višek izobrazbe a bejž no bejž. kaj je pa pol škropc? pa bevanda?
kater špricar pa je najboljši? z haložanom al ljutomerčanom?
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Po naših predpisih ne
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Po naših predpisih ne
Meni je tole sprenevedanje (skupaj z @lanos-om) že v naprej znano. Ja, NOV = zločinska organizacija
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
višek izobrazbe a bejž no bejž. kaj je pa pol škropc? pa bevanda?
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
škropec je vino pa mičkn radenske špricar je načeloma 50/50 če je 80/20v korist vina je škropc. bevanda je pa mešanica z vodo. popularno na primorskem.
za špricar je dobro poceni vino. pri domačih je lahko hudič če ti podturijo šmrjakla... mlado vino pa ni za špricar..
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
No, diploma ni primerna za logistiko, je pa hitro berljiva.
Preseneča me, da so bile partizanske sile v nekaterih primerih vojaško popolnoma nesposobne. Preletel sem boj za Javorco, kjer niti ni šlo za veliko premoč (200 proti 130). Spomnil sem se na pohorski bataljon, kjer so stacionarno točko neke enote Nemci zavzeli skoraj brez izgub. To se ne bi smelo dogajati, če je stvar vojaško urejena ok. Verjetno se je napor preveč vlagalo v politično indoktrinacijo in premalo v vojaško ureditev položaja. Ogromna razlika od kake Bolnice Franje, ki je bila vojaško dobro premišljena.
Dovolj mi je, da številke preberem. Ni treba nobenih razlag ne z ene in ne z druge strani. Tudi vas, ki ste imeli STM 5 ne rabimCitat:
Uporabnik Gatto pravi:Preberi še kaj drugega, ne samo demokracije in reporterja..
Gre za število padlih v bitki na obeh straneh. Če nekdo napada neko smiselno izbrano lokacijo, ima kljub premoči praviloma več padlih kot branilci. Če se je branilec primerno vojni pripravil in je kolikor toliko usposobljen. To seveda ne drži, če se branilci pokajo med seboj, ker bi se nekateri radi predali, ker so bili denimo prisilno mobilizirani. Kdor enoto nekam prestavi, je odgovoren tudi za oskrbo. Kot sem že napisal dober primer Bolnice Franje; kako pa je njim oskrba uspela?Citat:
Uporabnik Gatto pravi:Kakšne številke?
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
No, diploma ni primerna za logistiko, je pa hitro berljiva.
Preseneča me, da so bile partizanske sile v nekaterih primerih vojaško popolnoma nesposobne. Preletel sem boj za Javorco, kjer niti ni šlo za veliko premoč (200 proti 130). Spomnil sem se na pohorski bataljon, kjer so stacionarno točko neke enote Nemci zavzeli skoraj brez izgub. To se ne bi smelo dogajati, če je stvar vojaško urejena ok. Verjetno se je napor preveč vlagalo v politično indoktrinacijo in premalo v vojaško ureditev položaja. Ogromna razlika od kake Bolnice Franje, ki je bila vojaško dobro premišljena.