Oakley ocala, najvecja izbira?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v avtu je hitro kak lcd prisoten, telefon pa se tudi skos mota po rokah:)
pa kolesarski števec, pa kak gps še kdaj... lahko bi imel še digitalno uro:))
se kar hitro lahko nabere neki zaslončkov

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Pol ti bo polarizacija hitro dop... verjem
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mene ne moti...si že rihtam nove black iridium polarized...meni je svet prav lepši zaradi lepših barv/svetlobe.

Najbolj smešno kar sem jaz prvo opazil, ko sem dobil polarizirane so bla ogrevana stekla na avtomobilih, ki so vozili nasproti, ker ne vidiš notri nič...samo vijolično/modro oz mirror finish sploh pri renojih.
grin1.gif

Pri LCDjih me pa niso nikoli motile.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ampak polarizacija nima veze z barvami..
smile-1.gif
Samo ne svetijo se ti dolocene ploskve.. sipe na avtu zgledajo viola ali pa jih "sploh ni".

Vzam rjave lece na oakleyih.. Se ti bojo kontrasti zdel wauu
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mam brown...

Pri meni se je definitivno poznalo na barvah, kontrastu! Imam obične Juliete Ducati šipce, so obične black iridium, potem sem pa kupil black iridium polarized, samo jih nisem prav nič pazil pa sem pač v teh 4 letih naredil nekaj prask pa bom kupil nove.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Evo odločitev je padla
Sem se spomnil, da ima kolega oakley polarizacijske in sem pri njemu probal.
Na soncu sem opazil samo razliko, da so bolj tople barve.
V avtu, ki je bil v senci sem videl vse ekrančke -baje je na soncu drugače=slabše.
Na telefon SGS2 sem videl vredu, na LG 2x pa ne. Ko sem ta telefon obrnil v ležeč položaj je bila slika črna.
Stacionarni telefon z lcd-jem je imel ob strani črni flek.
Nokije nižjega cenovnega razreda so imele samo malo temnejše robove.
Drugih geđetov nisem mogel probat.
Zaradi teh "čudnih" pojavov, ker nikol ne veš kaj te čaka (ali slika ali črn zaslon) in razlike v ceni (70+€ več za polarizacijo) sem vzel navadna stekla oz. taka, ki imajo nek premaz, da se voda "odbija". Bo pri športanju sigurno prov šrišlo, ko bo švic tekel:))
Vzel sem v zda preko kolega, tko da me bodo prišla 120€, pri nas so taka 220€ oz. diler na bolhi in diler.si jih ima od 160€ naprej.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Špegli brez polarizacije? [censored] no... Sploh pa da bi zaradi nekih nepomembnih zaslončkov šel druge špegle izbirat.... Jih pa v 90% uporabljam v avtu in že samo zaradi vožnje zaj pozimi, ko je sonce nizko, bi nabavil polarizacijske, pridejo pa prav čez vso leto na sončen , lesketajoč/bleščeč
smile-1.gif
dan.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
torej....

da malo obudim tole temo.... pri nas se očitno sploh ne da dobit oakley očal z kovinskimi okvirji.... A ima kdo kakšne info, če je v IT al pa AU kakšna dobro založena štacuna. Da imajo 30 modelov za sprobat.