Novo pri Mobitelu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
A ta status 'pravne osebe' pod navedenimi pogoji ti podeli Mobitel?

Ker za davčno si po mojem poznavanju teh zadev še vedno fizična oseba z dejavnostjo, ne glede na to, da si zavezanec za DDV. Ali se motim?

edit: pravne osebe

@Krimec.
Itak. Že ugotovljeno. Hočem, da me nekdo argumentirano z neko zakonsko podlago prepriča, da je s.p. lahko pravna osebe. Oziroma da ni fizična oseba. Z dejavnostjo.

Nazadnje urejeno:

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik Telekom_Slovenije pravi:
Pozdravljeni,

v program zvestobe Točke povezanosti se lahko vključi tudi s. p.

Lep pozdrav,

Telekom Slovenije

Itak pa je Telekom razjasnil dilemo glede točk povezanosti.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Hočem, da me nekdo argumentirano z neko zakonsko podlago prepriča, da je s.p. lahko pravna osebe. Oziroma da ni fizična oseba. Z dejavnostjo.

Point zakonov je, da niso dvoumni, torej v zakonih nikoli ne boš našel zgolj delitev na fizične in pravne, vedno bo LOČENO omenjen še s.p.. In včasih bo veljal za s.p. isto zakon kot za fizično, včasih pa isti kot za pravno, ampak bo to vse izrecno pisalo, nikoli ne bo noben zakon ti napisal ali je s.p. fizična, ali je pravna, ker ni ne eno ne drugo! odvisno od situacije, piše vsakič v zakonu izrecno. Je pa res, da na obrazcih dostikrat piše samo fizična in pravna in se je treba pozanimat, v večini obrazcev če si s.p. obkrožiš fizična, ampak to je že izven naše debate.

Torej telekom s.p.-je obravnava kakor so se pač sami določili in očitno so se odločili, da veljajo za s.p. enako pravila kot za pravne osebe. Še enkrat, odločili, smo v kapitalizmu in podjetje lahko po svoji lastni volji ponuja pakete različnim osebam.

P.S.: seveda ti nič ne prepričuje, da rečeš, da si fizična oseba, mogoče pa gre skozi, seveda potem račun ne bo poslan na s.p. ampak samo na ime.

Nazadnje urejeno:

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
si davčni zavezanec?

Lahko jih vnovčiš za popust na računu ali pa za nakum kakršnekoli stvari v mobitelovemu centru (BT slušalka, spominska kartica, ipd).

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Me prav zanimajo cene teh dveh telefonov. Lumi 920 mi izgleda super telefon, sam bo verjetno tudi cena "super".

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
"najnaj" 23, garant.

Najmanj to
bonk.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
Hočem, da me nekdo argumentirano z neko zakonsko podlago prepriča, da je s.p. lahko pravna osebe.
S.P. ni pravna oseba, ker pravna oseba ima lastno pravno osebnost.

Obstajata:
Centralni register prebivalstva (CRP)
Poslovni register Slovenije (PRS)
S.P. je naveden v obeh. Davčna številka je ista.

S.P. je "poslovni subjekt" in "podjetje", ni pa "pravna oseba". Sicer je fizična oseba z dejavnostjo širši pojem kot S.P.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Za Lumio 820 je uradno sporočila sama Nokia na facebooku.
Lumia 920 pa naj bi sledila 20.1., kar pa so špekulacije (dokaj zanesljive) revije Connect.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Lumia 920 pa naj bi sledila 20.1., kar pa so špekulacije (dokaj zanesljive) revije Connect.

kul:)
Danes so pri mobitelu na twitterju napisali da lumia 920 prihaja v ponudbo konec meseca.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
A mi lahko kdo prosim pove, na kak nacin idioti pri Mobitelu zaracunavajo zamudne obresti?? Rok placila za mesec december je bil 20.12, placal sem 18.12.!! Danes na poloznici 11 centov zamudnih obresti!!!???
13.gif

Ali sem to zdaj dobil za celo leto nazaj "poracun" obresti?
rolleyes-1.gif

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:

Danes so pri mobitelu na twitterju napisali da lumia 920 prihaja v ponudbo konec meseca.

A zdj ze konec mesca
bonk.gif
..banda!

Timeline twitter novic..v zacetku leta, v sredini mesca in sedaj ze na koncu ccc
10.gif

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:

A zdj ze konec mesca
bonk.gif
..banda!

Timeline twitter novic..v zacetku leta, v sredini mesca in sedaj ze na koncu ccc
10.gif

In kriv je operater?
hysterical-1.gif

Google pravi tole: http://au.ibtimes.com/articles...tm#.UOwwqXc8B8E

Najdeš lahko pomoje še kaj novejšega.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
"In a press release Nokia confirmed the that the Nokia Lumia 920 will become more widely available in January in the UK, spreading from EE, Orange, T-Mobile and Phones4U to Vodafone, Carphone Warehouse, Three UK and retailer Micro-P. It is of note that O2, the carrier most associated with the iPhone, is not on that list."

10.1. pride v Indijo, ta mesec v UK. Po kakšni logiki naj bi prišla v Slovenijo pred tem?

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Doh seveda da vem da nimajo dovolj velikih kapacitet da bi poslali. Ampak buck kdaj pride pa tud ni pametno prodajat
cool-1.gif

Pred to objavo 20.1 sem bil preprican da pride sele marca
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Mobitel je 18.12.2012 omogočil, da lahko uporabniki sami preko https://monitor.mobitel.si/ prepovedo prejemanje komercialnih SMS sporočil:

Citat:
Pozdravljeni!

Obveščamo vas, da smo v sklop Sporočila in naročila dodali nov obrazec – Vklop/izklop zunanjih storitev.
Z obrazcem lahko naročite vklop/izklop storitev informativne in zabavne narave, storitve Moneta in drugih zunanjih storitev ter izklop kode PIN na Moneti.

Lep pozdrav,

vaš Mobitel

Obrazec izgleda takole:

Citat:
Vloga za vklop/izklop zunanjih storitev

Mobilna telefonska številka:

Zahtevam vklop izklop naslednjih zunanjih storitev:
Storitve informativne in zabavne narave:
Sklop Informacije
Sklop Ostalo
Sklop Vsebina za odrasle
Sklop Zabava

Sklop Profil
Sklop Posredovanje
Sklop Oglaševanje
Sklop SMS Donacije

Komercialne številke 090 – ZABAVA in DONACIJE
Glasovanje z ukaznim nizom (USSD televoting)
Komercialne številke 090 - INFORMACIJE

Moneta:
Moneta je priročna in varna storitev plačevanja z mobilnikom, pri čemer na plačilnih mestih Moneta namesto gotovine ali plačilne kartice uporabite svoj mobilnik. Nakupovanje z Moneto je priročno, stroške vseh nakupov pa poravnavate enkrat mesečno.

Zahtevam vklop izklop storitve Moneta
izklop Moneta PIN
Je kje podrobnejši opis?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.