Nuvi 1390T - problemi

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Nuvi 1390T sem posodobil na zadnjo verzijo in sedaj mi text piše v American engliš, čeprav jaz izberem slovenščino mi stalno spremeni v american.
sprasujem se.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Spremeni v SLO in ga daj na zrak, da ujame satelite, šele potem ga ugasni, mogoče bo pomagalo.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Se strinjam z Jurijem. Vedno, o spremeniš jezik moraš iti na prosto, da dobi signal in si tako zapomni lokacijo. V nasprotnem primeru ti bo vedno prestavil na privzeto American.

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Sem probal tako pa nič, pobrisal sem tudi vse jezike razen slovenije pa še mi vedno pa še mi vedno spremeni v american

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Pa si siguren, da si ga pustil dovolj dolgo "na zraku"?

Mora najti satelite, da ti postavi pozicijo, potem pa ponovno nastaviš SLO in bi si moral zapomniti.

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Deluje, ko sem ga registriral na MyGarmin sem tam še enkrat apdejtal in zadeva deluje, ker prej sem ga posodobil preko wepupdaterja
Hvala fantje

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Meni je isto delalo na 1350. Ko sem ga ugasnil in prižgal, pa je bil jezik slovenski, prej pa le angleščina

nikopiko

Zelenc'
3. feb 2010
2
0
1
Potrebno je narediti sledeče.
Pri drugem delu nadgradnje z webupdaiterjem je treba obklukat vse možnosti, čeprav vam spodaj piše da ni posodobitve.
Po tem postopku vam bo zaneslivo delalo vse normalno
zmaga.gif

Žal, vsi zgoraj navedeni odgovori so
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

lolypop000

Pripravnik
24. mar 2009
75
0
6
Citat:
Uporabnik nikopiko pravi:
Potrebno je narediti sledeče.
Pri drugem delu nadgradnje z webupdaiterjem je treba obklukat vse možnosti, čeprav vam spodaj piše da ni posodobitve.
Po tem postopku vam bo zaneslivo delalo vse normalno
zmaga.gif

Žal, vsi zgoraj navedeni odgovori so
hysterical-1.gif

Tako je ko je rekel nikopiko,deluje sigurno,ker zrak nima nikakršne veze z jezikom.
Če pa komu ne bi delalo po tem postopku pa lahko naredi takole.Nastaviš na slovenski,potrdiš,počakaš da se spremeni klikneš ok,greš nazaj na jezike nastaviš slovenščina,potrdiš in imaš slovenski jezik.

p.s.to sem moral naredit samo na eni 1300-ki na vseh ostalih mi je delovalo tako kot je rekel nikopiko.

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Slovenski text deluje sedaj pa me zanima kako deluje prikaz pravilnega voznega pasu in križišč, Lane Assist.
Sem dal ruto do Berlina pa mi tega ne prikazuje. Vem da to povsod nedeluje a do berlina pa bi nekaj moralo.

LP

lolypop000

Pripravnik
24. mar 2009
75
0
6
Nekje sem zasledil tole od G. Snecer-ja mogoče ti bo kaj pomagalo:

1. CNE 2010.3 3D Buildings

3D zgradbe za GPS naprave, ki podpirajo prikaz le teh. Datoteko presnamete v direktorij "garmin".

2. CNE 2010.3 JCV

Podatki o križiščih (junction view) za GPS naprave, ki podpirajo prikaz le teh. Datoteko presnamete v
direktorij "garmin\jcv".

Originalno ime za jcv je : cneuro_2010_30_jcv.JCV

Če z tem imenom ne dela preimenuj v : D128104A.jcv

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Ustvarij mapo JCV v mapi Garmin , notri skopiral datoteko ( cneuro_2010_30_jcv.JCV ), nastavil ruto do dunaja pa ni nič videti.
Prav tako sem ta fajl preimenoval v D128104A.jcv pa nič. Kaj delam narobe.Na napravi imam tudi mapo MAP, kjer se shranjujejo zemljevidi in sem tudi tam skopiral jcv fejl pa nič.

LP

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Citat:
Uporabnik inaj pravi:
Ustvarij mapo JCV v mapi Garmin , notri skopiral datoteko ( cneuro_2010_30_jcv.JCV ), nastavil ruto do dunaja pa ni nič videti.
Prav tako sem ta fajl preimenoval v D128104A.jcv pa nič. Kaj delam narobe.Na napravi imam tudi mapo MAP, kjer se shranjujejo zemljevidi in sem tudi tam skopiral jcv fejl pa nič.
LP
Poizkusi še z preimenovanjem v : D1281040A.jcv
Vir: http://www.gpsunderground.com/forums/showthread.php?t=17452&page=8

inaj

Pripravnik
10. jun 2008
84
0
6
prekmurje
Sem z MY GARMIN strani potegno original karto eu, (ker je naprava nova še je blo tistih 60 DNI)in sedaj normalno prikazuje pogled križišč, seveda tam kjer to deluje.

LP

Simby

Zelenc'
6. feb 2010
2
0
1
Mi lahko prosim pove, kam namestim AR 3.0 na garmina, saj ce jo dam na spominsko kartico mi jo enostavno noce prebrat? Imam pa 1390T gor in pa karto 2010.3.

Ali karto sedaj prekopiram na garmina? Kako jo poimenujem?

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Pozdravljeni!

Nabvail sem NUVI 1390T v Avstriji s prednaloženo karto CNEU 2010. Inštalirana je v skritem direktoriju .System.
Doma sem na micro SD kartico dodal še ostale karte v direktorij MAP (tudi novejšo CNEU 2011). Karte prepozna brez težav in delujejo, vendar so vse na kartici SD.

Moji vprašanji sta naslednji:
a) Ali lahko CNEU 2010 izbrišem iz .System direktorija na napravi, ker imam novejšo verzijo na SD kartici?

b) Oziroma kako bi inštaliral CNEU 2011 direktno na napravo in ob tem izbrisal CNEU 2010.

Karte so iz alternativnih virov. Obvladam pa Mapsource odklepanje, ker sem imel že prej NUVIJE... Vendar so se tule očitno pravila organizacije kart spremenila. zato sprašujem, da kaj ne zaje...

Hvala v naprej za odgovore.

Nazadnje urejeno: