Novi Audi A1 - sedi ena

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

A1 je mišljen za prestižne hčerkice po poklicu in stare samske "spinster". Je grd ko aksa. Če že v tem rangu potem....

Pravi ženski avto

Bolj "šik" avta ni v tem razredu !
smile-1.gif

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če hočeš športnost vzameš Ibizo Cupro, v oranžni barvi zgleda na 10km strupeno, dobiš pa za manj denarja kot osnovnega Audija A1 z dizel ropotalom! Glede na to da je ista platforma se verjetno Ibiza tudi pelje bolje (jasno, bolj trdo) ...

Ampak kot je bilo že 10x omenjeno, tu ni primerjave. Audi je za drugo publiko in verjetno jih bodo prodali toliko kot so si jih zamislil in imel od tega dobiček!
zmaga.gif
(koneckoncev je to še vedno najcenejši nov Audi)

Me pa zanima ali bo A1 dobil tudi strupenega bratca (S1)? Verjetno da, če hoče bit konkurenca Miniju (pa ne One, ampak Cooper (in naprej) ki je šele zares pravi Mini)

Kaj pa opel corsa opc in GSi, meni tudi izgledata strupeno.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik mobilni pravi:
Kaj pa opel corsa opc in GSi, meni tudi izgledata strupeno.

In kaj ima corsa z Audijem?
tongue-1.gif

Primerjavo z Ibizo sem dal, ker gre za enako vozilo (ista platforma)! Je pa Audi še vedno "preminum", samo poglej koliko različnih variant zračnikov lahk doplačaš!
grims-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Majster, daj primerjaj jabolka z jabolki in ne mešat kukuruz. A1 ne morš primerjat z Ibizo, pa tudi če jih druži ista ali podobna tehnologija.

Nazadnje urejeno:

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
ksz:

A1 je mišljen za prestižne hčerkice po poklicu in stare samske "spinster". Je grd ko aksa. Če že v tem rangu potem....

Pravi ženski avto

smile-1.gif

Meni recimo izgleda kitajsko, zunaj in znotraj. Kar pa najbolj zamerim je sredinska postavitev merilnikov. ZAKAJ NAJ BI TO BILO DOBRO??

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Citat:
ksz:

Pravi ženski avto

smile-1.gif

Predn sem odprl povezavo sem vedo kaj bo v povezavi. Še vedno vsak zagovarja "svoje" pa čeprav si lasti avto v čisto drugem segmentu. Itak če voziš starega audija je pač audi oh in ah, če voziš staro lancio je pač lancia najlepši najboljši avto. klasika
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
No jaz bom indiferenten glede na znamko - od vseh teh premium malčkov bi najraje imel DS3 1,6THP črn, s streho v zebra vzorcu.

Taka streha, le da je avto črn
car_photo_373069_7.jpg

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Citat:
ksz:

Pravi ženski avto

smile-1.gif

Predn sem odprl povezavo sem vedo kaj bo v povezavi. Še vedno vsak zagovarja "svoje" pa čeprav si lasti avto v čisto drugem segmentu. Itak če voziš starega audija je pač audi oh in ah, če voziš staro lancio je pač lancia najlepši najboljši avto. klasika
bonk.gif

Očitno nisi odprl moje povezave.....:) Avto, na katerega povezava se navezuje, je popolnoma v istem rangu oziroma ciljna publika je ista. Torej gre se za višji cenovni in kakovosti mestni avtomobil. S to razliko, da je Lancia že na trgu par let ( z vsakoletnimi upgrade-i), ki kar se tiče opreme in ekskluzivnosti ponuja neprimerno več ! Poglej malo slike, kaj lahko dobiš pri tem avtu in kaj pri A1.
lp
s

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Še dobro, da Rover nima kaj podobnega v prodajnem programu, ker če ne bi nam še tisto turil kot ultimativni ženski avtro.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
berem v slo auto bildu...A1 se naslanja na model audi 50, ki je bil neuspešen... haha, a tale pa bo?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ta mali prdec od lanče da je "višji kakovostni in cenovni razred"?
stupid-1.gif
ja sine, v njihovih sanjah, v realnosti pa je konkurenca raznim hyundajem, kiam in podobnim jajcam

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jeremy Clarkson o A2: "It wobbles when you turn the windscreen wipers on!!!!"
aplauz.gif

BTW A1 mi ni glih sfaljen, mi je pa boring (ok, pa zadaj FUGLY)... 20 jurjev da se sploh govori o mal opremljenem avtu... adijo... Lahk bejbe Fiesto napimpajo z 18" pa še jim ostane za boobjob al pa kej drucga, tak da so potem RES opazne
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Še dobro, da Rover nima kaj podobnega v prodajnem programu, ker če ne bi nam še tisto turil kot ultimativni ženski avtro.

Drži...:) Rover je narisal in skonstruiral BMW 1 ( ti so ga samo malenkost spremenili zaradi zadnjega pogona in spremenili so mu prednjo masko ) . Rezultat je znan...
Zelo podobna je štorija z Minijem....začetki so bili Roverjevi, vendar je kasneje BMW več kot polovico študije spremenil. Sej hvalabogu, ker, če bi tak Mini prišel ven, kot ga je mislil dati Rover, bi blo
ne-ne-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Jeremy Clarkson o A2: "It wobbles when you turn the windscreen wipers on!!!!"
aplauz.gif

BTW A1 mi ni glih sfaljen, mi je pa boring (ok, pa zadaj FUGLY)... 20 jurjev da se sploh govori o mal opremljenem avtu... adijo... Lahk bejbe Fiesto napimpajo z 18" pa še jim ostane za boobjob al pa kej drucga, tak da so potem RES opazne
grin1.gif

Pa še res je tisti prvi del, opazil na bolj majhnem lahkem avtu, da se kar malo gunca, ko so brisalci na polni brzini
grin1.gif

Drugače pa bi jaz v tem rangu mel fiesto:

ford-uk-gets-new-tarted-up-fiesta-s1600.jpg

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
vidim polno pametovanja in primerjanja kateri ni primeren. V Munchnu smo julija vozili novega A1. Primerjava je bila izključno z alfo Mito in minijem. Sama alfa je meni dizajnersko ok in dovolj samosvoja, da bi lahko mirno stala v premium razredu, kamor spadata A1 in Mini. Največji problem, katerega nimata slednja, je kakovost izdelave. Škoda... če bi Mito sestavil do konca Hans, bi avto lahko mirno postal uspešnica...

Mini je edini avto, kateri se kosa lahko z A1. Seveda da imiđa kot ga ima Mini A1 ne bo nikoli dosegel, imata pa obe vozili podobno "napako" - doplačljivo klimo. Ne pozabit da morate v JCW-ja dodati klimo, ker jo serijsko ni (avto košta 31k €). Miniju se vidi da stoji za angležom hans, saj je Mini narejn tako kot mora. Osebno mi notranjost minija ni všeč, se pa avto pelje naravnost fantastično.

O lokih.. na temnih barvah so srebrni, na beli in svetlo modri pa temno sivi.

Primerjave z ostalimi vozili so pa nesmiselne.. A1 je zasnovan kot 2 plus 2 avto, ima bistveno več prostora kot ostali. in je namenjen kot drugo vozilo pri hiši, ali pa kakšnem paru ali samskem.

S1 bo naslednje leto. Nič skrbet.
smile-1.gif