Novi notebook

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Pozdravljeni!

Prišel je čas, ko se odločam za menjavo notebooka in, ker nekaj časa ne spremljam več čipsetov, novitet procesorjev itd. prosim za nasvet.

Budget je cca 1500.

Do sedaj sem uporabljal IBMe T serije in HP Elitebook P in W.

Načeloma sem bil z IBM in sedaj s HP (po prevzemu s strani lenova, sem presedlal na HP) zadovoljen.

Moje zahteve so obvezno SSD disk 8 ali več GB rama, ekran je lahko 15" oz celo manjši (zaradi kompaktnosti in teže). Bonbonček bi bila npr osvetljena tipkovnica ali kaj podobnega.
Aja, pa obvezno dokup dockinga.

Hvala za nasvete!!!

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Nope, rabim Winse pa občasno uporabim še en USB to NETWORK adapder zaradi nekega posla in...odpade dodaden adapter za ethernet...

Kaj pa Lenovo Yoga PRO 2?

ps na koncu bom pristal na EliteBook Folio 1040 ali podobnem...

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Nope, rabim Winse pa občasno uporabim še en USB to NETWORK adapder zaradi nekega posla in...odpade dodaden adapter za ethernet...

Kaj pa Lenovo Yoga PRO 2?

ps na koncu bom pristal na EliteBook Folio 1040 ali podobnem...

Yoga 2 Pro nima ethernet porta

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Ravno včeraj mi je pod roke prišele en yoga 2 pro in moram priznat da sem bil čisto navdušen:) Leti ko sneta sekira, pa tudi tablet mode je odličen. Res kul stvar.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Še Lenovo X1 carbon poglej. Po mojem je Yoga kič proti njemu. Cena je pa glih za glih, odvisno kje kupiš in kaj daš notri.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Še Lenovo X1 carbon poglej. Po mojem je Yoga kič proti njemu. Cena je pa glih za glih, odvisno kje kupiš in kaj daš notri.

To dvoje sploh ni primerljivo, gre za povsem drugačni napravi in tudi v ceni je precej razlike. X1 carbon i5 stane 1700€, res da je najtanjši in najlažji. Pri yogi pa za 1200€ dobiš i7 in tablet mode s touchscreenom.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Fantje, hvala za informacije a sem se vendarle odločil za HPja (pišem z nove mašince).Ker ga prenašam dosti okoli, mora biti trpežen. Malo sem šel over the budget a sem si na koncu privoščil HP ELITEBOOK Folio 1040 z i7 4600U procem in SSD diskom.

Zadeva je res lahka (magnezij unibody ohišje), hitra - zaenkrat zadovoljen
smile-1.gif