Nuvi 2250 - kamac ? (več kart v spominu ????)

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Živjo,
kako naj spravim v spomin dve karti (CN in kombinacijo AR in AT.
Prepozna samo gmapprom, če dodam gmapsupp pa samo gmapsupp.
Če je gmapsupp na kartici, gmapprom pa v spominu, potem lahko izbiram med obema.
Naprava ni moja, lastnik nima kartice.

Kako poimenovati, da bo možna izbira med dvema kartama ?
Z kamacom obdelane katrte ne kažejo stavb, samo gozd in urbano območje - zakaj ?
Na Nuvi 200W in XT kaže tudi stavbe (tloris, da ne bo pomote)

LP

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Tam ko se ti nuvi odpre,ko ga povežeš na pc ustvari novo mapo in jo poimenuj Map.
V njo pa lahko daš AR in poimenuješ naprimer Adriaroute 3.30.img ali Adriatopo.img (ime je lahko poljubno le pazi da ima končnico .img)

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Hvala, deluje.

Kaj pa kamac in njegov način prikaza ?
Stavb ne kaže, gozd pa.
Ali ta model ne prikazuje kot stari ?

LP

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Pri tem modelu je pa Tupli bolj domač,če prikazuje stavbe.
Nuvi 1xxx ni prikazoval dokler niso tega omogočili v FW,sem jim pa tedensko pošiljal maile za to funkcijo,da so jo na koncu le omogočili.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Hvala, deluje.

Kaj pa kamac in njegov način prikaza ?
Stavb ne kaže, gozd pa.
Ali ta model ne prikazuje kot stari ?

LP

S Kamacovim popravkom mi z zemljevidom Adria topo stavbe in gozd na 2340 kaže(če je seveda izklopljeno vse ostalo).
18722.png

Edino kar je slabo, da so izohipse na 100m trikrat predebele.

Če imam vklopljeno vse ostalo je pa prikaz tako obupen:
110243.png

9395.png

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Pri tem modelu je pa Tupli bolj domač,če prikazuje stavbe.
Nuvi 1xxx ni prikazoval dokler niso tega omogočili v FW,sem jim pa tedensko pošiljal maile za to funkcijo,da so jo na koncu le omogočili.

Torej si ti krivec, da so uničili softver. ;(

Odkar so omogočili prikaz tlorisov stavb SW 5.20 in naprej ne deluje nič tako kot je treba in moram imeti obvezno naloženo verzijo 5.10.

Ampak pri modelih 1xxx se to da popraviti s starejšo SW, pri 2xxx pa očitno ne ;(

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Tudi na 2460LT je prikaz isti kot pri starejšem 1490T (SW 5.40). Nobene sivine, le izris je malenkost počasnejši če je vključenih več kart naenkrat. Tudi iskanje naslovov in JCV deluje bp.

Nazadnje urejeno:

podmornik

Pripravnik
28. mar 2008
55
0
6
blizu Nanosa
Si sposojam temo!

Najprej takole, ali so lahko dve mapi CNE na GPS-u? Sem hotel testirati 2011.20 in 2011.40, pa mi pravi, da pri naloženi drugi karti na more avtenticirati kart (Cannot authenticate maps).

Na sprejemniku je prednaložena karta 2011.20, poleg sem v mapo "maps" naložil tudi AR in AT, nato pa sem na dodatno kartico naložil še 2011.40, da malo potestiram, pa mi javlja zgoraj napisano. Mapsource je na kartici ustvaril zgolj mapo Garmin in notri naložil gmapsupp.img od CNE. AR in AT sem preimenoval v njuna imena z ekstenzijo img.

V čem je problem?

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
"Zgoraj napisano" kaže na to, da zemljevid CNEU2011.40 ni odklenjen za tvojo napravo.
EDIT:
na napravi sta lahko dve karti CNEU ker imata različen MapID.

Nazadnje urejeno:

podmornik

Pripravnik
28. mar 2008
55
0
6
blizu Nanosa
Ne vem, če je to razlog, ker sem ga po enakem postopku odklenil za nuvi 250, naložil in deluje kot mora. Potem sem še enkrat poskusil odkleniti na enak način za mojo napravo in enak odziv.

I

Izbrisan uporabnik #488

Eni so pač takšni, če mu poveš kje je feler, bo še vedno delal po svoje
smile-1.gif

Očitno je narobe odklenil in je karta zaklenjena, tako da.. saj sam vidi kaj mu javla Nuvi = da niso odklenjene = nova GMA zaščita.

Poslušaj Jancha in uporabi fast img unlocker ali pa Mapsource unlocker, nikakor pa ne odklepat s kodami, ker kot vidiš preprosto ne bo delalo.

Ker ima model GMA zaščito kljub "pravilni" kodi ne bo delalo... zato je treba kartam odstranit zaščito, to pa narediš z omenjenima programoma po lastni izbiri.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Se strinjam.

Nekateri se še vedno držijo prastarih postopkov.
Po celem forumi je veliko tem in odgovorov za karte,kako jih poimenuješ,v katero mapo gredo,kako jih odklenit,razlika med nuviji ki imajo model številko xxx ali xxxx ,pa še kar se pojavljajo ista vprašanja.
Sedaj,ko imam dopust si bom en dan vzel čas in napisal WIKI za Garmin naprave tako kot je to naredil Janch za Igo in upam,da bo potem stvar bol jasna vsem uporabnikom.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@popotnik
Ravno to sem že mislil predlagat, da bi popotnik napisal nekakšen Garmin wiki, ki bi zajemal čim več v zvezi z vsakodnevnimi vprašanji - nalaganjem zemljevidov, poimenovanja le teh, orodja za odklep (seveda brez warez linkov) itd..To bomo dali potem pod sticky in sproti updejtali. Sem že gledal stare, obstoječe sticky teme, odlične za čas aktualnosti, a sedaj so se nekatere stvari bistveno spremenile, zato je čas, da gredo tiste teme v "pokoj".

Vem, veliko je stvari, a vendar, ko bo enkrat to vse na enem mestu, bo za vse lažje, še najbolj hvaležen pa boš sam sebi, verjemi..
smile-1.gif

podmornik

Pripravnik
28. mar 2008
55
0
6
blizu Nanosa
No vaša graja je zalegla in zadeva deluje po vaših navodilih. Hvala in se opravičujem za moje vprašanje, toda ne spremljam področja vsak dan in tako človek lahko kaj zgreši.lp

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Nihče te ni grajal
wink-1.gif

Hočemo le pomagat,vendar je veliko takih,ki sploh ne pregledajo foruma in veliko takig,ki so šli iz 2x5 na 2xxx serijo in se še vedno držijo starih postopkov.
To je podobno kot bi šel iz fičkota na novega audia in bi še vedno hotel popravit motor z 10 ključem in kladivom.
Pri fičkotu si ga tako spravil v pogon,audia pe ne boš
hysterical-1.gif

Podobne teme