Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nekaj drugega ti je Svetldej hotel povedat, ni pomembno kdo bo plačal teh 500 mio, point je v tem da se je to dogajalo in da se bo to zgodilo skratka škoda je nastala, ni pomembno kdo jo bo konec koncev plačal...
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Gre za to, da je iluzorno pričakovati od naše mafije, da ne bi kradla iz državnih podjetij, ker je to edino kar počne 15 let. Menjanje uprav in podobne zadeve so pesek v oči, dokler se kradljiva mafija ne zamenja z kapitalistično, ki bo namesto kraje raje ljudi izkoriščala, kar je izboljšava. Edini način da pridemo iz kradljive na kapitalistično mafijo je pa prodaja podjetij.
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nekaj drugega ti je Svetldej hotel povedat, ni pomembno kdo bo plačal teh 500 mio, point je v tem da se je to dogajalo in da se bo to zgodilo skratka škoda je nastala, ni pomembno kdo jo bo konec koncev plačal...
seveda je pomembno. Če jo bomo davkoplačevalci je isti [cenzura], če telekom ostane naš. Če pa bo to plačal cinven, pa je pač kupnina za ta denar višja in smo že na "realni" ceni.
In še za svetidej:
Imaš avto, ki je vreden 10k€.
Dam ti danes za njega 6k€, potem, čez 2 leti, če bo še isto vreden kot je na današnji dan, ti dam še 2k€, dodatnih 2k€ pa ti dam še, če v tem času ne bo nikakršne okvare. Aja, pa podpišeš mi, da vse morebitne okvare plačaš v tem časi ti...
prodaš?
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Finance so enkrat dokazale, da Lek odkar ni več državni dobi država več denarja od Leka.
Zakaj bi bile storitve 2-3 € dražje, da bo 500 ljudi mešalo meglo na šihtu?. Da ne govorimo o mnogih svetovalnih pogodbah, ki so samo plačane in ne realizirane? Ja denar dobijo tisti, ki so proti privatizaciji in normalizaciji Slovenije.
Naloga države ni dobiček, ampak blaginja državljanov. Če je gospodarstvo ok, so tudi tuje investicije in s tem tuja podjetja odpirajo nova podjetja pri nas. To so vse posredne posledice. Tako pa se HP poslavlja in gre na Hrvaško. Kdo bo pa poskrbel za te delavce? Imeli smo možnost, da bi imeli centre multinacionalk za Balkan. Ampak zgodba se je obrnila... Multinacionalke zapuščajo Slovenijo in odpirajo svoje regionalne centre na Hrvaškem.
Ne pozabite tuja podjetja plačujejo zdravstveno in pokojninsko zavarovanje delavcem in s tem državi. Da o davkih ne govorimo.
Tisti, ki ste proti prodaji, navedite samo en razlog kaj imate od tega da je Telekom državni? Plačevanje ISDN priključka, 5-10 € višje položnice kot pri konkurenci? Jaz sem letno leta 2007 prišparal ker sem bil na Tušmobilu čez 1000 €. Ste raje teh 1000 € tistim, ki se napajajo in korita ali ste raje porabili zase in vseeno plačali na teh 1000 € še 20% davek državi in višali potrošnjo?
Če bo Telekom zvišal cene je tu konkurenca. Upad 5% uporabnikov se bodo verjetno zamislili. Najboljše za državljane je, da ima n operaterjev 1/n tržni delež. S tem se fajtajo s cenami in ponudbo.