Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
ma baš me boli k.... četudi je srednjega spola, ne podpiram politiko še manj pa politike, ker so to zame navadni lenuhi, ki jim ni za delat ...................... no mogoče v tem primeru ni ravno korupcije ali pa vsaj ni tako očitna, ker tudi tu je verjetno nekdo računal na to da bo mastno kasiral ..... z prodajo kadilnic se razume .......aja a lahko navedeš kako anketo in vir kjer večina podpira zakon? jaz ga ne!!!! pa da ne bo pomote, sem nekadilec! ....... mislim dandanes si lahko vsak zmisli svoj zakon, nekomu nekaj ne paše, malo pojamra in že imamo nov zakon
........ no sicer pa to ni nič novega, naša slovenija je itak nenasitna, pa bi človek mislil da je mali žakl prej poln
Citat (vire si pa poišči sam):
Eurobarometrova raziskava kaže, da 80 odstotkov Evropejcev podpira prepoved
kajenja v zaprtih javnih in delovnih prostorih, naklonjena pa ji je tudi večina
kadilcev. Podpora strožji prepovedi kajenja je visoka tudi v Sloveniji. Raziskava,
ki jo je februarja letos naročilo ministrstvo za zdravje, je pokazala, da 87,6
odstotka vprašanih podpira strožjo prepoved kajenja, kot jo predvideva
predlagana novela. Ta predvideva možnost kajenja le še v prostorih, kjer
zaposleni ne morejo biti izpostavljeni s tobačnim dimom onesnaženemu zraku.
Kot izjemo popolni prepovedi kajenja navaja odprte javne in delovne prostore,
posebej za kadilce določene hotelske sobe, bivalne prostore v socialnih in
drugih varstvenih zavodih, bivalnih skupnostih in zaporih, kadar v njih živijo samo kadilci, ter kadilnice.
...
Zaradi uvedbe zakona bo imela država morda začasno malo manj prihodka. Bo pa zato z uvedbo direktnega sporočanja podatkov o izdanih računih davčni upravi (kar upam, da bo DURS kmalu uvedel) ogromno profitirala.
Me prav zanima, kako se bodo tedaj "pritoževali" gostinci, ko jim bo promet kar čez noč nazaj narasel!