Puretech motorji so super dokler delujejo
Težava je v tem da Total olje, ki ga znamka priporoča,beje ni OK in ne ustreza karakteristikam motorja.
Težava so tudi svečke - prihaja do klenkanja in posledično previsokih temperatur, tako da ohišje svečk lahko razpade v motorju-posledice so verjetno jasne.
poleg tega je problem tudi kvaliteta goriva v SLO- 95 oktanski je v SLO baje enostavno preslabe kvalitete za ta motor.
tako je bilo meni laično razloženo-mislim da imam nekje v glavi da bi naj bilo elf olje ok, ampak nisem 100% - na servisih verjetno vejo.
meni je bil drugač avto top-kombinacija 1.6 BlueHDi 120 z avtomatikom je za mojo vožnjo dovolj (+v kombinaciji z aktivnim tempomatom
) in bi ga izbral pred 2.0 BlueHDi 150.
Sama vožnja je pa bistveno bolj udobna kot pri 3008-kratke neravnine in kuclji se precej manj čutijo na račun daljše medosne.
Aja, pa pri izvedenki z steklenim oknom je meni pri 190cm streha prenizka-pri navadni varianti ni problemov. Kamere so crap, TomTom navigacija ima baje 5 let brezplačnega posodabljanja kart (ne moreš jih pa sam-potrebno peljati avto na servis-vprašanje koliko potem zaračunajo storitev posodabljanja).
pa toplo priporočam AGR sedeže-velika razlika v primerjavi z navadnimi.