Novo pri Tušmobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
a bi se odprla ena posebna tema za našo rožco za razlago pojmov?

Pa ne samo zame, tega ne ve niti tričetrt tistih, ki so na telefonski pomoči in potem ni čudno, da niti oni ne ločijo SMSov, MMSov in interneta...
Vsem na telefonski pomoči(še posebej pri Tušmobilu, kjer večina naročnikov vsaj občasno uporablja NR) bi bilo treba zastaviti to vprašanje in tiste, ki tega ne vejo enostavno zmetati na cesto, ne pa, da zavajo uporabnike, ker jim to ni jasno.

Tega kako dejansko potekajo pogovori, SMSi, MMSi, internet pa verjetno ne ve 99% uporabnikov, pa še česa drugega ne, pa ne bi bilo napačno, če bi vedeli.

Sicer pa niti nisem bil tako zelo v zmoti.
Dejansko je tako kot sem napisal, da gre tudi pri klicih za prenos podatkov, le tega nisem vedel, da sta temu namenjeni dve "ločeni liniji".
Hvala bogu bo z LTE še te neumnosti konec pa še omrežje bo zaradi nižjih frekvenc delalo občutno bolje-škoda, ker niso že zdaj razdelili "televizijskih" 700MHz linij, ki v božjih rovtah delajo še boljše.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
To kar si napisal mi je jasno.
Operaterji delajo ločnico med enimi podatki in drugimi podatki, ne razumem pa tega v čem je dejanska razlika.

Zanima me kako delujejo klici saj se tudi tu iz telefona pošljejo samo podatki-torej gre tudi tu za neke vrste podatkovni prenos
confused-1.gif

V čem je torej sploh dejanska razlika med petimi SMSi in enim MMSom s 500 črkami-podatkov za prenest je približno enako
sprasujem se.gif

Nič Tušmobil tukaj umetno ne dela, enostavno mu bi Mobitel mastno zaračunal za data povezavo, ki bi jo tuš MORAL vzpostaviti vsakič, ko ti hočeš MMS poslati, drugače tehnično ne gre, pa verjemi da si Tušmobil želi... Ampak tudi ČE bi bilo tehnično možno, mu Mobitel preko pogodb najverjetneje ne bi dovolil kaj takega...Z drugimi besedami, če tehnične ločnice ne bi obstajala, bi Mobitel naredil umetne;)

Tko na kratko, ker se ti ne da poglobiti:
-Na 2G tvoj mobitel vzpostavi izključno klic/SMS linijo. Ta linija sicer je digitalizirana do neke mere, ampak digitalizirano NE pomeni, da lahko gre vse po liniji, to ti narobe razumeš. Internet dobiš tako, da tvoj mobil vzpostavi dial-up klic do ponudnika.
-Na 3G ima mobitel dve ločene liniji, ena za klic/SMS druga za internet, zato si lahko hkrati gor. MMS preko SMS/klic linije ne more bit poslan, TEHNIČNO ni možno.
-Na 4G je samo ena splošna linija, lahko ji rečemo kar internetna. Tam se klici potem vzpostavljajo načeloma preko VoLTE, ki je VOIP, torej enako kot Skype in podobni, ampak operaterji bodo tudi na 4G zelo verjetno kake umetne omejitve postavili, ko dajejo omrežje drugim v najem...

467716-post_slo.gif

Sem ti dal pet zvezdic za to zelo preprosto in zelo razumljivo razlago.
cheer.gif

Problem je, ker tega ne vedo niti tisti na telefonski pomoči in potem zavajajo uporabnike z napačnimi podatki.

Jaz sem jo posebej vprašal ali bom lahko imel ročno nastavitev na Mobitel-SEVEDA, torej mi bodo normalno delali klici, SMSi, MMSi, le interneta ne bom mogel uporabljati? JA TOČNO TAKO, SAMO ZA UPORABO INTERNETA BOSTE MORALI PREKLOPITI NA TUŠMOBIL.
tongue-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
a bi se odprla ena posebna tema za našo rožco za razlago pojmov?

Pa ne samo zame, tega ne ve niti tričetrt tistih, ki so na telefonski pomoči in potem ni čudno, da niti oni ne ločijo SMSov, MMSov in interneta...
Vsem na telefonski pomoči(še posebej pri Tušmobilu, kjer večina naročnikov vsaj občasno uporablja NR) bi bilo treba zastaviti to vprašanje in tiste, ki tega ne vejo enostavno zmetati na cesto, ne pa, da zavajo uporabnike, ker jim to ni jasno.

MMS preko roaminga (nacionalni ali oni drugi sej veš keri) dela čisto lepo vse dokler si ne vklopiš zapore prenosa podatkov v gostovanju.....

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
fikus,
osnove ti niso jasne,.. kako deluje sms in kako mms
na tuš si šel zaradi 5€ nižje cene na mesecv,.. torej toleriraj slabšo kakovost storitev in supporta
telefon tuš vega, ki ga čakaš en mesec,.. valda se hecaš,..
če ti nič ne paše spakiraj,..na telekom, bob,..
b

Ni problema bom za teh 200 evrov prihranka stoleriral še nezmožnost uporabe MMSov, je pa grdo, da tega jasno ne povedo ampak zavajajo samo s temi podatki-kar velika večina razume samo kot mobilni internet.

Tudi BOB nima vključenih MMSov torej isti šit, itak mi pa ne pride v poštev, ker nimam Simobilovega omrežja.

Kaj je pa narobe s telefonom Tušmobil Vega?
Odličen telefon za mojo 12 letno nečakinjo in idealno rojstnodnevno darilo zanjo.
Ob naročilu mi je rekla, da ga bom dobil za en cent samo, da ga trenutno nimajo in ga bom dobil nekje v roku enega meseca, ko dobijo novo pošiljko.
Če so mi pa to samo obljubili, uresničili pa ne bodo potem pa adijo tušmobil...
10.gif

kolikor poznam otroke ti ga bo vrgla v glavo,..razen če ji je prvi telefon in ne ve kako naj bi delali,..
b

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Ja prvi pameten telefon bo to zanjo in po lastnostih, ki jih ima ni videti slab.
Vgrajen štiri- jedrni 1,2 GHz procesor
Android OS 4.2
Ekran 11,94 cm (4,7")
Moč baterije : 2000 mAh
Fotoaparat 8 MP
Podpira 2 SIM
Full HD
GPS

Kolikor mi je povedala imajo skoraj vsi sošolci slabše, nekateri pa celo nimajo telefona.

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
MMS preko roaminga (nacionalni ali oni drugi sej veš keri) dela čisto lepo vse dokler si ne vklopiš zapore prenosa podatkov v gostovanju.....

Seveda dela, samo potem bi me to namesto 18 evrov stalo čez 50 evrov
bonk.gif
-za ta denar imamo pa skoraj štirje vse neomejeno pri Mobitelu..

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ah ne prodajaj bučk no, če maš paket ki ima vključene vsebine tudi v nacionalnem roamingu (razen prenosa podatkov) potem se ti MMS ne obračuna dodatno in gre normalno iz paketa....

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Pojma nimam kolk ma rama, predvidevam, da ga ima dovolj, da ne bo vseskozi zmrzoval....
Sicer pa mora biti odličen saj je redna cena kar 229 evrov
evil.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
ah ne prodajaj bučk no, če maš paket ki ima vključene vsebine tudi v nacionalnem roamingu (razen prenosa podatkov) potem se ti MMS ne obračuna dodatno in gre normalno iz paketa....

Torej, če odstranim blokado prenosa podatkov v gostovanju bom lahko prejemal in pošiljal neomejeno MMSov popolnoma brezplačno tudi, če bom ročno priklopljen na omrežje Mobitel???

Če pa to drži potem naj mi pa spet ena pametna glava pove v čem je razlika med prejemom MMSa in obiskom neke preproste internetne strani???

Torej zdaj rabim samo še nek programček, ki mi bo na sms zahtevo, določene spletne strani pošiljal preko MMSa in imam še zastonj internet
cheer.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Torej, če odstranim blokado prenosa podatkov v gostovanju bom lahko prejemal in pošiljal neomejeno MMSov popolnoma brezplačno tudi, če bom ročno priklopljen na omrežje Mobitel???

Če pa to drži potem naj mi pa spet ena pametna glava pove v čem je razlika med prejemom MMSa in obiskom neke preproste internetne strani???

Torej zdaj rabim samo še nek programček, ki mi bo na sms zahtevo, določene spletne strani pošiljal preko MMSa in imam še zastonj internet
cheer.gif

Razlika je v tem, da MMSi gredo preko druge dostopne tocke (APN) ... in je prenos podatkov ze vracunan v ceno MMSa (to drzi, dokler si v domacem omrezju... ne drzi pa pri vseh, ce si v gostovanju - kako je pri nacionalnem gostovanju pa nevem... to bo najbolje, ce vprasas direktno pri Tusmobilu in upas, da bos dobil pravi odgovor - najbolje, ce povprasas pisno, da bos tudi dobil pisni odgovor
smile-1.gif
) ...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Morda res najbolje, da jim pišem, ker klicati jih nima smisla saj boš od desetih klicev dobil deset bolj ali manj različnih odgovorov.

Danes sem spet malo testiral.

Izklopil sem blokado prenosa podatkov in v tem primeru MMSi in internet delajo ok, žal pa še ne morem pogledat ali se MMSi plačajo ali ne, ker imajo na MojTušmobil podatke iz Mobitelovega omrežja z enodnevnim zamikom.

Kakšno APN dostopno točko točno pa ima Mobitel za MMSe?
Bi poskusil dodati samo Mobitelovo APN dostopno točko in bi morda MMSi šli skozi kljub blokadi prenosa podatkov?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Morda res najbolje, da jim pišem, ker klicati jih nima smisla saj boš od desetih klicev dobil deset bolj ali manj različnih odgovorov.

Danes sem spet malo testiral.

Izklopil sem blokado prenosa podatkov in v tem primeru MMSi in internet delajo ok, žal pa še ne morem pogledat ali se MMSi plačajo ali ne, ker imajo na MojTušmobil podatke iz Mobitelovega omrežja z enodnevnim zamikom.

Kakšno APN dostopno točko točno pa ima Mobitel za MMSe?
Bi poskusil dodati samo Mobitelovo APN dostopno točko in bi morda MMSi šli skozi kljub blokadi prenosa podatkov?

dj model ne kompliciri prosim, napisu sm ti že da če maš paket ki ima zakupljen MMS v paketu ali imaš aktiviran dodatni paket (nacionalno gostovanje) se MMS NE OBRAČUNA!

in ne, sprememba dostopne točke ne bo spremenila zadeve še manj pa bo delovalo z mobitelovo dostopno točko...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Bom jutri lahko napisal, če so MMSi preko NR res brezplačni.

Ti raje meni povej kako naj nastavim tako, da mi bodo delali MMSi tudi na Mobitelovem omrežju, ostali podatki pa ne bodo???

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
314
2
18
ksz

A je kakšna bolj ugodna opcija (z več podatkov) za prenos podatkov pri predplačniškem paketu kot je opcija Surfaj100 (100MB podatkov, 30 dni)? Potrebujem občasno, ko pade domača internetna povezava in samo pri Tušu je pri nas 3G omrežje.
In še.. Kako preverim porabo podatkov?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.