Novi Kindle

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.132
96
48
Mnenja o Kindle Fire HD ?
Dobavljiv bo 25. oktobra, cena £159 (€200) za 16GB verzijo.

Uporaba: največ e-reader (.pdf, barvno), internet (nič pretresljivega, tu in tam ko ni kaj za počet pa je wifi na razpolago), e-mail (Gmail + Exchange), Skype, kaka risanka, da dajo deca mir.

Pričakovanja: dobra izdelava, čimboljši zaslon za branje pdfjev, jasno čim daljši battery life, potem pa je že počasi vseeno.

Kak drug predlog v tem cenovnem razredu? Prilagodljivot, rootanje in ostala šara Androida niso prioriteta, bolj mi je važno, da tistih par zgoraj naštetih stvari dela kot je treba. Za delo imam itak druge mašine.
Poštnine, dostave in drugo me ne zanimajo, ker ga lahko dobim Delivered Free in the UK v roke.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.132
96
48
Igre me ne zanimajo.
Od aplikacij pa rabim pdf reader, e-mail, web-browser, Skype, video-player pa še pregledovalnik slik.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Tebe ne zanimajo, otroke pa sigurno.
grin1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Obstajajo načini, kako spraviš Click store na kindla. Lahko tudi menjaš launcherja, ali daš čisto drugi custom rom gor.

Če se pa ti z vsem tem ne da ubadati, je pa Nexus 7 boljša opcija.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.132
96
48
Moje vprašanje je bilo bolj v drugi smeri;
Nexus je ~60€ dražji od Kindla in ima v nasprotju s Kindlom GPS (ki ga na tablici ne rabim) ter boljši procesor in grafično kartico.
Kindle ima baje (glede na test Gizmodo ) boljši displej, kar je za moje potrebe +. Ne odločilen, ampak vseeno.
Aplikacije, igre in vso ostalo šaro, ki bi jo utegnil rabiti, dobim (zastonj ali za skupno max 5€) na Amazon store. Launcherji, rootanje, custom romi in take zadeve me ne ganejo. Pričakujem da dela in konec.

Preden odkartam enega ali drugega, se pač sprašujem, kaj dobim za 60€ več. Ker sam zaenkrat ne vidim neke prednosti, malo sprašujem znalce tu na forumu.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Za 60€ takoj dobip direktne updejte od Googla in ne rabiš čakati kot na kindu, da amazon novo verzijo OSa spet napolni s svojimi stvari in jo potem pošlje uporabnikom, to je že ena velika prednost.

Google play trgovina, direkten dostop do vseh aplikacij ki obstajajo za Android, brez omejitev Amazona.

Bolši CPU in GPU ti pa pomenita, da bo tablica dalj časa aktualna in je ne bo tako hitro povozil čas v tej poplavi novih tablic itd...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja gor je napisal, da ga ne rabi
wink-1.gif

Drugače pa na amazonovem appstoreu ne moreš kupovati s slovensko kreditno kartico. To je tudi razlog da ga iz slo ne moreš kupiti. Tako da je click store kar nujnost.

Drugače pa ima sodelavec prvo generacijo in je z njim zelo zadovoljen. Ima pa gor custom rom.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Kaj pa ce rabis tablet izkljucno za E-booke ? Je potem Kindle prava izbira ? Men je sicer PowerWhite kul zaradi backlighta, ne bi pa veliko denarja dajal za to. Goclever je npr. ze 60eur pri nas, ne vem pa razlike.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
jap. e-ink nima primerjave z lcd-ji.
črke so ostre bolj kot v knjigah. pa prilagajaš si lahko font.