Novi MacBook

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ka je pa to za en fail? Mater sem že mislil zamenjat aira potem pa vidim:

12"???? Že 13" Air je mali.

Vhod samo za elektriko in slušalke????

1.3GHz Intel Core M procesor???

Mater kake neumnosti nardijo, pa za faking 1300$....

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Če sem prav razumel, je to zgolj dodatni model? Boš pač vzel večjega Aira ali MBP, ki ostajata v ponudbi?

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Ta Macbook je zdaj pač namenjen, tistim ki si lahko privoščijo ekstra ugodje (lahek, baterija, aluminij, tanek ...) za normalno rabo (dokumenti, šola, služba, brskanje). Je tudi idealna mašina, da preko teamviewerja upravljaš z drugimi računalniki. Je draga? Ja, ampak za exstra ugodje pač tako je.
Kar se pa portov tiče pa se meni dopade, da je en, naprednejši port, ampak po mojem bi mogli ohranit MagSafe, že iz vidika varnosti..

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
To je pač računalnik prihodnosti, sicer dži, da so hitri z novimi standardmi, ampak enako je bilo ko so dali ven cd/dvd. Tu se cilja na oblak, če rabiš funkcionalnost zunanjih trdih diskov na kabl in podobne zadeve potem pač Air ali Pro.

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
471
27
28
44
MB
kako ekstra ugodje? če še fakin porta nobenega nima..
bonk.gif
še američani bojo mogoče 1x pogruntali:

Starting at $1299, the new MacBook is an overpriced netbook, a glorified iPad minus the utility or the touchscreen.

ni čuda da se apple koplje v dnaru, če prodajo polizdelek po 4x večji ceni koliko je vreden..(z vračunanim sužnjem ki ga je skup sestavo in materialom)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
Kako nima porta če ima enega ki je univerzalen in nadomešča več portov?
evil.gif
Torej v isto luknjo gre polnilni kabel, ven pa gre USB/display/....

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Cel iz aluminija, tanek, lahek, dober ekran, dobra baterija, brez ventilatorja, odlična tipkovnica in trackpad brez konkurence. V teh stvareh se ostali težko primerjajo. In ja, to je iPad z tipkovnico in OS X. Kaj je s tem narobe? Za nekoga, ki brska po internetu, ureja word in excel ter dela zapiske za šolo je to perfektna naprava. Je najcenejša za hardware ki ga ponuja? Ne, plačaš več za te extra zadeve, ki sem jih napisal. Nekdo, ki ne rabi gledat na ceno naprave si lahko privošči to extra ugodje, zakaj pa ne?
In ja, Ta port je vse v enem. Sicer bi bila boljša opcija posebej MagSafe, ampak vseeno.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Citat:
Uporabnik simon_m34 pravi:
ni čuda da se apple koplje v dnaru, če prodajo polizdelek po 4x večji ceni koliko je vreden..(z vračunanim sužnjem ki ga je skup sestavo in materialom)
Pa dobro, kaj imate z Applom, da tako radi bluzite preko njih? Ocerpriced zakaj? Asus prodaja podobne laptope za -300€ recimo, ampak ima plastiko na tipkovnici, slabšo tipkovnico, slabšo baterijo, slab trackpad , ima pa večjeresolucijski ekran (katerega kvaliteta ne vem kakšna je v primerjavi z macbookom.
Ja kdo pa dela HPje/Asuse/itd. ? Te pa ne delajo sužnji, ne.
13.gif
Prav tečni ste že nekateri z temi svojimi nebulozami o tem kak so Apple izdelki overpriced in jih delajo sužnji. Konkurenti pa stanejo enako in jih delajo po možnosti celo isti sužnji.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
ne govori bedarij, ostale prenosnike sestavljajo device na danskem, testirajo pa unicorni
evil.gif

meni je dober, ampak bi verjetno vseeno vzel aira, meni bi bilo 11 čist dovolj

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Doma smo se modernizirali z ipadom in iphonom. Zdej sem resno začel gledati še malo za prenosniki z pogriženo japko. Ta macbook je zelo všečna, ampak malo draga. 1.5k EUR za beležko.

http://www.i-store.si/cenik/

Meni recimo bolj všečen je MB Air. Kot je nekdo že omenil za to ceno nudi ogromno. Ko gledam te tanke prenosnike z alu ohišjem tudi pri drugih proizvajalcij pod jurja nimaš pametne izbire. Če k temu še dodaš, da je apple dobro založen z programjem, recimo iWork je gor brezplačno v novem OSX, pa iLife, nepotreba po antivirusnih programih itd. Če na kak drug komp dokupiš MS Office, pa letno licenco za antivirus itd, pa si na isti ceni kot z applom. S tem da so ekrani odlični, tipkovnica, ohišje, track padi, dober os, baterija, itd. Vglavnem čedalje bolj ugotavljam da je apple vreden nakupa in največ za svoj denar. Na prvi pogled sicer drag, ampak na kocu vidiš, da si tam tam z vsem konkurenti.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
To je prva generacija novega produkta. Prve generacije Aapplovih produktov se ne kupuje. Enako je bilo z airom. Prva generacija je bila 1700 EUR. Prva generacija pač mora pokriti velike R&D stroške.

Jaz sicer nisem ciljna stranka, ker sovražim delati na prenosniku, za ostalo imam pa ipada. Samo ne razumem, zakaj bi nekdo to kupoval, ko za isti denar dobiš večjega in zmogljivejšega MBP?

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Zato, ker vsi ne rabijo večjega in zmogljivejšega, imajo rajši tanjšega in lažjega- Pač kdor kaj potrebuje. Se pa strinjam ja, prve generacije tudi jaz ne bi kupoval, ker so ponavadi kaki začetni problemi.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Air je že v redu (sem ga uporabljal nekaj časa), samo zaslon ima za danšnje čase in to ceno ene dve stopnji premajhno ločljivost.

Macbook pro je prava zadeva. Stane sicer malo veš, samo se po moje splača.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Aja, pa to je pisanje človeka, ki ima doma - iPad, Mac Air 13, iPhone 5S, iPhone 6, AppleTV, iMac27. Torej praktično vse kar apple dela, pa se mi tale MacBook zdi vseeno mimosun. Vsaj faking thunderbolt bi dali na drugo stran, če so ga že zdaj par let forsirali.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ga ne kupiš, preprosto.

Sam upam na padec cen lanskih modelov, ko pridejo v prodajo letošnji. Takrat nabavim kak MBP, ker čez OSX za desktop, ga ni.