Number26 banka končno na voljo v Sloveniji

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Torej bi lahko uporabljal tudi N26 oz. katerega koli bi zaželel. Recimo N26 za tujce in SKB za domače stranke, ki so recimo bolj čudni in da se ne bi prestrašili nemške IBAN številke?
smile-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.820
2.058
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Na zadnja dva, ki očitno N26 uporabljata za poslovne namene. Saj vem da je po novem dovoljeno uporabljati osebne račune tudi za s.p., a je nek "haklc" pri nekem parametru računa, da mora biti javen al kaj je že bilo ko sem nazadnje bral o tej zadevi.

Trenutno imam poslovni račun na DH, a me nič ne bi bolelo, če bi zadevo prešaltal na N26. Je kje kak "haklc", al sam začnem pisati N26 račun na izdane fakture?
smile-1.gif

Za javno objavo računa za s.p. ne skrbi, je zadeva bolj za poslovne partnerje kot za MF ali Ajpes, kjer se v to ne vtikajo (ker za to niso predvidene sankcije).

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Članek kot tak pove točno to kar sem pisal, da je vse skup ena zmeda. Med drugim v članku piše, da mora biti račun za poslovanje odprt v Sloveniji (tudi če je osebni) in potemtakem N26 ne pride v poštev kot prilivni račun za s.p.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
Jaz imam poslovni račun zaenkrat še slovenski. Iz PRIVAT N26 računa plačujem pa stroške za s.p. Torej eno nakazilo mesečno na N26 račun in iz tam plačujem naprej.
Pa tega ne bi delal, če bi bila provizija enaka za osebni in poslovni račun, tako pa ne dobi slovenska banka nič. Sedaj tudi privat račune plačujem kar iz N26.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.903
258
83
Slovenija
Hm, a tako hitro to dela; ob 10h sem nakazal iz SLO banke na N26, ob 15h je že vidno na računu. Me like.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.056
113
A je bila NKBM? Ker je tudi meni danes šlo v par urcah skozi. Ampak to je bolj izjema kot pravilo, tako da ne računat na take čase naslednjič ko boš nujno rabil!
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.525
314
83
Kras
www.mtl.si
Delavska hranilnica: že nekajkrat nakazal in VSAKIČ je v roku par ur zacingljalo na tablici... Izjemno presenečen.
Zadnjič sem nakazoval tudi nekaj na Poljsko in zadeva je prišla v istem dnevu (ravno ko sem nujno rabil).

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
NKBM - Banka bo plačilne naloge za SEPA plačila v tujino, ki bodo na bančnem okencu oddani do 14. ure oziroma do 15. ure glede na poslovni čas poslovalnice ali preko Poslovnega Bank@Neta/Bank@Neta oddani do 15. ure, izvršila isti dan z istodnevno valuto v tujini.
NLB - EUR na obrazcu UPN(5), okence do 13.00(6), klik in ostale net variante do 15.00 = isti delovni dan.

Verjetno omajo vsi +- enako.
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne razumem zakaj tako presenecenje, ce je v 21 stoletju v nekaj urah denar nakazan na drug racun?

Mogoce zato, ker pri enih bankah gre to hitro, pri drugih pa traja dva, tri dni... moj eizkusnje so take, da preko NLB gre hitro... preko SKB pa traja par dni...
smirk-1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Pri SEPA ne več. Isti dan, oz. najkasneje naslednji delovni. Ja, v petek nakazano je res čez tri dni tam.
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Sem odkril se eno fino zadevo pri N26...ob dvigu na hrvaskih bankomatih ne racunajo provizije. Nase banke ponavadi racunajo 2.5€

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
A res?
Ker pri ceniku imajo napisano, da je 5 brezplačnih dvigov samo v € v EU. V tujih valutah znotraj EU in drugje bi pa naj bilo 1,7 % od dviga, če se ne motim.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.403
485
83
::1/128
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Sem odkril se eno fino zadevo pri N26...ob dvigu na hrvaskih bankomatih ne racunajo provizije. Nase banke ponavadi racunajo 2.5€

Računajo 1,7% skladno s cenikom. Se pa fee pojavi kot ločena transakcija šele takrat, ko je transakcija dejansko settled. Razen, če imaš seveda N26 Black.

Je pa še vedno bolj ugodno kot naše banke in nazadnje, ko sem dvignil kune najprej z Revolutom in nato še z N26, je bil N26 kljub 1,7% fee bolj ugoden od Revoluta, kjer feeja načeloma ni blo, je bil pa slabši exchange rate za HRK (v obeh primerih je bil exchange rate še vedno boljši od tistega na Sparkasse, poleg tega pa bi mi Sparkasse računal še bistveno višji fee za dvig...).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Pri SEPA ne več. Isti dan, oz. najkasneje naslednji delovni. Ja, v petek nakazano je res čez tri dni tam.
wink-1.gif

Ni bil petek... tukaj sem pisal o tem >> http://tinyurl.com/mdv2nv5

Na kratko:

11. januarja letos (sreda) sem zvecer okoli 19 ure (torej izven urnika) iz NLB in iz SKB nakazal znesek na N26 racun .. Obe placili naj bi torej sli naprej naslednji dan (torej 12. januarja (cetrtek) po 8 uri (po SEPA urniku)...

Nakazilo poslano preko NLB je bilo dejansko na N26 racunu 12. januarja okoli 10:15 ... nakazilo poslano preko SKB-ja pa je prislo en dan kasneje... torej 13. januarja (petek) okoli 8:20 ure ...

Zadevo sem se veckrat ponovil... vendar ne ob istih casih... Preko NLB je bilo vedno na racunu po SEPA urniku... torej ce sem oddal recimo na delovnik ob 8ih zjutraj, je bil denar nekaj cez 10 uro ze pri prejemniku ... pri SKBju pa vedno traja vsaj dva dni... torej ce nakazem recimo tudi okoli 8ih na delovni dan... bo prislo v najboljsem primeru naslednji delovni dan... se je pa zgodilo tudi ze, da je prilo se en dan kasneje ... Sedaj ponavadi raje nakazujem preko NLB ... in bom verjetno v kratkem zaprl racun na SKBju ...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Računajo 1,7% skladno s cenikom. Se pa fee pojavi kot ločena transakcija šele takrat, ko je transakcija dejansko settled. Razen, če imaš seveda N26 Black.

Je pa še vedno bolj ugodno kot naše banke in nazadnje, ko sem dvignil kune najprej z Revolutom in nato še z N26, je bil N26 kljub 1,7% fee bolj ugoden od Revoluta, kjer feeja načeloma ni blo, je bil pa slabši exchange rate za HRK (v obeh primerih je bil exchange rate še vedno boljši od tistega na Sparkasse, poleg tega pa bi mi Sparkasse računal še bistveno višji fee za dvig...).

Potem pa naj steve čez kak teden pogleda na račun, če so zaračunali. Kolikšen je bil menjalni tečaj?