Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Telemach z Unifonom, samo moraš imeti Telemachov telefonski fiksni priključek.
http://telemach.si/telefonija/unifon
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Bom kar tukaj vprašal ker vidim da trenutno ta A1 post najbolj laufa... A je zraven Telekoma še kateri operater v Sloveniji ki nudi VoIP v tujini? Npr. zadevo kot ji ima Telekom - Komunikator? Namreč, vsi se tukaj nekaj naganjate okoli eura ali dveh mesečne razlike in delate znanost, kaj se pa zgodi ko greš v "cono 3" in moraš biti nujno dvevno na razpolago za dohodne klice in je minuta dohodnega klica 2-3€? Osebno že večkrat izkusil na lastni koži, tukaj te reši samo VoIP... torej... kakšne rešitve na tem področju ponujajo "konkurenčni" operaterji v Sloveniji? Torej A1, Hofer....? tnx
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Bom kar tukaj vprašal ker vidim da trenutno ta A1 post najbolj laufa... A je zraven Telekoma še kateri operater v Sloveniji ki nudi VoIP v tujini? Npr. zadevo kot ji ima Telekom - Komunikator? Namreč, vsi se tukaj nekaj naganjate okoli eura ali dveh mesečne razlike in delate znanost, kaj se pa zgodi ko greš v "cono 3" in moraš biti nujno dvevno na razpolago za dohodne klice in je minuta dohodnega klica 2-3€? Osebno že večkrat izkusil na lastni koži, tukaj te reši samo VoIP... torej... kakšne rešitve na tem področju ponujajo "konkurenčni" operaterji v Sloveniji? Torej A1, Hofer....? tnx
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa dobro, ni zdaj point Kitajska... dal sem pač primer, pa naj bo Tajska kjer sem bil nekrajkrat in storitve delujejo dost bolje kot tukaj... skratka ko sem nazadnje bil na Tajskem sploh nisem rabil svoje sim kartice od Telekoma, je bila v hotelu v predalu. Kupil sem prepaid kartico z 10-15GB prenosa LTE in nastavil VoIP in bil praktično ves čas povsod dosegljiv na svojo stevilko + ogromno klical ven. Skupni strošek? Cca. 10€ je bila prepaid kartica za 15dni + 4/5€ ti zaračuna Telekom da ti vklopi funkcijo Komunikator. Če tega ne bi imel bi me ta dogodivščina stala vsaj 500€ v 14 dneh... Skratka razni Viberji in ostalo je super ampak zgolj med prijatli in familijo, za posel pa je to neuporabno...
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik ememko pravi:
btw, naročeni paket domači net 2 ki ima 20/5 mb deluje tako:
je pa res da je blo malo pred 5 uro ok:
zgleda da bo zvečer polovica hitrosti paketa in grozni ping. in kaj lahko naredim glede tega? verjento 0?
Jaz bi najprej po mailu reklamiral storitev, pa boš videl kaj bodo odgovorili. Ker pa verjetno ne boš dosegel nič, ker drugače bi ti pomagal že Borovnica, ki je na te teme tiho (podobno kot s slabim zvokom po 10 minutah), ti verjetno ostane AKOS, sploh če si na območju "sivih lis", ki jih je Simobil primoran pokriti s hitrim mobilnim internetom.
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Pa dobro, ni zdaj point Kitajska... dal sem pač primer, pa naj bo Tajska kjer sem bil nekrajkrat in storitve delujejo dost bolje kot tukaj... skratka ko sem nazadnje bil na Tajskem sploh nisem rabil svoje sim kartice od Telekoma, je bila v hotelu v predalu. Kupil sem prepaid kartico z 10-15GB prenosa LTE in nastavil VoIP in bil praktično ves čas povsod dosegljiv na svojo stevilko + ogromno klical ven. Skupni strošek? Cca. 10€ je bila prepaid kartica za 15dni + 4/5€ ti zaračuna Telekom da ti vklopi funkcijo Komunikator. Če tega ne bi imel bi me ta dogodivščina stala vsaj 500€ v 14 dneh... Skratka razni Viberji in ostalo je super ampak zgolj med prijatli in familijo, za posel pa je to neuporabno...
Kot si ugotovil, ima zaenkrat samo Telekom za mobilno (Komunikator) in Telemach za fiksno telefonijo (Unifon). S SinaIP sem imel jaz skos neke probleme, na koncu so ga itak ukinli. Druga opcija trenutno je, da si zrihtaš nek ločen VoIP account s slovensko število in si tja preusmeriš klice. DetelFone je načeloma free, v mobilnem paketu pa imaš vrjetno tudi vključene klice na slo številke, tako da bo preusmeritev free. Edino kličeš potem ven po njihovi tarifi. Komunkator like rešitev je seveda boljša.
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Cakaj zdaj eni govorite o opcinaj kako ceneje klicati v 3 coni in ne kako ceneje oz. kako biti zastonj dosegljiv na lastni stevilki? Viber koliko ga uporabljam je uporaben zgolj ce ga ima tudi drugi klicatelj ali...? Kako pa naj neka X stanka ve da si ti na Kitajskem in te bo sla klicat ravno na viber? Skratka neuporabno.
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nic se ti ne zaracuna ce imas v Sloveniji zakupljene kolicine pogovorov kar jih najbrz imas, tudi ce jih nimas je dohodni klic zastonj kot v domacem omrezju... moraš pa bit na internetu v tistem momentu ko na Tajskem sprejmeš klic, torej ali biti povezan na WiFi v hotelu, ali pa enostavno kupiti LTE SIM kartico in biti preko LTE-ja ali 3Gja povezan na net... simpl...