Obdavčitev praznih stanovanj

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Za ene od nas je ocitno zivljenje boj in trud, za druge pa zajebancija na tuje stroske. A je kaj narobe z mojim prepricanjem? V Ameriki nihce ne ujcka nesposobnezev pa vseeno ne umirajo po spisku. Z normalnim zdravstvom bi bilo celo znosno
smile-1.gif

Ce ze nakladas...

Record number in government anti-poverty programs
By Richard Wolf, USA TODAY
WASHINGTON — Government anti-poverty programs that have grown to meet the needs of recession victims now serve a record one in six Americans and are continuing to expand.

KLIK

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
FOOD STAMPS haha, to bi blo treba pri nas uvest. Oz. treba bi blo uvest brezplacne obroke za reveze, to sem ze napisal zgoraj. Pa niti 1.5% ljudi nima socialne, pa je ze rekord. A je kje omenjeno, da tam talajo zastonj nova stanovanja na dragih lokacijah? Ne.

Tam gre takole: lastno stanovanje za dobre, najeto za one malo slabse ali take, ki so mobilni, za slabe trailer park, za popolne zgube pa most.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Poleg tega da povecas ze tako zheban promet, pozvzrocas povsem nepotrebne stroske, itd, itd.

Kaj pa moji stroški. Jst se cijazim vsak dan 130km v Ljubljano in plačujem davke in v vse živo. (pred 2 leti je bla razlika med mojim brutom in netom 800€ sedaj je malo manj pa vseeno. )

Zato mi gre dnevno 2.5h ure. Kaj pa moji stroški ?Kaj pa moji stroški ?Kaj pa moji stroški ?Kaj pa moji stroški ?Kaj pa moji stroški ?Kaj pa moji stroški ?

Nazadnje urejeno:

aviator

Fizikalc
20. avg 2007
6.200
0
36
Kransterdam
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ti pa se vedno noces razumet, da nekomu na minimalcu ni kaj za dajat. Da je karkoli se mu ze da navadna kraja. Ali naj bo na minimalcu v cenejsem kraju ali pa naj zivi kjerkoli mu ze pase, samo ne na MOJE stroske. Ja?

uf-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
štiričlanska kompletno na sociali

Kaj morajo, biti taki [censored] sredi Ljubljane sploh? Da imajo bližje službi
hysterical-1.gif
V prekmurju se jim zrihta ene luknjo in adijo. Tam so že vajeni ciganov in take [censored].

[censored] [censored]
10.gif

.....bemti tepca pokvarjenega , k men domu bi mi jih zaj pošiljal
stupid-1.gif

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
En izmed problemov delitve novih stanovanj v neprofitni sklad je tudi ta, da so praviloma za isto kvadraturo najemnine visje, ker je visja tudi vrednost stanovanja.
Nekdo, ki ima ze tako nizke dohodke, bo tezje placeval najemnino kot pa ce bi mu dodelili stanovanje z nizjo najemnino. Tako so tudi vecje moznosti, da posledicno najemnine ne bo placeval, ker mu ne bo zneslo, prislo bo do delozacije in dolga, zato bo na koncu financno se na slabsem.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
FOOD STAMPS haha, to bi blo treba pri nas uvest. Oz. treba bi blo uvest brezplacne obroke za reveze, to sem ze napisal zgoraj. Pa niti 1.5% ljudi nima socialne, pa je ze rekord. A je kje omenjeno, da tam talajo zastonj nova stanovanja na dragih lokacijah? Ne.

Tam gre takole: lastno stanovanje za dobre, najeto za one malo slabse ali take, ki so mobilni, za slabe trailer park, za popolne zgube pa most.

Potrebujes prevod teksta?
crazy1.gif
Ti ze naslov ni dovolj zgovoren/jasen?!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
En izmed problemov delitve novih stanovanj v neprofitni sklad je tudi ta, da so praviloma za isto kvadraturo najemnine visje, ker je visja tudi vrednost stanovanja.
Nekdo, ki ima ze tako nizke dohodke, bo tezje placeval najemnino kot pa ce bi mu dodelili stanovanje z nizjo najemnino. Tako so tudi vecje moznosti, da posledicno najemnine ne bo placeval, ker mu ne bo zneslo, prislo bo do delozacije in dolga, zato bo na koncu financno se na slabsem.

Ni res. Cena najemnine je relativno "majhna" in so lahko stroski v starejsem (recimo predelano kletno stanovanje) visji od same najemnine. Sploh v starejsih stavbah.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Poleg tega da povecas ze tako zheban promet, pozvzrocas povsem nepotrebne stroske, itd, itd.

Kaj pa moji stroški. Jst se cijazim vsak dan 130km v Ljubljano in plačujem davke in v vse živo. (pred 2 leti je bla razlika med mojim brutom in netom 800€ sedaj je malo manj pa vseeno. )

Zato mi gre dnevno 2.5h ure. Kaj pa moji stroški ?Kaj pa moji stroški ?Kaj pa moji stroški ?Kaj pa moji stroški ?Kaj pa moji stroški ?Kaj pa moji stroški ?

Resitev je enostavno. Vse svoje imetje podaris, recmo cerkvi. Zamenjaj sluzbo za kako slabo placano fizicno delo in lahko zacnes zivljenje pri dnu. Pa bos srecen do konca svojih dni... Pa BREZ STROSKOV bos.... FANTASTICNO!
crazy1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Prosim prevod, ker se mi ne da vsega brat. Kje so v tekstu omenjena šenkana stanovanja, da si preberem?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Delavec_Slo 26.11.2011 07:55:36 19
25
6
Edino pravilno. Poglejte si primer NEPROFITNO STANOVANJE, PRED BLOKOM NOVI BMW PA NE OSNOVNI MODEL... VSO TO SOCIALO PLAČUJE DELAVSKI SLOJ-TUDI NJIHOV BMW.
Se je že začelo-edino pravilno sedaj pa razkrinkajmo lene matere samohranilke, katrih je v sloveniji še preveč. Me zanima, če bi kdo pozvonil ob 5 uri zjutraj pri teh materah, ven bi vedno priskakljal kakšen moški seveda v gatah kao da je prišel po stvari.. in tako naprej. Poglejte delav v tujini, sosedje pijejo kavo pred blokom in me sprašujejo kam pa grem, seveda delati v tujino pa se mi smejijo, ker so v neprofitnem stanovanju na sociali.... Jaz pa imam stanovanje na hipoteki še 25 let, avto na kredit in vse odplačujem redno. MALO SI ZAMISLITE PA KOMENTIRAJTE DA JE TO RES.

Naj gre eden okol Celovških malo garaže poslikat.... po zdravi kmečki pameti, bi morale bit prazne....

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Prosim prevod, ker se mi ne da vsega brat. Kje so v tekstu omenjena šenkana stanovanja, da si preberem?

1. dlakocepis
2. nepremicninski trg tam ni primerljv
3. cene (pa tudi vrednost) nepremicnin so relativno precej nizje

Ce nisi razumel tekst (pa ocitno nisi) so tudi v centru kapitalizma dosegli rekord glede socialnih programov. Drzava na vedno vec nacinov (razlicnih programov) pomaga vedno vec drzavljanom.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Delavec_Slo 26.11.2011 07:55:36 19
25
6
Edino pravilno. Poglejte si primer NEPROFITNO STANOVANJE, PRED BLOKOM NOVI BMW PA NE OSNOVNI MODEL... VSO TO SOCIALO PLAČUJE DELAVSKI SLOJ-TUDI NJIHOV BMW.
Se je že začelo-edino pravilno sedaj pa razkrinkajmo lene matere samohranilke, katrih je v sloveniji še preveč. Me zanima, če bi kdo pozvonil ob 5 uri zjutraj pri teh materah, ven bi vedno priskakljal kakšen moški seveda v gatah kao da je prišel po stvari.. in tako naprej. Poglejte delav v tujini, sosedje pijejo kavo pred blokom in me sprašujejo kam pa grem, seveda delati v tujino pa se mi smejijo, ker so v neprofitnem stanovanju na sociali.... Jaz pa imam stanovanje na hipoteki še 25 let, avto na kredit in vse odplačujem redno. MALO SI ZAMISLITE PA KOMENTIRAJTE DA JE TO RES.

Naj gre eden okol Celovških malo garaže poslikat.... po zdravi kmečki pameti, bi morale bit prazne....

Avto danes lahko kupis ze za 100€, upam da bos zdravi kmecki pameti kaj pogruntal iz tega.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Če so pa povprečni lahko pa kaj drugega pogruntaš iz tega.

Če so pa nadpovprečni lahko pa še kaj pogruntaš iz tega.

Pa tudi za 100€ vreden avto je kar velik strošek.... registracija,......

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če so pa povprečni lahko pa kaj drugega pogruntaš iz tega.

Če so pa nadpovprečni lahko pa še kaj pogruntaš iz tega.

Ce ima par + otrok Cliota pogotovo zagotovo pomeni da jim rozice cvetijo v zivljenu.... Po zdravi kmecki pameti je lastnistvo kosa pleha ultimativen znak prosperitete
stupid-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Malo te zajebavam te, ker sem čisto dobro razumel tekst. In ni dlakocepljenje - njihovi socialni programi niso daleč od tega, kar sem jaz predlagal, če bi vse poste prebral. Naša finančna socialna podpora in talanje stanovanj je pač za mene preko vsake razumne mere. Pa mimogrede, v Ameriki zdravstvena oskrba še vedno ni dostopna vsem, kar je blazno narobe.

Nisem za to, da se ljudi pušča lačne in tudi tople postelje bi priskrbel (pač skupinske, ne pa nova stanovanja, ker to je pač luksuz, ki ga je treba zaslužit). Recimo ameriški kuponi za hrano se mi kar dopadejo. Tisti, ki potrebujejo hrano jo pač dobijo, preračunljivci pa ostanejo brez denarja.

Sociala ne sme bit nagrada ampak spodbuda, da se premakneš in spremeniš stanje. Ne mi razlagat naj probam vse kar imam šenkat in probam kako je bit na sociali. Nočem vedet kako je na sociali, zato pa več dajem od sebe. Če bi bil na sociali bi me bilo preprosto sram.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ce ima par + otrok Cliota pogotovo zagotovo pomeni da jim rozice cvetijo v zivljenu....

Je z mano kaj narobe mogoče? Imam drugače poštimane prioritete, zato mi pa ni treba jamrat in živet na račun ostalih.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Malo te zajebavam te, ker sem čisto dobro razumel tekst. In ni dlakocepljenje - njihovi socialni programi niso daleč od tega, kar sem jaz predlagal, če bi vse poste prebral. Naša finančna socialna podpora in talanje stanovanj je pač za mene preko vsake razumne mere. Pa mimogrede, v Ameriki zdravstvena oskrba še vedno ni dostopna vsem, kar je blazno narobe.

Nisem za to, da se ljudi pušča lačne in tudi tople postelje bi priskrbel (pač skupinske, ne pa nova stanovanja, ker to je pač luksuz, ki ga je treba zaslužit). Recimo ameriški kuponi za hrano se mi kar dopadejo. Tisti, ki potrebujejo hrano jo pač dobijo, preračunljivci pa ostanejo brez denarja.

Sociala ne sme bit nagrada ampak spodbuda, da se premakneš in spremeniš stanje. Ne mi razlagat naj probam vse kar imam šenkat in probam kako je bit na sociali. Nočem vedet kako je na sociali, zato pa več dajem od sebe. Če bi bil na sociali bi me bilo preprosto sram.

Ti prav nic ne zajebavas ampak dlakocepis brez argumentov... Nekaj bi ampak v bistvu nebi in potem izmisljas nebuloze. Druzini bi pomagal ampak v bistvu ne. Kaki si pa predstavljas spraviti nekaj tisoc druzin v skupninske "postelje" in kaj bi tako sploh dosegel? Da prespijo?
stupid-1.gif
Ce ze eto nekdo zeli delati. Recimo prav v ZDA gredo ti kuponi po diskontni ceni takoj za droge.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ce ima par + otrok Cliota pogotovo zagotovo pomeni da jim rozice cvetijo v zivljenu....

Je z mano kaj narobe mogoče? Imam drugače poštimane prioritete, zato mi pa ni treba jamrat in živet na račun ostalih.

Da. Napihnjen ego se temu rece. Mislis da si zaradi povprecnega zivljenja prije Boga za jajca. Verjel ali ne obstajo ljudje 10000x bolj uspesni od tebi in zahtevajo vecjo obdacitev (tudi precej znanih imen). Nekateri vsako leto senkajo miljone. Clio ni ulimativen uspeh v zivljenju.