Novo pri Telekom Slovenije

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik Uporabna_Stran pravi:
Paket Mobitel EU neomejeni za 23€ mesečno in max 2.9€ na dan za EU roaming / EU gostovanje http://bit.ly/mobiteleuneomejeni

neomejeni klici in SMS v Slo, 3GB prenosa v Slo in max 2.9€ v EU (pravična uporaba za data je 1GB na dan)

Vrhunsko!
cheer.gif

oprosti zadeva je hudo debilna...neomejeni C ima iste specifikacije kot EU neomejeni...rezen pac porabe v tujini...ne vem zakaj niso kr pod neomejeni C dali še ta dodatek...

Imaš prav. Najbrž zato da nas oberejo za 20€ za menjavo paketa..

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.055
71
48
ksz

Edini boljši android, vreden svojega denarja, Nexus 5, gre pri Telekomu v odprodajo, kot da bi šlo za en star model. Zunaj ni še niti pametnih rumorjev za Nexus 6, oni pa že ukinjajo aktualni model. Bumbarji, drugega ne morem rečt.
stupid-1.gif

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.553
927
113
Tud 4ka je šla pri Telekomu precej hitro iz prodaje. Opažam, da je za te Nexuse na začetku ful veliko zanimanja, potem pa kmalu zanimanja ni več.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tudi v ZDA Nexuse praznijo iz polic z velikimi popusti. Kot kaže 25/26. junija prihaja novi Nexus. Taka je politika Googla. Ko pride nov model, se stari več ne prodaja.

Nexus 5 je na moji aplikaciji 4 najboljši telefon po številu namestitev. (za S4, S3 in S2)
telefon-nexus.png

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ...mi lahko nekdo prosim razloži ker sem jaz preneumen za te telekom pakete...torej

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobilno/storitve/opcije-eu-in-balkan

tukaj imajo opcijo za 7 dni in sicer nakupj 1000 enot sms+klicev + 1gb prenosa podatkov...pogovarjamo se za EU

Po drugi strani pa ponujajo samo posebej paket EU M recimo kjer placas 9 € in HT internet kjer hocejo 20€ za 1 gb prenosa...

Zdaj pa vi meni povejte KATERO BUDALO, gre posebej narocat te zadeve (HT INTERNET in EU M)...ce dobis za 10 € vse vkljuceno za 20 € pa recimo ze za 14 dni tolko storitev kot jih doma ne porabiš?...

v glavnem kr nekaj, računajo po mojem na uporabnike ki jim pač dol visi...

al sem kaj zamešal? in narobe razumem?

Se to...polek tega je spodaj v ceniku in splošnih pogojih omenjeno tudi EU 30, za katerega pa ni nobenega podatka...predvidevam, da bodo debili to dodali, ko bo poteklo obdobje za HT internet in sicer od 1.7.2014 dalje

Nazadnje urejeno:

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
EU M paket vsebuje samo enote za domače omrežje (ko si v Sloveniji), in je edini paket na katerem potem lahko aktiviraš opcijo EU za 2,90€ na dan, brez te opcije ti nimaš nič enot v tujini!

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
EU M paket vsebuje samo enote za domače omrežje (ko si v Sloveniji), in je edini paket na katerem potem lahko aktiviraš opcijo EU za 2,90€ na dan, brez te opcije ti nimaš nič enot v tujini!

seveda ni res..EU M je paket s katerim ima 100 klicev ali 100 sms v tujini

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobilno/storitve/paketi-pogovorov-in-sporocil-za-tujino

jaz imam pa recimo navadni paket neomejen in lahko aktivirima opcijo EU 7 za 10 € brez težav in tako dobim 1000 sms ali klicev + 1GB pdatkov in s to opcijo imam dovolj enot v tujini, to je praktično 3 dni v paketu EU neomejeni...

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
Zakomplicirano je vse skupaj.
rolleyes-1.gif

Torej naročniški paket EU neomejeni ima notri v Sloveniji neomejeno min in SMS/MMS ter 3GB, v EU se ti zaračuna dejanski porabljeni promet, če pa porabiš za več kot 2,90€ na dan, pa se ti naprej ne zaračuna več (do naslednjega dne)! Torej, če pošlješ samo en SMS, boš tudi plačal samo enega, ne pa 2,90€. Če pa porabiš (po ceniku) za 10€ v tem dnevu, pa boš na računu dobil samo 2,90€.

Potem so nove še opcije EU 3 in 7 dni . Tu imaš npr. za 1 teden (7 dni) na razpolago 1.000 enot (klici/SMS) plus 1GB za 9,90€. Te so na voljo za zakup pri vseh naročniških paketih.

HT internet se ti izplača, če boš uporabljal predvsem podatke in npr če boš na Hrvaškem cel mesec (samo za "normalno" uporabo, ker pri 1GB pade hitrost na 64).

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik pikapoka07 pravi:
Zakomplicirano je vse skupaj.
rolleyes-1.gif

Torej naročniški paket EU neomejeni ima notri v Sloveniji neomejeno min in SMS/MMS ter 3GB, v EU se ti zaračuna dejanski porabljeni promet, če pa porabiš za več kot 2,90€ na dan, pa se ti naprej ne zaračuna več (do naslednjega dne)! Torej, če pošlješ samo en SMS, boš tudi plačal samo enega, ne pa 2,90€. Če pa porabiš (po ceniku) za 10€ v tem dnevu, pa boš na računu dobil samo 2,90€.

Potem so nove še opcije EU 3 in 7 dni . Tu imaš npr. za 1 teden (7 dni) na razpolago 1.000 enot (klici/SMS) plus 1GB za 9,90€. Te so na voljo za zakup pri vseh naročniških paketih.

HT internet se ti izplača, če boš uporabljal predvsem podatke in npr če boš na Hrvaškem cel mesec (samo za "normalno" uporabo, ker pri 1GB pade hitrost na 64).

vse to mi je jasno...ampak zakaj bi recimo sploh vzel HT internet ki stane 20€? ce dobim za 10 evrov se polek sms in pa klice? Polek tega so kolicine gromozanske, primerne za poslovneže...če si na dopustu na HR boš težko zapravil 2,9€ na dan...tak da je flat za 10€ dosti bolj ugodno...

ja ce bi pa bil za cel mesec pa je 1 GB ze premalo...tudi pri EU 7 imas potem enako omejitev (64) ko dosezes 1 GB...ne vem no meni ni nobene logike...

btw za 2,90 morem poslat 30 SMS na dan...hahah niti ni tak malo ne...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Na Hrvaškem se še zmeraj bolj splača kupiti njihovo predplačniško SIM za internet, kot plačevati našim oderuhom. Prakticiram tole vsako leto, sedaj imam Simpa 2GB za 1mesec za 75 HRK. Kupiš v vsaki trafiki. Omogoča tudi 4G hitrosti a ti kaj dosti ne koristijo pri 2GB. BonBon ima neko akcijo 4GB ampak je težje priti do kartice in nekateri se pritožujejo, da je LTE omejen na 7/2. VIP ima podobno kot HT. Tele 2 pa nisem preizkušal.

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
Citat:

vse to mi je jasno...ampak zakaj bi recimo sploh vzel HT internet ki stane 20€? ce dobim za 10 evrov se polek sms in pa klice? Polek tega so kolicine gromozanske, primerne za poslovneže...če si na dopustu na HR boš težko zapravil 2,9€ na dan...tak da je flat za 10€ dosti bolj ugodno...

ja ce bi pa bil za cel mesec pa je 1 GB ze premalo...tudi pri EU 7 imas potem enako omejitev (64) ko dosezes 1 GB...ne vem no meni ni nobene logike...

btw za 2,90 morem poslat 30 SMS na dan...hahah niti ni tak malo ne...

Se strinjam, na voljo so nove zadeve
cheer.gif
, tako da HT internet ni več najboljša izbira.

@lipan: SMS za vklop opcij EU 3 ali 7 dni lahko na 1918 pošlješ tudi iz tujine.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.705
3.315
113
Ker operaterji ponujajo to tehnologijo kot sveže žemljice, potem pa nanjo obesijo kup omejitev? Sicer se strinjam, da za normalno brskanje ne rabiš več a vseeno je trapasto nekaj poimenovati 4G in gor obesiti omejitev 7/2.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ksz...pa kaj vam je s tem LTE...jaz sem kupil nov MIFI ki ima "samo" 3g...ki gre do 21 mega...ne zmorem predvidevat ene situacije, kjer mi to nebo dovolj....

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.