No vsaj pri paketu "še več" DRUŽINA 4 je šla cena samo za 10 centov gor in dodatno kartico so pustili pri 10€, paket "več" DRUŽINA so pa dvignili za 2€ in to vse po vrsti ne glede koliko vsebuje družinskih ćlanovDružinske pakete so naredili nekonkurenčne
Katere stroške ali penale in koliko?Ne sme ti zaračunati stroška prekinitvi pogodbe - 10€. Vse ostale penale boš plačal.
Ni res... ne sme zaračunati stroška prekinitve pogodbe in tudi pogodbene kazni ne... vse kar lahko zaračuna je npr telefon ali druga oprema če jo je naročnik prejel...Ne sme ti zaračunati stroška prekinitvi pogodbe - 10€. Vse ostale penale boš plačal.
Ponavadi na bi bilo tko, da v roku 30 dni od obvestila si opravičen vseh stroškov odpovedi razen prenosa številke. Če maš pa še kakšen aneks potem se mora to tudi poplačati.Katere stroške ali penale in koliko?
Namreč nimam nobene najete opreme, ki bi mi jo lahko zaračunali.
dam kot primer...če sem sklenil naročniško razmerje in vzel telefon ter dobil ugodnost eno leto brez naročnine in sem med tem časom telefon že odplačal mi ob prekinitvi razmerja, če se sklicujem na Zekom-1 ne smejo zaračunati nič. Razmerje mora biti prekinjeno takoj saj odpovednega roka ni.Pogodba kazen ni enako penali... penali so vračilo vseh popustov, ki si jih prejel. Za aparat ali naročnino.
V praksi, verjemite, to pomeni, da se ne zakasira 10€. Vse ostalo se.
Tudi jaz mislim, da je tako - to bi bilo super...dam kot primer...če sem sklenil naročniško razmerje in vzel telefon ter dobil ugodnost eno leto brez naročnine in sem med tem časom telefon že odplačal mi ob prekinitvi razmerja, če se sklicujem na Zekom-1 ne smejo zaračunati nič. Razmerje mora biti prekinjeno takoj saj odpovednega roka ni.
Ampak če si prejel popust na naročnino in si še vezan, boš moral vrniti prejeto vrednost popustov, sorazmerno s časom še veljavne vezave. Vsaj tako je bilo ponavadi. Čecsi sobil za 300 eur popustov in je minilo 1 leto od vezave, vrnes 150 eur.Tudi jaz mislim, da je tako - to bi bilo super...
Moj primer je tak, da sem pred letom dobil ob spremembi paketa za internet in televizijo EON dobil 25% popust na vse (internet, televizijo in dve mobilni številki). Telefona nisem jemal pri ponudniku, ampak imam svoja.
Sedaj sem odpovedal naročnino za obe mobilni številki, internet in TV pa sem obdržal.
Številke sem še pred parimi dnevi prenesel na novega operaterja...za to vem da bo treba plačati 2 x 5€.
V poslovalnici sem zahteval, da je natisnila odpoved in obljukala, da odpovedujem na osnovi ZEKOM-1. Je bilo treba kar nekaj pregovarjanja, da je to storila. Najprej mi je obklukala le redno odpoved, nakar sem se malo razhudil, da kaj si mislijo, saj sem ja jasno in glasno povedal zakaj odpovedujem.
Kaj pa če mi kljub temu kaj zaračunajo...ali je najbolje, da se obrnem kar na AKOS?
Ali ima kdo kaj izkušenj s tem?
Raje prej poizvem kot pa potem ko bo prepozno.
Po mojem to velja v primeru da prekineš naročniško razmerje...če pa prekines zaradi nestrinjanja sprememb splošnih pogojev in se sklicuješ na Zekom-1 pa ne plačaš pogodbene kazni...Ampak če si prejel popust na naročnino in si še vezan, boš moral vrniti prejeto vrednost popustov, sorazmerno s časom še veljavne vezave. Vsaj tako je bilo ponavadi. Čecsi sobil za 300 eur popustov in je minilo 1 leto od vezave, vrnes 150 eur.
A si ziher? Jaz mislim, da samo v primeru če še imaš obroke za telefon oz opremo moraš poravnat obroke ali pa vrnit opremo oni pa ti vrnejo kupnino.. Pod točko 6 je lepo razloženo.To so prejete ugodnosti. Placas jih ziher.