nüvi 3590LMT

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.810
129
63
Citat:
Uporabnik kingo pravi:
A še komu tam, kjer so omejitve pokaže na določenih cestah rdeč križec? Kaj to pomeni?

Če še nisi vedel, lahko popravljaš hitrosti glede na dejansko omejitev
zmaga.gif

Tam kjer je križec, pa omejitve še ni v bazi podatkov zemljevida
frown-1.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Citat:
Uporabnik kingo pravi:
A še komu tam, kjer so omejitve pokaže na določenih cestah rdeč križec? Kaj to pomeni?

Začel sem uporabljati City Navigator Europe NTU 2015.20 in opažam, da se pri tej karti zelo pogosto pojavi križec namesto omejitev hitrosti, kar je pri predzadnji karti normalno prikazovalo omejitev na vožnji po istih cestah. Tudi pri starejših je normalno prikazovalo, kar za najnovejšo CNE ne morem trditi. Pomeni, da je s to karto nekaj narobe.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
DA, stvar je predraga. Rajši malo počakaj. Zadeva bo bila nova in v primeru, da nekaj ni v redu lahko uveljavljaš reklamacijo.
Tega na bolhi pa za-sigurno ni ...

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
A glasovno upravljanje (voice control) dela, če imaš nastavljen na slovenski jezik? Vem, da izgovorjava ne dela, zanima me, da bi mi poiskal ulico, namesto, da tipkam sam.

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
579
21
18
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
NE dela.
Če pa vložiš ene pol ure truda se pa da predelat, da ti ob nastavljenem SLO tekstu dela glasovno upravljanje. ( seveda glasovno upravljanje v tujem jeziku, ker za slovenščino ni podpore ).

Pa bi mi uspelo, glede na to, da nisem čist računalniški maher?
tongue-1.gif

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
ponovno se ne razumeva najbolje z mojim 3590 in potrebujem pomoč:
-naredil pot v GoogleMaps in jo shranil v .kmz
-konvertiral .kmz v .gpx (ni mi hotel direktno včitati .kmz v BaseCamp, javljal manjkajoče podatke)
-importiral .gpx v BaseCamp (lepo vidim načrtovano pot)
-poslal načrtovano pot na napravo (tako v napravo/internal storage kot v SDkartico/user data). V BAseCampu, ko pogledam napravo mi lepo pokaže načrtovano pot (v /internal storage in tudi v /user data)
-na GArminu načrtovane poti NE NAJDEM:
pod KAM ni možno izbrati "pot"
pod /programi/načrt.potovanja pa moje poti ni notri

kakšna ideja? Hvala!

Nazadnje urejeno:

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
hvala @zakon in @popotnik za odgovora

se vidi, da bolj poredko uporabljam BaseCamp v kombinaciji z Garminom in sem naredil osnovno napako, da sem v Garmina prenašal "sled" in ne "poti"... se pravi nisem iz .gpx sledi skreiral pot

@zakon
niti Garmin niti BaseCamp ne povežeta optimalno mojih POIjev, kot bi jaz rad (sem preizkusil različne nastavitve, pa izogibanja, itd), kljub temu, da so med POIji regularne, asfaltirane ceste. GoogleMaps pa to naredi brez problema

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Imam en problem pri pretvorbi glasbe mi je uspelo pri videu pa mi nikakor ne uspe pretvorit, da bi mi delalo na 3590.
Gledal sem navodila v Wiki by Popotnik, pod točko 20. Prenesel sem si program, ampak mi ne uspe videa spremenit.
Prosim za pomoč, hvala.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Za vsako ruto si je potrebno vzeti čas in vodil te bo točno tam, kjer si ti želiš. Če si izbereš relacijo Maribor- Basel in želiš, da tvoja pot poteka večino časa po Nemčiji je potrebno narediti nekaj POI točk v BaseCampu na cesti po kateri se želiš peljati. Označiš jih 1,2,3 itd. in potem narediš routo iz izbranih točk. Včasih je potrebno dodati še kakšno točko zraven in uspeh je zagotovljen.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik nuvi3790 pravi:
Imam en problem pri pretvorbi glasbe mi je uspelo pri videu pa mi nikakor ne uspe pretvorit, da bi mi delalo na 3590.
Gledal sem navodila v Wiki by Popotnik, pod točko 20. Prenesel sem si program, ampak mi ne uspe videa spremenit.
Prosim za pomoč, hvala.

Kaj ti ne uspe konvertirat ali ti konventiranje uspe samo videa ti ne prikazuje?
Resolucijo si nastavil pravilne velikosti?