Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Žal tudi pri nas v firmi, kjer imamo cca 10 naročnin paketnih, opažamo noro višanje stroškov mobilne telefonije in to zato, ker je masa uporabnikov prestopila na Simobil in mi sedaj kličemo v tuja omrežja, za kar pa je v paketih bore malo količin in potem plačuješ, pa imamo vsi vklopljena opozorila za klice v tuja omrežja ................ no da skrajšam, ko smo Mobitelu zagrozili z odstopom, so nam ponudili 20% zmanjšanje cen za klice v druga omrežja, toda to je smešno, saj s tem samo simbolično zmanjšamo račune, je še kaka finta, ker omrežje je le najboljše , samo na moreš pa to pre plačevati v nedogled, posebej nas je minila volja po tudi več kot 50 x nih podražitvah za določene storitve po 1 . avgustu letos.
Kaksnih paketnih ? Ce imate pakete za manj zapravljive (mini ali osnovni), je 20% razlike v ceni toliko, da se izenaci cena klicev v Mobitelovo ali v druga omrezja. Ce imate pakete za bolj zapravljive (opti ali super), je razlike toliko, da pade cena klica iz 16 centov na 14 centov, kar sicer ni isto kot v domace omrezje (10 centov na minuto), je pa vseeno precej opazno - menda ja dovolj, da lahko subvencionirate sirotinje, ki zdaj na vas racun prihranijo nekaj centov na mesec ? Ce ne morete, je cas za zamenjavo operaterja (vsi enaki, vsi enakopravni
), poslovnih partnerjev ali pa branze.
Ko so nekateri moji znanci pred leti (bo kaksnih 4-5 let od tega, naj me kdo z boljsim poznavanjem zgodovine cen mobilinh TK pri nas dopolni) odsli na Simobil, ker je bilo to "zelo poceni", in so nehali klicati mene in pricakovali, da jih bom jaz za vsak drek klical nazaj ("zvrcni-ljudje"), se je tudi zame telefonija pocenila ... ce se njim ne da klicati, potem se tudi meni ne da klicati nazaj. Nekateri so izginili iz mojega zivljenja, nekateri so nazaj na Mobitelu, nekateri so se vedno na Simobilu (zdaj zasluzijo zaresen denar in lahko placajo racun za klic do mene, cetudi je malce visji, kot bi bil pri Mobitelu).
Q*c gleda sirote, ki bi rade sparale na moj racun
Za firmo pa se toliko bolj, komunikacija j ena od osnovnih stvari, ce je predrago, potem nisi v pravi branzi. Se cestarji imajo mobija, kako ga ne bi imel v kaksni drugi dejavnosti ?