Novo pr Si.mobilu XII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
Lej, sej ti bi odgovoril. Ampak nimam volje, da za vsakim odgovorm priletis s petimi novimi vprasanji. Tako, da se o sledenju in vsemi vprasanji o njem obrni na tvoj preljubi simobil. Tam imajo zato placane studente.

Ocitno ze prevec od ljudi, da pricakujejo da je telefon dosegljiv, ko ga klices. Res smo nesposobni in domisjavi. Kaj si le mislimo?

Pa predno bo se vec neumnih komentarjev glede sledenja, pa ce je telefon pod mizo ali kaucem. Pri sledenju sploh ni pomembna lokacija ampak sim kartica, ki je v telefonu.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Če smem še dodati glede sledenja... Ko podaš zahtevek za sledenje operater samo preverja če se ta in ta IMEI pojavlja v njegovem omrežju. V kolikor se te pisno obvestijo da se pojavlja in s tem dopisom greš na policijo, ki izvaja dejansko sledenje/lociranje pa še to vrjetno samo v kolikor gre za krajo in ne izgubo. Operater ne preverja kje točno se nahaja telefon niti ti tega ne morejo sporočiti, tukaj potem nastopi policija... tak sistem je pri vseh operaterjih

prečitaj malo ZEKOM in sledenje aparata:
https://www.ip-rs.si/varstvo-o...233d127006fc362

pa še ostali linki ki ti jih guugl vrže vn

KekecXY

Pripravnik
29. jan 2010
201
0
16
Meni je cisto vseeno, ce sledijo telefonom ali ne. Ampak izgovor, da je to mozno samo za telefone kupljene pri njih. Zato, ker ti hocejo podturit novi telefon. To me moti. In da telefon ni dosegliv sredi MB v avtu parkiran na prostem.

To je od mene vse, poslavljam se z debate.
Se opravicujem vsem, katerih custva sem prizadel.
Hvala LP

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:
Meni je cisto vseeno, ce sledijo telefonom ali ne. Ampak izgovor, da je to mozno samo za telefone kupljene pri njih. Zato, ker ti hocejo podturit novi telefon. To me moti. In da telefon ni dosegliv sredi MB v avtu parkiran na prostem.

Hvala LP

Tale odgovor, da to delajo zgolj za telefone, kupljene pri njih, se mi zdi kar skoraj malo za lase privlecen... Sicer ne trdim, da ti ni student za pultom tako rekel ... vendar sem skoraj preprican, da ce bi dal pisni zahtevek (recimo po mailu), da prav gotovo takega odgovora ne bi dobil.

Je pa tako, da lokacije telefona ti noben operater ne bo dal brez sodnega naloga ze zaradi zakonodaje. To je mozno edino, ce imas tak telefon, ki sam omogoca te zadeve in ce imas tako funkcijo tudi aktivno (ter seveda je pogoj, da je telefon povezan v internet)...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:

Hvala LP

KEKECXY sporoči na ZS kdaj in kje so ti sporočil, da spremljajo le pri nas kupljene telefone pa preverim,..
b

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik KekecXY pravi:

Hvala LP

KEKECXY sporoči na ZS kdaj in kje so ti sporočil, da spremljajo le pri nas kupljene telefone pa preverim,..
b

@borovnica imam eno prošnjo oziroma vprašanje, a bo kaj Simobil posodabljal ali gradil bazne postaje na območju Rogaške Slatine, natačneje Zgornje Negonje???

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Nuvi3790,.. daj prosim tole pošlji na mail info@simobil.si ali pa na FB,.. jest imam s temle bolj malo stika,..če je sla bsignal se verjetno bo nadgrajevalo
b

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Tak se nebom odloču .. Za menjavo paketa hočejo SPET 30 €... Saj sem jim dal že 30 € za PAKET 9 pred leti...

Kvečjemu bo sledila migracija na bob 4 cente pa klicat samo kar je nujno, ker finančno ne bom več zmogu naročnine, če se stanje do poteka aneksa ne popravi...

Brez pomisleka ga spremenil, ker je daleč najugodnejši paket. Odkar imam LTE telefon še nekako pridem čez s 4GB/mes.
smile-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Bi, če bi imel denar za migracijo, pa že tega nimam...
uf-1.gif

Pa ne manjka dost pa za naročnino ne bom več mel...

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Tehle €30 za migracijo je bolanih. Če greš na drugega operaterja in prideš nazaj k njim je pa €12.

Tojka

Pripravnik
4. okt 2011
176
6
18
Glej, oni računajo da kdor ma dnar za paket, da ima tudi za migracijo. Če pa želiš prišparat pa si sam napisal opcijo za 12€.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.543
297
83
12 eur priključnina če sta na to mislila... Sam sta na neki pozabila če prenašata številko moraš 2x plačat po 5 eur tak da si na koncu na istem če takoj daš tistih 30 eur in zamnjaš paket
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik magnum pravi:
Tehle €30 za migracijo je bolanih. Če greš na drugega operaterja in prideš nazaj k njim je pa €12.

Na podlagi cesa pa si to izracunal?

Ce gres k drugemu opeaterju te stane samo dvakratni prenos stevilke 10€ (2x5€)... POleg tega te stane prekinitev NR pri starem operaterju dobrih 10€ in sklenitev novega NR pri drugem operaterju spet nekaj... Poleg tega pa moras spet od drugega operaterja priti nazaj ... Torej je teh stroskov verjetno vec kot le 12€ ... Pa se cel kup kolobocij in jajcanja s prenosom ...

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Ja, malo napačno sem napisal. Moral bi napisati, da toliko oni zaračunejo, če pride k njim nova stranka. Lahko bi gladko prišel do Simobila, rekel "zbrišite staro, vzamem novo številko in Giga paket" in bi mi zaračunali €12. Zdaj, ko pa sem že njihova stranka, me olupijo za €30, s tem da imajo oni verjetno z mano, ki sem že pri njih, manj dela, da zamenjajo paket (klik, klik, podpis, čao).

Skratka - namesto da bi nagrajevali zvestobo, lupijo obstoječe uporabnike.

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik magnum pravi:

Lepo stopiš do njih in povprašaš vodjo in poveš;

V roki imam ponudbo Tušmobil-a, paket Premium L ali (če izpolnjuješ pogoje) Mingl Odbiti, pol leta brez naročnine, ceno priklopa mi odobrijo gratis v kolior prestopim k njim od vas.

V kolikor ostanejo nemi in ne fleksibilni, če si pameten prestopiš oz. še prej vzameš od Tušmobila testno obdobje, da se prepričaš glede omrežja in nato zamenjaš operaterja.

P.S.
Rešil tako te dni za taščo, ki se je zbala da bo nedosegljiva. Pa potem ugotovila, zaradi komplicirane gradnje vile, ima dejansko v njenem stanovanju Tušmobil boljši signal.

Prišparala 120,00€. Dobila več. Tušmobil pa dobil lobista več v njeni službi
wink-1.gif
. Pa naj Simobil še zahteva 30,00€.

Lp.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Če mene vprašaš, bi morale cene administrativnih storitev biti regulirane. Podobno je bilo pred leti, ko se je olajšali prehod med bankami, popularen visok znesek za prekinitev računa, pa se mi zdi, da so jih takrat dobile banke po prstih. Ker ne gre za dejanske stroške, ampak izkoriščanje položaja, ki ga imajo v razmerju do uporabnika.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Saj so regulirali vse stroške povezane z prehodom na drugega operaterja, torej prekinitev in prenos številke.

Regulirati stroške med tvojim odnosom z operaterjem je pa brezsmiselno, ker z temi stroški podjetje nič ne omejuje tvoje izbire konkurence. Še več, z temi stroški te lastno podjetje celo spodbuja da greš drugam! No dokler to delajo vsi operaterji sicer ni nobene spodbude
wink-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Vse regulirat! Pa vse operaterje podržavit - prasce kapitalistične neo-liberalne in združit v enega državnega operaterja.

Pa v državnem operaterju uvest samo en paket, 15 EUR mesečna naročnina, minuta pogovora 0,5 EUR na minuto, SMS/MMS 0,1 EUR, podatki 1 EUR na kilobajt!

Tako lahko odpravimo vse administrativne stroške, od prenosa številke, pa do menjave paketa.
cheer.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.