega videza kot na dan nakupa. Tako da se vprašam če mogolče le ni bil original, ali pa ponardek boljše kvalitete kot original.

Sicer pa težko ločiš ponaredek od originala, mogoče edino po tem, da ima trenerka namesto treh, 4 črte, ali mogoče na njej piše Adigras, Addidass ipd.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pumax je enkrat povedala za nekatere znamke, kako lahko ugotoviš ali je ponaredek ali original. Upajmo, da se javi v temi.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

Meni se je vedno zdelo mimo kupovat cunje v Bosni. Sem si vedno rekel, eh, kar kupujte "jajca" tam dol...
In moram rečt, da sem bil pozitivno presenečen, ko sem si ogledoval oblačila. Tudi razne kavbojke se najdejo, ki so res zelo lepe. Npr D&G. Ne vem, kako bi jih ločil od originala. Vsi tisti mali netki pri žepih imajo napis D&G. Stran ne visijo nobene nitke. Šivi so lepi in naravnost...
Res, lepo za pogledat. Tudi na otip se mi je zdelo vse kvalitetno. Ne vem kako dobijo po tako nizki ceni. Že za končnega kupca se mi zdi npr 15eur za kavbojke zelo poceni. S tem da mora še prodajalec nekaj zaslužit...

Mogoče si naslednjič, ko grem dol, celo jeans nabavim
grin1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Vidim da nekateri hvalite robo, žal jaz ne morem potrdit tega z mojimi izkušnjami.

Vse ponaredke, ki sem jih kupil v BIH so šli v maloro po dveh, treh, ... običajnih pranjih, vse od gat, puloverjev, trenerk, štumfov, ... pa nisem čefur.press

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
No, saj to je ena izmed stvari, ki sem se jo spraševal. Pranje in nošenje/obraba. Najbrž se bo po tem ločilo ponaredek. Bom videl po kakem mesecu, dveh, kako je kaj s trenerko.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz sem imel ene "Adidas" teniske iz črne gore. Stali so 2500sit. Držali več kot eno leto. Nosil sem jih skoraj vsaki dan. Tud v dežu in snegu, če je blo treba.

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
najlazje locis od originala tako, da pogledas, ce je doticni dizajn v letosnji kolekciji:D
sam trenutno cakam neka oblacila iz kitajske, narocu na ebayu, pa bom potem porocal, ali se kaj razlikuje od originala ali ne.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Uh ja. Par let nazaj sem vso robo kupoval v Bosni, ker mi je bilo "usput" pa še cene so bile občutno nižje.
Spyder jakna je bila cca.50€ in po 3 letih nošenja je bila taka kot prvi dan (no črka S se je odlimala za kaka dva mm
grin1.gif
). Sva primerjala s prijateljevo jakno (original) in je na otip bila identična, šivi so bili enaki, podloga tudi.
Čarapice, gaæice, spodnje majce pa še zdaj kupujem dol, ker je zlo ugodno. Po xxx pranjih je še vedno vse spodobno za nest, nič se ne razpada. Je pa res da na tržnici ne kupujem najcenejših zadev.
Hlače imam tudi vse od dol, ker jih tukaj preprosto ne morem najti da bi mi ustrezale
bonk.gif

Overall se najde tudi v Bosni na tržnici kvalitetna roba (koke je na tone
hysterical-1.gif
), samo moraš vedet kaj in kje iščeš.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
najbolje ugotoviš tako, da se sprehodiš skozi Fužine ali Jesenice.
evil.gif

Lansko in predlansko leto je bla aktualna znamka Spyder, letos pa opažam, da so začel prodajat The North Face. Na Jesenicah jo ima že skoraj vsak tretji.....

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Lani pred novoletnimi prazniki smo šli dol. Nevem točno katero mesto je bilo. Prjatu je parkrat šel do avta
shocked-1.gif
. Sprano ali dotrajano še ni nič.
Letos spet.
Hvala bogu imam karavana, ker gre moja tut zraven
cry12bpy.gif
.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Plašč, 6 parov hlač, 3 puloverje, kap in rokavice, nekaj gat zame in zanjo in še nekaj zanjo, se ne spomnim. Vse to me je prišlo pod 200€. Pokaži trgovino, ki bom tako nabavil. S tem, da sva bila dva v avtu. Kolega je še več zagonu dol. Nisem fan firm, če to misliš. Sam da sem približno lepo oblečen. In toplo pozimi
smile-1.gif
.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Fak da podpirate ta krš, pa kaj računate bencin in čas?
Fak kaj pa, če združiš prijetno s koristnim in si po nakupih, če še nisi bil v BIH, malo ogledaš mesto in njegove znamenitosti, poješ kakšno dobro tradicionalno jed, itd...?
Sej folk hodi iz Slovenije tudi v Milano po nakupih pa kaj potem.
Najbolje, da kupuješ samo v SLO in te trgovci nategujejo po dolgem in po čez, ker je vse kao original.
cheer.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak pa spraviš vse skupaj preko mej? S kolegom sva nameravala ti ta mesec, pa še en bi šel, ki ve kje je ta Arizona, samo kaj na meji nardit?

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Še nikoli se mi ni zgodilo, da bi komplicirali okoli cunj. Pa smo jih nosili par kufrov in to ne v avtu ampak tako - "na videlu".
(pač rečeš, da žena ne prestopi praga hiše, brez da bi s seboj odnesla pol dvodelne omare, in je
grin1.gif
).

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik predator pravi:

, če še nisi bil v BIH, malo ogledaš mesto in njegove znamenitosti, poješ kakšno dobro tradicionalno jed, itd...?

Kot da je ne moreš že v Sloveniji na vsakem vogalu
smirk-1.gif