Novi HTC One je res najboljši?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Proizvajalci samo izkoriščajo "neumnost" kupcev, ki zaradi kot si rekel novega softwara ali novega procesorja, etc. kupujejo nove telefone, čeprav bi "stari" telefon lahko še vedno dobro služil še kar nekaj časa. Vse to se počne v navezi s kao neodvisnimi mediji, ki nas kar naprej obstreljujejo z novimi informacijami, perejo možgane in ustvarjajo javno mnenje.... Samo poglejte kaj se trenutno dogaja npr. s Snapdragon chipsetom 800. Kar na enkrat leto stari ni več dober in nas fiilajo s tem, da sedaj je pa 800-ka zakon .... Najzahtevnejši uporabniki morda res rabijo vsakoletne novosti, povprečni uporabnik in teh je pa večina, bi pa komot vztrajala 3-4 leta na aparatu in to brez vsakršne izgube funkcionalnosti telefona. Kot je nekdo zgoraj rekel, telefon je pri nas v večini primerov statusni simbol in nek se vidi razkoš pa čeprav si nato samo na krompirju in zelju.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
@southpark to ne vem ce bo drzalo za usa. Njihova mobilna telefonija ne slovi ravno kot poceni. Ce pa ciljas na cene Apple produktov pa lahko recemo da so tam normalne, tu pa navite v nebo.
Telefone dobis mogoce ceneje, ampak to hitro not spravis skozi visje mesecne racune

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Obujam topic ...

Takole zgleda HTC One iz škatle:

.. ja cel telefon razen 4h delov je iz enega kosa aluminija, ki ga stružijo par ur, ampak očitno so tolerance teh 4h delov ki se nalepijo skupaj totalno off ali pa imam samo jst srečo (ostali 3je robovi so v 0, tale zgornji levi pa je dvignjen za več kot 1mm, kot je razvidno s slike)!

Takole zgleda H(T)C One po enem tednu ležanja na mizi in 2x spravljen v "ovitek" in nazaj:

... ja ena črka logota ki je sicer vgraviran v "en kos aluminija" je odpadla.

Druga težava je sicer estetska in mi zanjo dol visi, sam bi iz estetskega vidika enostavno podrsal ven še ostale črke in spucal lepilo ter imel "gravuro" (struženo je ok in nima ostrega roba, tako da ne moti za uporabo). Napaka se sicer pojavlja serijsko (je kar nekaj omemb te napake ko sem iskal če sem edini srečnež).

Prva težava ima funkcionalen značaj ker vsakič ko greš s prstom čez čutiš dvignjen rob + verjetno ko bo telefon šel 3x v žep bo zapelo za rob in najmanj kar je je da se bo rob odtrgal, če je pa slučajno fiksiran pod zaslon se zna zgodit pa da bo ob večji sili počil zaslon. Napaka je žal tudi serijska (se pojavljajo pritožbe po svetovnem spletu).

Telefona sploh še nisem resno uporabljal ker čakam mikrosimko! Glede na to da je bila glavna prednost tega telefona ohišje, ki bi preživelo moje zlorabe, sem trenutno zelo razočaran!
10.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Na mojem ni videti takih "toleranc". Pa tudi črke po nekaj mesecih še niso ven padle. Čudno...
Ali se tudi kitajcem pozna, če je telefon narejen v ponedeljek
confused-1.gif

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Nesi nazaj in zahtevaj drugega oz. ti bi moral storiti že takoj ko si ga odprl in opazil napako. Vem da so ljudje htc one preden so ga plačali že temeljito pregledali v trgovini pred prodajalcem un so toliko škatel odprli, dokler ni bil telefon takšen kot mora biti.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Nesi nazaj in zahtevaj drugega oz. ti bi moral storiti že takoj ko si ga odprl in opazil napako. Vem da so ljudje htc one preden so ga plačali že temeljito pregledali v trgovini pred prodajalcem un so toliko škatel odprli, dokler ni bil telefon takšen kot mora biti.

... so toliko škatel odprli ....

Flagship from HTC
shocked-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
je iz enega kosa aluminija, ki ga stružijo par ur,

Zakaj tega ne verjamem kaj velik? Kvečjemu pofrezajo odlitek z minimalnimi dodatki, tisto je pa par minut.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik bvader pravi:

Telefon je službeni in sem ga pač dobil v roke na hitro pregledal in se mi ni dalo kaj več ukvarjat z njim. Glede na trenutno stanje je itak da ne bom požrl vseh napak, ki jih pri takem flagshipu enostavno nebi smelo biti.

V topic sem se javil pa zato ker se tule piše da kakšno strašno kvalitetno ohišje je tole in da je to konkurenčna prednost pred ostalimi hi-end modeli. V bistvu pa ima vsak poceni samsung bolj kvalitetno ohišje skupaj sestavljeno (meni je sicer jasno in logično da je plastiko lažje oblikovat in delat natančnejše, ampak hebiga to upoštevaš pri tolerancah ki jih rabiš in če se izide greš potem dalje).

Glede časa struženja enega ohišja sem mislis sarkastično (v glavi imam da traja okoli 20min), se mi pa zdi da je HTC tale čas in pa zero-gap dizajn izredcno izpostavil v reklamnih materialih.

Evo:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ja ti verjamem, ker sem bral že veliko kritik na to temo in naj bi bilo zelo zelo težko dobiti telefon brez napake, se pravi brez kakšne špranje. Eni imajo volume in power tipke izbočene, drugi poravnane z ohišjem, pri enih ena stran zaslona zeva od ohišja druga je z njim poravnana, uglavnem kar nekaj napak kar se sestave aparata tiče. Ne vem kaj jih matra ampak tako kot je ne bi smelo biti.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Jaz sem ga takrat, ko je končno prišel k Mobitelu naročil prek e-trgovine, tako da ga nisem pred nakupom pregledal in je narejen, tako kot mora biti. Nikjer napak, pa sem dokaj pikolovski, kar se tega tiče. Je pa še vedno brez praske, nikoli v etuiju, 3x pa že zletel po tleh
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
"Je pa še vedno brez praske, nikoli v etuiju, 3x pa že zletel po tleh."

To pač ne gre skup, razen če ti je 3x padel na tepih...
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Je mozno, zakaj pa ne.
ne-ne-1.gif
meni je prva 5ka enkrat padla (cca 0,5 m) na beton. Se vedno kot nova (lazem - sla v kuurac cela). Ta druga 5ka se kar drzi. Hebem ti sranja za 900 eur

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
To je res ja. Tudi posodobitev ni tako pogostih oz., jih kar odrežejo zato da folk zaradi novejšega softwara kupi nov telefon. To se mi edino pri Applu dopade, ker imajo tudi še stari aparati kar nekaj časa posodobitve, pri androidu je pa bolj hit & miss.
HTC One in Samsung S4 uradni Googlov ROM je imel 4 dni Android 4.3 po tem ko so jo dobili Nexusi.

Za top telefone so ti problemi stvar preteklosti. Uradni Googlov ROM ter takojšnje posodobitve so realnost
cheer.gif

Sprememba telefona HTC One v HTC One Google Play Edition:
http://htc-one.wonderhowto.com...pdates-0148068/

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Pri nas uradno google play edition telefona ne moreš kupiti ker je na voljo samo v zda. Galaxy s4 tudi če ga pretvoriš v ge verzijo ne dobi ota posodobitve, ker je razlika v bootloaderju se mi zdi. Kar sem v prejšnjem postu napisal pa velja za touchwiz in sense verzije aparatov.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
S4 žal ne, ker kot sem že omenil, je bootloader drugačen. Pa tudi google nas nima na zemljevidu, za naprave na google store
smile-1.gif

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik Oktopusy pravi:
Jaz pa ravno obratno,ONE v ohišju S4,kamera od S4 in brez Sensa in TW seveda z tako zvočno podporo kot jo ima ONE.

Jaz bi naraje S4 v ohišju od NOKIE, s podopro kot je ima NEXUS
evil.gif

Vglavnem, stari ima doma S4 sam imam nexusa 4, ki je polom po specih proti S4. Ne zamenjam za noben denar
smile-1.gif
Res da fotoaparat je veliko boljši in večji-lepši zaslon. Hitrejši pa kljub hitrejšemu procesorju ni.

Tako da najboljši je vedno tisti telefon ki si ga lastiš
evil.gif