Novi bencinski agregati - Mazda vs Honda

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
En kvik kveščn za SJTV1 in še koga, ki ima mogoče izkušnje:
2.0 bencinarja v novi Mazdi 6 in novi Hondi Accord - kaj je boljše? Izkušnje s starimi agregati me ne zanimajo.

Sej verjetno sta oba super, ampak nekaj razlik je vseeno - nekje na tv-ju sem nedolgo tega slišal del testa, kjer so za Mazdo dejali, da je motor anemičen, vendar eden najtišjih, kar so jih vozili. Hondin je verjetno bolj športen (predvidevam)? Mazdin če se ne motim ima neposreden vbrizg za razliko od Honde - je zato kaj dražje vzdrževanje, več težav z gorivom?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Ti težko pomagam.
Mazdo6 2.0i sem nazadnje vozil ene 2 leti nazaj, lani pa, če spomin prav služi, 2.0 varianto Mazde3. Kolikor se spomnim, je motor čisto spodaj (recimo do 2.000) tih in dovolj prožen, potem pa rata glasen in nič kaj dosti ne da od sebe.
S Hondo je še slabše, se sploh ne spomnim več, po moje pred 2005 (razen kakega kilometra na predstavitvi zadnje genercije). Ne spomnim se, da bi bil motor preglasen ali premalo prožen - če bi zelo odstopal navzdol, bi si zelo verjetno zapomnil ... In če ne bi bil živahen, bi si verjetno tudi (glede na to, da gre za hondo), tako da je tudi tu po moje vse na nivoju.
Jebiga, večina testnih avtov ima dizle noter ... Vsaj v tem razredu. 10 različic enega avta z različnimi opremami in dizli, pa komaj kak bencinec ... In s ejih ne da prepričat, da ljudji zanimajo tudi bencinci (in tudi avtomatiki) ...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Kaj je tu od Audija ??

Po zasnovi sta si motorja ekstremno narazen. Hondin je zelo dolgohodni ( ja - tudi to je Honda ), Mazdin pa izrazito kratkohodni.
Praktične razlike ne znam povedati, ker Mazdinega ne poznam in nimam tudi pojma o vzdrževanju in morebitnih težavah na daljši rok.

2.0 ima dajši hod, premer valjev je isti.

R18

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.419
113
Pomurje
Novi bencinar 2.0 od mazde prihaja naslednje leto.

Direkteinšpric bo vgrajen itd.

Je bil vožen v nemški reviji AutoZaitung cca 3št. nazaj.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Pri direktnih vbrizgih je kar nekaj variant. Nakaj časa ga dajejo v avto, potem se nekateri premislijo,.... Cela zmešnjava, ponavadi zaradi cene izdelave in kakovosti goriva na različnih trgih.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Eh to z Audijem sem hoto malo piknit pa noben ni ugriznil
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Novi bencinar 2.0 od mazde prihaja naslednje leto.

Direkteinšpric bo vgrajen itd.

Je bil vožen v nemški reviji AutoZaitung cca 3št. nazaj.

Je bil tudi v AM, pri Mazdi5. Ampak nisem jaz vozil, zato nisem komentiral ...