NUJNO - Menjava oken - subvencije?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Trenutno zbiram ponudbe in sem očitno zelo na tesnem s časom glede subvencije.
Mogoče kdo ve, če še velja, če oddam v petek, ali moram nujno jutri?
Ali se mi splača počakat drugo leto, ali subvencije drugo leto sploh bodo?
Se lahko zaprosi za subvencije za nazaj?
Ali je žakej za letos že prazen, ali ugodijo vsem vlogam?

Hvala za odgovore.

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Razpis poteče 31.12. - tako da če oddaš v petek priporočeno, si ta rok ujel.

Drugo leto bodo isti razpisni pogoji (razpis baje pride ven v petek), sprememba bo le ta, da ne bodo več subvencionirali plastičnih oken (očitno so "lesni lobiji" premočni in so mnenja, da plastična okna niso eko)

Kot je bilo meni razloženo, sredstev ne bo zmanjkalo, bistveno je, da vložiš vlogo do 31.12.2010 - torej žakelj ni prazen.

Za nazaj ni mogoče prositi za subvencijo - vlogo moraš oddati pred izvedbo!

Drugače je na njihovi strani objavljenih nekaj številk, kjer ti bodo prijazne (no vsaj v mojem primeru je bila) gospodične odgovorile na vsa vprašanja - je pa treba klicati nekje do 12ih (se mi zdi).

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Najlepša hvala. Torej se bom potrudil in oddal do petka, ker bodo po vsej verjetnosti okna PVC. Glede na predračune so konkretno cenejša. Če pa zamudim, pa drugo leto s subvencijo za lesena pridem na enako ceno kot PVC
grin1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
pvc in ekologija mi nekako ne gresta skupaj....tako da čisto razumem nove predpise za subvencije.

aja, pa ne samo na ceno gledat (če imaš to možnost)..izberi si kvalitetna okna. ti ne bo žal.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
zakaj pa bolano?

a pol bi mogli bit peči na kurilca tud subvencionirane iz EKOsklada?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Kaj pa PVC oknom manjka? Razen tega, da imajo po mojih izkušnjah precej daljšo življensko dobo od lesenih ...
Kriterij mora biti edino kako dobro izolirajo (pri peči pa izkoristek in dimni plini) ...

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
pvc in ekologija mi nekako ne gresta skupaj....tako da čisto razumem nove predpise za subvencije.

aja, pa ne samo na ceno gledat (če imaš to možnost)..izberi si kvalitetna okna. ti ne bo žal.

Moj pogoj je bil troslojna zasteklitev, večinoma so mi potem dali 5-komorni profil, kar je za moje potrebe dovolj.
V detajle se ne spoznam, predvidevam pa, da kvaliteta ne odstopa preveč. Trenutno sta v ožjem izboru AJM in SIMER.
Dobil sem tudi ugodno ponudbo za lesena okna KLI Logatec, o kateri malo razmišljam, je pa 20% dražja od PVC.

Če ima kdo kaj več znanja na tem področju, se priporočam za mnenje. Bo pa odločitev padla jutri, ker se potem rok za subvencijo izteče.

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Mnenje med temi dvemi, potem raje AJM, žal sta pa oba samo 2 liga. Če želiš kaj več, kar pa je minimalno dražje, potem kak Rehau Geneo ali kaj podobnega, namig, kontaktiraj Element iz Golnika, če moderator misli, da je reklama, čeprav lahko dokažem, da so mi letos junija ravno oni dobavili in montirali okna, potem naj mirno zbriše reklamni del.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
kakšno dobo imajo pvc okna se bo pokazalo čez 10-20 let....
les ima lahko zelo dolgo dobo če ga redno neguješ...

Hvala lepa za negovanje, Glih da se mi s tem ukvarjat.Še lesena ograja okol atrija mi gre na k..., ker jo je treba barvat. Moram zamenjat z nečem drugim (PVC???) ...

Moja PVC okna imajo glih 10 let, so kot nova, tako d akaže dobro. Pa jih vsake kvatre obrišem (okvirje) z mokro krpo. Kakšna bi bila lesena, si lahko le mislim.

Jebom jih bebce CO2 in pravljice o globalnem segrevenju zaradi njega. Pravljice za majhne otroke in tiste z IQ pod sobno temperaturo.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nova lesena okna s premazi na bazi vode so za vzdrževanje povsem nekaj drugega kot tisto kar ti poznaš pod imenom lesena okna.

v franciji so PVC v umiku že najmanj dve leti. sem bil šokiran, ko mi je prijateljica povedala, da je posel s PVC okni ugasnil.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.535
444
83
Les_alu s skritimi panti in solidna troslojna zastekljitev je zmaga v tem obdobju vkolkor se ne pokažejo kake težave pritrditve aluminija. Tu pa je kar nekaj izvedb. Tiste, ki že na prvi pogled zgledajo zaneslivejše so seveda nekaj dražje.

Je pa leseno okno in podboj čisto nekaj drugega kot plastično tudi kar se samega občutka v prostoru tiče.

Lani je bilo sicer kar zanimivo na tem področju. Ob prvem resnem obhodu nekje februarja sem dobil v pretežni meri precej višje (končne) cene kot ob finalnem poleti, ko sem dejansko naročal. Ob tem, da so za poletje praktično vsi napovedovali dvig cen. Šlo je pa za nekih 35 enot. Od tega cca. 10 plastika alu osalo les alu. No zraven se je pač za primerjavo "dokaj resno" zanimalo tudi za plastiko.

Velike so bile tudi razlike znotraj monterjev istih firm. Pač efekt 17-19% rabata a cena v izhodišču?! Skratka splača se parkrat mal okol peljat (se najvit šefu in ne le tlefonarit za predračune)...

Bo pa tale odločitev glede subvencij nekoliko vplivala na cene. Kupljeno letos brez subvencije bo drugo leto enako za odšteti s subvencijo?

Glede KLI pa sem lani nekam že pisal zakaj so odpadli.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Kaj je potrebno sploh nardit, da kaj dobiš. Sem na ekoskladu strani in nič ne najdem
d055.gif
. Sem septembra menjal okna v stanovanju.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Kot je že en napisal, za nazaj ne dobiš 0.

Če boš menjal kaj v bodoče, pa oddaš vlogo na ekosklad.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.884
108
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Mato pravi:

Moj pogoj je bil troslojna zasteklitev, večinoma so mi potem dali 5-komorni profil, kar je za moje potrebe dovolj.
V detajle se ne spoznam, predvidevam pa, da kvaliteta ne odstopa preveč. Trenutno sta v ožjem izboru AJM in SIMER....

samo AJM ne. je čisti klump. sam imam 6-komorni profil in 3 slojna pa je total klump. stekla so sicer ok ( jih ajm samo kupuje ) izvedba pa je total zanič, ob večjem mrazu se okna tako deformirajo, da piha not itd

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
kakšno dobo imajo pvc okna se bo pokazalo čez 10-20 let....
les ima lahko zelo dolgo dobo če ga redno neguješ...

Hvala lepa za negovanje, Glih da se mi s tem ukvarjat.Še lesena ograja okol atrija mi gre na k..., ker jo je treba barvat. Moram zamenjat z nečem drugim (PVC???) ...

Moja PVC okna imajo glih 10 let, so kot nova, tako d akaže dobro. Pa jih vsake kvatre obrišem (okvirje) z mokro krpo. Kakšna bi bila lesena, si lahko le mislim.

Jebom jih bebce CO2 in pravljice o globalnem segrevenju zaradi njega. Pravljice za majhne otroke in tiste z IQ pod sobno temperaturo.

kako pa misliš da neguješ lesena okna? a mislš da jih morš vsako leto šmirglat pa na novo premazat?
imaš tekočino s katero okna enkrat letno premazeš s cunjo. (tako kot ti čistiš svoja pvc okna). sploh tista ki so izpostavljena soncu.

če ti je pa še to odveč si pa vzameš alu-les.

kot je softi rekel, v franciji jih na veliko mečejo ven...v nemčiji pa tudi.