Nuvi 1390T - problemi

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
a) Lahko brišeš
b) CNE 2011 skopiraj v mapo System, kjer je bila prej CNE 2010

ker ti že ravno model podpira, lahko za kozmetiko lahko dodaš še JCV... (pazi pa, da je odklenjena)
priden.gif

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Karto poimenuj enako, kot jo imaš na napravi in jo enostavno prepiši iz SD kartice. Za vsak slučaj si naredi kopijo. Tako kot si jo dal na kartico jo na enak način daš tudi na napravo.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Če je naprava nova, imaš brezplačno nadgradnjo, ki spada pod 60 dni, tako da se ti novi zemljevidi tako naložijo direktno v napravo - prepišejo staro verzijo.
Drugače pa si dobro preberi teme na forumu, ki opisujejo postopek, da nebi imel zaradi brisanja v napravi kakšnih težav,ki se znajo pojaviti.

LP

sg1

Pripravnik
12. jan 2010
111
0
16
Lj
Nuvi 1390T ima kar lepo 4 GB internega pomnilnika in gre preizkušeno gor kompleten CNEU2011.20 + JCV, pa še za AT, AR, SCG in podobne malenkosti ostane !

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Sam sem imel enako zadevo,sicer na nuvi 1200,karto centralne evrope sem updatal,na internega naložil še adrio 3.11,na sd pa imam adrio TOPO 2.21.
priporočam ti naslednje:
Označi vse datoteke na garminu in jih prekopiraj nekam na disk,da boš imel backup,že zaradi servisa,če bi ga moral poslati,da boš lahko rekel,da ni tvoja krivda,če se kaj zalomi
sedaj pa lahko brez skrbi pobrišeš največjo datoteko gmapprom.img iz garmina,nato pa naredi na Sd mapo garmin in prekopiraj svojo novejšo karto v to mapo in ji daj končnico gmapsupp.img,katere na garmin ne moreš naloziti ker nimaš toliko prostora.
na garmina pa lahko daš karto Adria kot gmapprom.img.
tudi sam sem odpiral več kart in jih nato združeval v eno zaradi manjšega file,vendar ti to pri nuvih nuvi odsvetujem,ker že imajo zaščite in potem karte ne vidi,tako da raje pusti karte cele,si pač kupi 4gb sd ,čeprav večina misli,da vidjijo največ 2 gb pa ni res,tudi starejsi nuvi 255 podpirajo 4 gb.
Enostavno potem pač greš v orodja/sistem/zemljevidi in spodaj klikni na info,ter preklapljaj med kartami,nepriporoča pa se sočasna uporaba večih zaradi prekrivanja predvsem na mejah.Nov Cn 2011.20 ima že zelo dobro pokritost slo in hr,čeprav sem sam še vedno bolj zadovoljen z adrio 3.11,ne splača pa se ti je kupovati,ker je pol že nov cn že več kot dovolj,celo bolje pokriva kot Adria 3.0 iz lastnih izkušenj.
Naredil sem že precej garminov in to vse kar sem ti napisal drži
Lahko si tudi updataš firmware in naloži poi točke radarjev pa si car.

lep pozdrav

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Sam sem imel enako zadevo,sicer na nuvi 1200,karto centralne evrope sem updatal,na internega naložil še adrio 3.11,na sd pa imam adrio TOPO 2.21.
priporočam ti naslednje:
Označi vse datoteke na garminu in jih prekopiraj nekam na disk,da boš imel backup,že zaradi servisa,če bi ga moral poslati,da boš lahko rekel,da ni tvoja krivda,če se kaj zalomi
sedaj pa lahko brez skrbi pobrišeš največjo datoteko gmapprom.img iz garmina,nato pa naredi na Sd mapo garmin in prekopiraj svojo novejšo karto v to mapo in ji daj končnico gmapsupp.img,katere na garmin ne moreš naloziti ker nimaš toliko prostora.
na garmina pa lahko daš karto Adria kot gmapprom.img.
tudi sam sem odpiral več kart in jih nato združeval v eno zaradi manjšega file,vendar ti to pri nuvih nuvi odsvetujem,ker že imajo zaščite in potem karte ne vidi,tako da raje pusti karte cele,si pač kupi 4gb sd ,čeprav večina misli,da vidjijo največ 2 gb pa ni res,tudi starejsi nuvi 255 podpirajo 4 gb.
Enostavno potem pač greš v orodja/sistem/zemljevidi in spodaj klikni na info,ter preklapljaj med kartami,nepriporoča pa se sočasna uporaba večih zaradi prekrivanja predvsem na mejah.Nov Cn 2011.20 ima že zelo dobro pokritost slo in hr,čeprav sem sam še vedno bolj zadovoljen z adrio 3.11,ne splača pa se ti je kupovati,ker je pol že nov cn že več kot dovolj,celo bolje pokriva kot Adria 3.0 iz lastnih izkušenj.
Naredil sem že precej garminov in to vse kar sem ti napisal drži
Lahko si tudi updataš firmware in naloži poi točke radarjev pa si car.

lep pozdrav

Priponke

• 1004495-garmin.txt
    1,5 KB · Ogledi: 261

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:čeprav sem sam še vedno bolj zadovoljen z adrio 3.11,ne splača pa se ti je kupovati,ker je pol že nov cn že več kot dovolj,celo bolje pokriva kot Adria 3.0 iz lastnih izkušenj.
Tu te pa ne razumem, saj če jo kupiš ni važno katera je, saj jo zastonj update-aš.
confused-1.gif

Razen če seveda raje imate karte s pašnikov.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
updataš jo lahko 60 dni od nakupa,kaj pa potem,če znaš lahko katerokoli odkleneš ali pa daš 100eurov za novo verzijo

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
To velja za CN
Updataš jo lahko 60 dni po prvem prejemu signala, če jo imaš v omari doma dve leti, boš pozneje lahko (verjetno) še vedno zastonj updatal, drugače kupiš lifetime (mislim, da se ga dobi že za 89€) in updataš lahko 4x letno (če so na voljo nove karte) dokler ti naprava ne crkne, saj je vezano na napravo.
Adria route pa lahko updataš (seveda če je legalno kupljena) zaenkrat brezplačno. Če jo kupiš na sd kartici je (če sem prav razumel) tudi prenosljiva.
Na pašnikih se pa ponavadi dobi tudi odklenjene zadeve ali pa jo odkleneš s pomočjo mapsourca, ampak o tem tu ne bom razglabljal.