Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Ne bo treba menjava, samo več časa bo na Telekomovem omrežjuČe je novejši telefon bo pa itak na UMTS900.
V Ljubljani bo brez signala z mobilnikom, ki se zna povezovat samo v 900 MHz omrezja, ker kolikor vem, ni roaminga v Telekomovem omrezju... Vsaj pri Tusmobilu so ga v Ljubljani skenslali ...
Nisem ziher, če to drži. Meni v centru Ljubljane v neki kleti, kjer ne lovi ne Simobil in ne Telemach, lepo preklopi na Telekom EDGE.
Sem pa probal doma (v Ljubljani vendar ne ravno v centru) dat tudi ročno na Telekom (ravno zadnjič, ko je nekdo spraševal glede prenosa podatkov v Telekomovem omrežju, ker ni imel pravilno nastavljenega APNja) in mi je delal tudi Telekomov 3G brez problema (seveda z omejeno hitrostjo - speedtest je pokazal nekih 1.06/1.11Mbps). Mogoče v centru deluje roaming samo za 2G, ampak deluje, izven centra ampak še vedno v Ljubljani pa sigurno tako 2G kot 3G.
Vem, da je bilo v času Tuša govora o izklopu gostovanja v Ljubljani (takrat nisem bil pri njih tako da iz prakse ne poznam situacije), ampak možno, da se kaj spremenili takrat, ko so izklopili GSM900. Uglavnem, če ima nekdo 2G only telefon mislim, da ne bo imel problemov, karkoli novejšega bo pa itak na Telemach 3G/LTE. Smo pa že offtopic, bi bilo dobro nadaljevati v temi do Telemacha, da ne smetimo bobu....