Novo pri Telekom Slovenije III.

andraz201

Pripravnik
12. okt 2022
52
12
8
da, poglej, je še dost takih userjev ki nimajo telefona z 4G ali 5G, ali volte, bi bili pa v roamingu npr na telemach 3G,
saj ima tudi telemach gsm dobro omrežje pa je v roamingu na telekomu na gsm, je tako,
večina ljudi ma telefon z vsaj 4g, tisti ki nimajo uporabljajo 2g za gsm in sms nevem kje bi bil 3g uporaben

WPT78

Majstr
6. maj 2015
1.104
-866
83
Aaahm, dej povej kje si operaterji tako pomagajo in si z roko v roki ustrežejo pri vsem? Dej ne brihtoliraj. Napiši države, celine, kjer so tako ustrežljivi drug do drugega? Vse je vprašanje cene in koristi.
slovaška, poljska, norveška, madžarska , avstrija 2 operaterja , to je po EU, za usa in ostalo se mi ne da

andraz201

Pripravnik
12. okt 2022
52
12
8
List_of_mobile_network_operators_of_Europe , vpiš v google
slovaška - podobno kot pri nas(eni majo 2g,3g od druzga ko svojega nima na logaciji)
poljska - ukinjajo(zgleda so zgradil svoje)
norveška - en operater kot T-2 recimo
austrija - 2 mata med samo za 2g in 3g, lte in 5G mata svoje, en pa ma z drugim dokler ne naredi svojega)

seprav recimo slovaška pa avstrija lahko rečeš da si neki delijo(2g in 3g)

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Zakaj se sploh ubadate z 2G in 3G tule? 2G ima Telekom samo za naprave, ki ne omogočajo VoLTE. Telekom pa ima celo VoWiFi tako, da dela vsepovsod kjer je WiFi signal.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
6 let sem imel poleg privat Telekoma se A1 v sluzbenem telefonu. Kar lahko recem je, da je bil signal, kvaliteta klica na A1 slabsa in skoraj vedno ko na A1 ni bilo signala imel na Telekomu se dovolj signala za klic ali internet. Na splosno je bilo vec problemov v a omrezju z nedosegljivostjo kot na Telekomu v celotnem obdobju.
Ne vem pa kaksna je bila cena A1, tako da ne morem oceniti, ce je bil paket tako poceni, da se je s tem kompenziralo tezave.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Zakaj se sploh ubadate z 2G in 3G tule? 2G ima Telekom samo za naprave, ki ne omogočajo VoLTE. Telekom pa ima celo VoWiFi tako, da dela vsepovsod kjer je WiFi signal.
Pa za izimobil, pa mobi pa roaming od tujcev.
Sploh kje dela volte roaming???

No vem da dela med češkim in matičnim nemškim T-mobilom, samo slovenski operater pa tega noben ne ponuja, še Telemach na svojem Hrvaškem omrežju ne in A1 tudi ne na svojih sesterakih omrežjih.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.242
2.518
113
Poleg tega, da eni očitno nimate pojma kako se med operaterji urejajo zadeve, tudi ne veste da tako evropska kot nacionalna zakonodaja prepoveduje nacionalno gostovanje z nekaterimi izjemami, ki pa so v SLO +- počrpane.

Konec koncev pa so si vsi štirje operaterji med sabo konkurenca.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
6 let sem imel poleg privat Telekoma se A1 v sluzbenem telefonu. Kar lahko recem je, da je bil signal, kvaliteta klica na A1 slabsa in skoraj vedno ko na A1 ni bilo signala imel na Telekomu se dovolj signala za klic ali internet. Na splosno je bilo vec problemov v a omrezju z nedosegljivostjo kot na Telekomu v celotnem obdobju.
Ne vem pa kaksna je bila cena A1, tako da ne morem oceniti, ce je bil paket tako poceni, da se je s tem kompenziralo tezave.
Jaz sem opažal obratno... Na Telekomu bistveno slabšo kvaliteto klica od A1 in marsikje tudi slabše storitve in signal...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.124
113
Slaba kvaliteta pogovora v gostovanju v Nemčiji, pri Telekomu.de in O2 de.
Zanimivo pa da je v Avstriji, Švici Franciji dosti boljše.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Mal mi pridte nasproti. Nekaj sem na hitro pogledal..... v Srbijo grem za dva dni. Se kaj dokupi, se kaj obkljuka v mojem telekomu, da bom varen pred kako izredno porabo?