Aja zgolj za info ko se že "nekateri" navdušujemo glede prehoda iz Mobitela na Debitel... vseeno mi zadnjič ni dalo miru zakaj je Debitel toliko ugodnejši no... in sem na njihovi strani izbrskal da imajo dost bolj neugodno intervale zaračunavanja pri minutah ter pri prenosu podatkov in sicer:
Mobitel: V kolikor imaš minute in klice neomejene potem itak ni pomembno ampak npr. kjer imaš določeno število enot se šteje interval 60/1 torej prva minuta se šteje v celoti, dalje se gleda sekundni interval. En MMS/SMS je ena enota, pri porabi podatkov pa je obračunski interval 1KB.
Debitel (npr. ta dva paketa ki sta zdaj v akciji): Interval pri klicih je 60/60 kar pomeni da se prva min zaračuna v celoti (požre celo enoto) in nato ti pri vsaki začeti minuti požre nadaljno enoto. Obračunski interval pa je 10KB.
Torej če primerjam, nekdo ki ima sedaj paket Itak Džabest 2000 in hoče iti na Enotni D2000 se lahko zgodi da mu bo teh 2000 zakupljenih enot požrlo bistveno prej kot pri Ðabestu. Sicer pa ve kdo v praksi koliko se pozna če je interval 10KB namesti 1KB? Pri klicih pa kateri jih imajo dosti pa si itak lahko sami izračunamo....
In še to sem zasledil, mislim da to pri Mobitelu en velja? MMS je verjetno MMS? =>
POŠILJANJE MMS
Cene veljajo za pošiljanje v domačem omrežju. Kot obračunska enota se upošteva poslano sporočilo MMS. V primeru, da je poslano sporočilo večje od 100 kB, se zaračuna še vsakih nadaljnjih 50 kB po ceniku, razen pri naročniških paketih EnotniD 200 in EnotniD 2000, kjer se poslano sporočilo MMS obračuna kot ena enota ne glede na velikost.