Obd2 kabel + software

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Kupi kitajski kabel za vag-com, za pregled vseh motornih računalnikov in senzorejv zadostuje zastonj light verzija programja. Za napredno delo imaš možnost nakupa in "nakupa" neke polno delujoče verzije s katerim imaš možnost aktivnega upravljanja.

Ja, ampak moraš biti pozoren, ker na eBayu in podobnih straneh se v 99% prodaja 409.11, s katero si ne bo nič pomagal, ker ima samo K/L vodilo.

Jasno, odvisno od vozila ki ga imaš namen gledat. Načeloma tisti modri kabli za 3EUR delujejo pri vseh vozilih do 2005, delujejo pa tudi pri dosti novejših/novih VAG vozilih. Če ne drugega podpirajo potem tudi OBD diagnostiko tako da jih lahko za osnovne zadeve uporabiš tudi za ostale znamke/novejša VAG vozila.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
Citat:
Uporabnik Nejc_L pravi:
Obstaja slučajno kje kakšen seznam, kaj in katera vozila je s katerim priključkom in programom mogoče "gledat"?
Npr. kot je napisal luka51: Fiat, Alfa, Lancia: Elm327, Fiat ecuscan (airbag, števec, body...)

renault can clip vse enako kot tester na pooblaščenem servisu.
pežo-citroen lexia tudi kot na pooblaščenem.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
No ja, ni čisto res. Na servisu imajo naročnino in seveda lahko nadgrajujejo programsko opremo in podobno, česar s klonom brez naročnine ne moreš.
grims-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Mogoče sem malo nerodno napisal. Programska oprema (PC) za uporabo testerja se dobi na "warez.da.ru", ampak brez naročnine ne moreš nadgrajevat programske opreme računalnikov v samem avtomobilu.
grims-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Mogoče sem malo nerodno napisal. Programska oprema (PC) za uporabo testerja se dobi na "warez.da.ru", ampak brez naročnine ne moreš nadgrajevat programske opreme računalnikov v samem avtomobilu.
grims-1.gif
Še dobro, da ne gre, ker potem bi vedno več avtomobilov imelo ''blue screen'' težave...
grin1.gif

Že na servisu kaj zašuštrajo, pa so kao ''izobraženi''
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
A lahko sestavimo en seznam dobrih programov za OBDII osnovno standardno diagnostiko in prikaz po operacijskih sistemih?
Recimo:
Symbian: OBDScope: zadeva omogoča spremljanje 13 podatkov, grafično je zelo ''osnovna''
PocketPC: OBD Gauge
Android: Torque Lite (OBD2 & Car)
Kaj je dobro na Windows operacijskem sistemu? ScanMaster ELM?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Primer Torque Recorder Plug In-a na Prius Plug-In malo predej je EV baterija izpraznjena:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
P.S.: Na Opel Aperi, ki jo posedujem do ponedeljka, sem že našel OBD2 port in se priključil nanj
smile-1.gif
Videi bodo sledili.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Gledajoč zgornji video sem si v glavi napravil wishlisto, ki je sedaj zamotana kot špageti. Bom izkoristil tole temo in malo "zmrđal" ene par tem.

1. Pred tedni sem se napalil za Black Vue recorder, včeraj gledal predstavitev SG III in ob zgornjem videu se sprašujem, ali je namenski "car recorder" sploh potrebna zadeva. Zakaj kupiti ločeno snemalno napravo (predpostavka, da snemaš samo med vožnjo in da je telefon preko BT priključen na prostoročen sistem (hmm, verjetno je težava imet telefon uparjen s prostoročnim in tem BT donglom istočasno??)
2. BT OBD II dongle, kako se zadeva napaja?
3. BT OBD II dongle, kaj kupiti? Modelov je namreč kot listja in trave.
4. Ali obstaja SW za IOS?
5. Renault Megane III. 2011 letnik. Sumim, da je OBD konektor pod konzolo avtoradia. Zapira ga neka plastika. Ima kdo kakšen nasvet , kako to plastiko odstraniti. Sam sem poskušal s kar precejšno silo in:
a.) sploh ne vem, če mrdam pravo loputo in
b.) če je loputa prava, kakšen je način za odstranitev.

Hvala in LPM;

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Über den Chinch bzw. USB Anschlüssen in der Mittelkonsole ist eine Abdeckklappe. Wenn du die entfernst, wirst du fündig.

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
"Wenn du die entfernst" ..Ni problem v "Wenn", ampak v "Wie".
smile-1.gif

22. jul 2007
13.419
1.666
113
124
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
P.S.: Na Opel Aperi, ki jo posedujem do ponedeljka, sem že našel OBD2 port in se priključil nanj
smile-1.gif
Videi bodo sledili.
obrati motorja pa ne delujejo
sprasujem se.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
smile-1.gif
Videi bodo sledili.
obrati motorja pa ne delujejo
sprasujem se.gif

Ne, če se voziš na elektriko. ICE se prižge po potrebi. Poglej video naprej.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Pa to prebere vsak avto al moreš gledat za firmo vozila?

Take splošne, kot so temperatura motorja, vrtljaji,... imajo vsi enako. Specifike ima pa vsak svoje - npr. pri Toyoti Prius Plug-In, koliko je baterija polna oz. s kakšnim tokom se prazni itn.

Recimo, ravno danes sem naredil 3 videe vožnje z Opel Ampero. Ko jih bom imel pripravljene, jih bom dal gor.

Npr. takole porabo smo imeli do štajerske in nazaj:

Nazadnje urejeno:

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Tudi mene zanima kateri program za OBD2 (Win7) bi bil najboljši...nekaj sem jih že probal (iz travnikov) pa so imeli neke probleme (viruse). Še najbolj sem zadovoljen z Torque (Android), a če mi laufa navigacija mi Torgue zapre, pa ne morem na dolgih progah povprečne porabe gledat=to je prednost Win7...imam za mladiče predelanega netbook-a (video, GPS), pa bi rad še preko Bluettotha OBD2 bral...
Torej vaše dobre izkušnje za OBD2 (Windows) program??

LP

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
@AndY1 Se ti voziš z Opel Ampero po Lj (nemške tablice)
smile-1.gif
? Eno Ampero sem ta teden namreč že dvakrat srečal na severni obvoznici.