Nuvi 1200 brez sistema

slejnej

Zelenc'
11. jul 2011
2
0
1
Pozdravljeni.
Meni se enako dogaja na 1350 modelu. Ko sem ga dobil, je bil čisto prazen (brez kake koli mape). Po resetu najprej PWR gumb 10sek in potem še reset spodnji desni kot ekrana, se je končno povezal z računalnikom, vendar je manjkala datoteka Garmindevice.xml. Od drugega 1350 sem skopiral vse na tega "praznega" in v Garmindevice.xml zamenjal <Id></id> z ID "praznega". Naprava se normalno zažene in takrat jo MapSource in Webupdater prvič spoznata kot nuvi 1350 s pravim ID-jem. Po updetanju se znova zažene in se ne neha ciklat pri prvem GARMIN napisu. Pizkusil sem z updaterjem ki je enak za 12xx/13xx/14xx napiše successfuly updated in se znova zaže, vendar se še vedno cikal.

Lepo prosim za pomoč.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Meni je žal, samo ne morem se zadržat. Pa kaj so to za eni bureki? Dobi nuvija praznega brez vsega. Kaj ljudje božji delate s temi Garmini, več ni normalno. Kako že pravijo, ni seno za goske.
evil.gif

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Edini burek tukaj si ti. Ker če bi malo prebiral forume bi vedel še kaj drugega ne pa, da komentiraš stvari, ki jih sploh ne poznaš oziroma se ti ne sanja. Nismo vsi stari 15 let, ki jim doma nategnejo na rit vse kar si zaželijo. Jaz sem tega dobil v dar brez vsebine, ki je na napravi. Čisto prazen. Ker pa je zadeva še zmeraj v garanciji bo romala na Geoset pa naj se oni malo pozabavajo. Verjetno ni samo softwerska napaka, ker se to da rešit tukaj pa enostavno zamrzne.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa ne boš rekel, da 90% uporabnikov ne čara po garminih in briše nekaj tja v tri dni. Na teh mojih 15 let boš moral dodati še slabih 30. Garmina sem imel v rokah verjetno malo prej kot ti, in točno vem kako prihaja do problemov. Zato prosim, se malo zadrži, ker sem hotel samo povedat, da kdor ne ve kaj dela naj pusti vse na miru.
stupid-1.gif
. Odgovor geoseta, pa bo, da nepooblaščenih posegov v garmina ne popravljajo v garanciji.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@Tomas

Na garminu se ne bodo nič pozabavali,tam ali ti bodo dali novega ali pa boš z doplačilom kupil drugega.
Tako kot je rekel ZAKON 90% uporabnikov briše vse poprek ampak imajo potem jeklene živce da nuvija usposobimo nazaj.
Probaj postopek,ki ga je napisal @slenej.
Sam sem svojega nuvij neštetokrat spravil tako daleč,da se ni več odzival,ko sem preizkušal vse mogoče na njem,vendar z veliko potrplenja sem ga obudil nazaj.
Če imaš backup od te 1200,ki se ti noče zagnat,preveri v garmindevice.xml,če ti tam piše 0971 ali kaj drugega.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Očitno me nisi razumel. Zadevo sem dobil v roke in na napravi ni bilo ničesar. Usposobil sem toliko, da se zažene do prve slike - napis Garmin in potem nič. Če bi prebral na kar nekaj forumih tudi piše, da je lahko tudi fizično kaj narobe. Ja danes sem bil na Geosetu rešili zadevo v 15 minutah in naprava dela kot mora. Kaj so naredil pa ne vem, ker nisem bil zraven. Bili so pa zelo prijazni in to naredili brezplačno.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Resetirali so ga,šli v servisni meni do katerega prideš ko 1 minuto držiš zgornji levi kot ekrana,dali novo mapo .system na nuvija,posodobili preko webupdater zvok,text,keyboard in nuvi je začel delovat
wink-1.gif

Postopek njihovega dela mi je zelo dobro znan,kako,pa naj ostane skrivnost
grims-1.gif

Glede branja drugih forumov imam vse na pregledu in na skoraj vseh sem prijavljen,če si dobro čital si videl da je povečini v delu nuvi serije 2xx in če si delal po tem postopku ni varijante,da bi ti delalo.
Če bi že na začetku rekel,da si se sam igral z njim da si prišel do logo slike bi ti naredil drugačen FW.
Nuvi ko je čisto prazen,se ti vedno vklopi na računalnik tako kot bi dal not prazen USB,le gonilnike moraš naložit za garmin.

Vsem ostalim če se igrate z nuviji in vam potem nuvi še bolj blokira to povejte,ker za tako je potem čisto drug postopek.
Oziroma ko vam nuvi zablokira javite in zraven povejte kaj ste delali preden je do tega prišlo.

p.s. za popravljanje nuvija je potrebno imeti jeklene živce in pa kot najbolj pomembno,da imate Backup svojega nuvija.

Nazadnje urejeno:

slejnej

Zelenc'
11. jul 2011
2
0
1
@popotnik

uporabil sem updater iz ene poljske strani, ki je enak temu, ki si ga ti pripel. Ko zaženem updater napiše da je že posodobljen na 5.4 in če želim vseeno zagnat. Za sigurnost sem še enkrat spustil skozi ampak ko se restarta po upešnem nalaganju še vedno reboot vsakih 8 sekund ko se prikaže GARMIN.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Zaženi webupdater in poglej,če ti slučajno pred prenosom FW kje napiše MTK in javi.
Kateri FW je imel tisti nuvi od katerega si vzel datoteke?
Ko je meni na 8 sekund izklapljalo so bili poškodovani Voice,Text in Keyboard.
Če imaš dostop v samega nuvija izbriši gupdate.gcd iz njega.

p.s.

Javi mi na zs kdaj boš gor,da porihtava imam zdravilo za to
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Resetiral sem ga tudi sam po postopku, ki si ga omenil, da so naredili na Geoset-u. Nič se ni zgodilo. Do prve slike sem prišel izključno z fajli, ki si mi jih dal v linkih. In lahko ti povem, da niso čisto nič resetiral enostavno so zamenjal elektroniko, ker je serijska številka druga. Torej je bilo nekaj drugega še narobe

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Niso ti zamenjali elektronike ampak celega nuvija.
Ja saj to najrajši naredijo.
Vglavnem sedaj imaš čisto novega nuvija
wink-1.gif

NE POZABI naredit komletnega backupa nuvija vključno z skrito mapo .System.

Nazadnje urejeno:

poga

Zelenc'
18. avg 2007
15
0
1
Živjo,

obujam malo starejšo temo... sem imel podoben problem kot Tomas. Nuvi 1200, pri zagonu samo napis GARMIN in nič drugega, s tem da je Garmin do nekaj dni nazaj normalno deloval, en dan se je pa odločil štrajkat...

Probal reset, ki ni nič pomagal. Pomagala so samo navodila od popotnika v tej temi; konkretno zadnja priloga "updater" (updater za popravit+novi), s katerim mi je uspelo priti na Nuvija preko explorerja in nato nadgraditi enoto na zadnji firmware.

Zadeva zdaj zopet deluje, tako da: hvala popotnik za vsa podrobna navodila
cheer.gif

lp,
PoGa