Namesto da forsirajo hitrosti, ki jih nihče ne rabi, bi lahko raje delali na pokritosti in zasedenosti central. Kaj ti pomaga 5g, če je bazna postaja zvečer ob 7h 300% obremenjena in ti vleče 5 MBps. Ja A1, tebe gledam.
Je mozno pripeti kaksno slike te reklame?To je verjetno iz Telekomove reklame. Dejansko stanje pa bomo videli po novem letu.
Z katero opremo bo pa tole delalo? Huawei? Ta ima baje prepoved. Torej ostane ce se ne motim NOKIA? Ali se okoli tega ze kaj ve?Da, Telekom Slovenije je napovedal, da bo z novim letom, 1. januarjem 2024, začel z obratovanjem 5G stand alone omrežja. To je nova generacija 5G omrežja, ki je zasnovana posebej za 5G, in ne temelji na 4G omrežju.
5G stand alone omrežje ima številne prednosti pred 4G omrežjem, vključno z:
Visokimi hitrostmi prenosa podatkov, ki lahko dosežejo do 1 Gbit/s.
Nizko zakasnitvijo, ki je lahko manjša od 1 milisekunde.
Možnost hkratnega povezovanja velikega števila naprav.
Telekom Slovenije je za 5G stand alone omrežje uporabil tehnologijo 5G NR, ki je standardna tehnologija za 5G omrežja. Omrežje bo pokrivalo večino Slovenije, vključno z večjimi mesti in urbanimi območji.
Z uvedbo 5G stand alone omrežja bo Telekom Slovenije uporabnikom ponudil najnovejše tehnološke zmogljivosti. To bo omogočilo nove možnosti za uporabo mobilnih naprav, kot so:
Prenos visokokakovostnih videoposnetkov in iger v realnem času.
Uporaba virtualne resničnosti in izkušenj z umetno inteligenco.
Povezovanje naprav v pametnih mestih in industriji.
Telekom Slovenije je s tem še enkrat potrdil svojo zavezanost k razvoju najnovejše mobilne tehnologije v Sloveniji.
Uf, če bi bila Huawei oprema še naprej za uporabo, kar naj naredijo update celotnega 5G cora, mi se že veselimo userji .Z katero opremo bo pa tole delalo? Huawei? Ta ima baje prepoved. Torej ostane ce se ne motim NOKIA? Ali se okoli tega ze kaj ve?
Tole zadevo sem preveril direktno na Telekomu na tehnični službi in ta navedba da bo Telekom začel s 1.1.24 obratovati z 5G stand alone omrežjem NE DRŽI.Da, Telekom Slovenije je napovedal, da bo z novim letom, 1. januarjem 2024, začel z obratovanjem 5G stand alone omrežja. To je nova generacija 5G omrežja, ki je zasnovana posebej za 5G, in ne temelji na 4G omrežju.
5G stand alone omrežje ima številne prednosti pred 4G omrežjem, vključno z:
Visokimi hitrostmi prenosa podatkov, ki lahko dosežejo do 1 Gbit/s.
Nizko zakasnitvijo, ki je lahko manjša od 1 milisekunde.
Možnost hkratnega povezovanja velikega števila naprav.
Telekom Slovenije je za 5G stand alone omrežje uporabil tehnologijo 5G NR, ki je standardna tehnologija za 5G omrežja. Omrežje bo pokrivalo večino Slovenije, vključno z večjimi mesti in urbanimi območji.
Z uvedbo 5G stand alone omrežja bo Telekom Slovenije uporabnikom ponudil najnovejše tehnološke zmogljivosti. To bo omogočilo nove možnosti za uporabo mobilnih naprav, kot so:
Prenos visokokakovostnih videoposnetkov in iger v realnem času.
Uporaba virtualne resničnosti in izkušenj z umetno inteligenco.
Povezovanje naprav v pametnih mestih in industriji.
Telekom Slovenije je s tem še enkrat potrdil svojo zavezanost k razvoju najnovejše mobilne tehnologije v Sloveniji.
Jaz sem ga imel danes dopoldan ene dvakrat. Domnevam, da zaradi neurja...Kaj ima to veze s temo TELEMACH???
KSZ: že dva dni imam Telemach roaming na Telekom - avtomatično, ve kdo zakaj?
Imam telefon kateri podpira 5g, sem klical telemach in pravijo da moj telefon ni dodan na njihov seznam in ne morem uporabljat 5gTo ni odvisno od Telemacha.. Ampak od proizvajalca telefona.
KSZSimko v podprti telefon, vklopiš in jo pol daš v nepodprtega in dela.
Hvala lepa za nasvet.