Obd2 kabel + software

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Pozdravljeni,
nameravam si kupit obd2 kabel za pc preko co.uk in de ebaya in me zanima kaj naj vzamem? Ali je dejansko odvisno od kabla, na katerem avtu dela, ali samo od softwara? Ker na kablu piše npr. da je samo za VAG grupo, pol pa berem na enem blogu, da je to neodvisno od kabla, software vse odloča. Pol pa so še neki protokoli ISO, KWP, KKL...

Stvarca zgleda uporabna, cena ni huda, pogledaš napake, naložiš predelano mapo, baje lahko pogledaš tut realne kilometre (če ti prodajalec rabljenega avtiča dovoli
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kupi kabel z ross-tech modulom, ker ima priložen softver, s katerim lahko napake tudi pobrišeš, kar je nujno!Je pa dražji, kot te kitajske variante za 15 eur.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
ni vse tako preprosto kot si predstavljaš. predelane mape ne nalagaš z navadnim od kablom recimo.
če bi rad osnovno diagnostiko kupi elm327 kabl in naprimer program scanmaster elm in je to to. bereš in brišeš napake.
če bi pa rad specifiko za vsak avto pa je lahko ugodno lahko pa 300€+
recimo fiata-alfo-lancio delaš vse z elm 327 in fiat ecuscan programom. uradn priogram 50€ kabl 25€.
opel op-com kitajska kopija 30€.
pežo-citroen lexia kopija 180€
renault can clip kopija 250+€
to je to kaj vem iz glave. in zgoraj našteto deluje preverjeno v nulo.

tak da najprej si razjasni kaj hočeš

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
recimo fiata-alfo-lancio delaš vse z elm 327 in fiat ecuscan programom. uradn priogram 50€ kabl 25€.
Velja to tudi za eurovane (Phedra in Ulise)

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
mislim da malo mešaš skenerje pa diage. poceni skener ti izven tvoje garaže ni vreden nič.sploh če si še malo levi pri tem.
za to da boš ti bral kilometre pa gledo avto v analije boš rabo vsaj autocom CDP ali pa launch x-431. prvi je 300 eur drugi 800. ali pa kot je prej en napiso za vsak avto posebej vmesnik ki podpira vsaj tiste protokole kere rabiš pa še softver moreš met

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Večina tega "branja kilometrov" je ena velika pravljica. Starejši avtomobili hranijo podatek o kilometrih le v števcu (z redkimi izjemami), pri novejših pa je potrebno kilometre uskladiti v vseh modulih, ki jih hranijo (spet z redkimi izjemami), kar pomeni, da vidiš s testerjem enake kilometre kot na števcu.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
To sem pa ze veckrat opazil da je za renault in citroen full velka cena napram drugim. Bmwja delas za 60eur, francoze pa
bonk.gif

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
No, dobro, to za predelane mape tak ni panike, brez tega bi šlo, branje kilometrov pa bom pogrešal. Pogledaš, če so slučajno bili airbagi sproženi pa lahko?
Rabil bi za kakšen Ford, VW, Honda, če že ni univerzalnega. Program pa kr tisti, ko je priložen, al pa kakšni s pašnika, pač taboljšega za določen avto.
evil.gif

V glavnem, fajn je čim več podpira, čeprav 100€ lih nebi dal za to.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
P.S.: Zgornje sem stestiral v Cliu, Picassoju, Octavii,... in dela BP. Omogoča tudi vnos CUSTOM PID-ov.

Aja, pa OBD2 modul se napaja iz samega OBD-ja, tako da je standalone. Ko ga priklopite, lahko nanj pozabite.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Mah, kupiš eno poceni tablico, lahko tudi rabljeno na bolhi in to je to.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
P.S.: Zgornje sem stestiral v Cliu, Picassoju, Octavii,... in dela BP. Omogoča tudi vnos CUSTOM PID-ov.

Aja, pa OBD2 modul se napaja iz samega OBD-ja, tako da je standalone. Ko ga priklopite, lahko nanj pozabite.

Super. Priklopi tole na recimo 10 let star Focus 1.8 TDDI in povej, kaj boš videl.
grims-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Super. Priklopi tole na recimo 10 let star Focus 1.8 TDDI in povej, kaj boš videl.
grims-1.gif

Na mojem 11 let starem Cliu2 se vidi dosti parametrov. Več kot sem si mislil.
Ko pa ponovno dobim v roke Priusa Plug-In, bom pa videl ohoho veliko.
Tabela Custom PIDo-v za Priusa Plug-In: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ar6-3mN7UK-CdEVHOU1xWjlrOVV6MGtYOFQzZi1ZWUE#gid=2

Edit: Na sodelavčevi eni navadni stari Xsari diesel smo našli en fault code glede vžigalne svečke. Tudi pobrisali smo ga lahko.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

grims-1.gif

Na mojem 11 let starem Cliu2 se vidi dosti parametrov. Več kot sem si mislil.
Ko pa ponovno dobim v roke Priusa Plug-In, bom pa videl ohoho veliko.
Tabela Custom PIDo-v za Priusa Plug-In: https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ar6-3mN7UK-CdEVHOU1xWjlrOVV6MGtYOFQzZi1ZWUE#gid=2

Edit: Na sodelavčevi eni navadni stari Xsari diesel smo našli en fault code glede vžigalne svečke. Tudi pobrisali smo ga lahko.

Tvoj 11 let star Clio 2 je bencinar. Probaj na 11 let starem dizlu.
grims-1.gif

Sicer preko OBD standarda vidiš samo parametre motorne elektronike, pa še to niti približno vseh. Za ostalih 100 računalnikov si pa slep.
wink-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
niti ne.

fiat ecuscan preko obd gledaš vse računalnike.
airbage, števec, body, klimo, abs-esp, xenon, parking senzorji.....