Novi A5 TDI - je kaj narobe?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne, če črno kadi potem gre za gorivo
wink-1.gif
Po mojem je turbinca!
V uvodnem postu je rečeno, da kadi plavo. Po mojem ni turbinca
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.064
5.655
113
Mogoče se je pa zapufal do zadnjega centa....kupil uvožen A5 z veliko kilometri.....sedaj pa nima za tekoče vzdrževanje pa ma zabasan zračni filter, pa mu "prežvečen" olje ki bi ga mogel zamenjat že 10.000km nazai vleče čez ležaj pr turbini zarad podtlaka?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
OFF:
zmaga.gif
: res je kdor ne reskira ne profitira........moti me pri VAGu samo to.....pač opažam pri kolegu in se nanaša skoraj na celotno populacijo VAG funov.....

mel je octavio 1.9tdi...ni bil zadovoljen (ok res je bla dost rabljena) ....superb 2.0tdi (opisane težave v neki drugi temi ), sedaj je kupil še Tourana 2.0tdi (2005) s5 problemi...ne ve še al glava al kj druzga (ne prižiga mrzel...prazni accumulator).
OK človek mogoče res ne zna avtov zbirat
hysterical-1.gif

ON: moje osebno razmišljanje.....ko bo VAG 1/2 svojih napak sposoben prizant...tako kot je to bla sposobna nardit toyota......potem bom spremenil mnenje o njem! Do takrat bo pa predrag za to kar nudi

Ma ja z 2.0 TDI motorji je križ pa naj kdo reče kaj hoče, sploh do 2006. Veš kaj pravijo, osel gre samo 1x na led, no tvoj sosed je 2x šel
smile-1.gif

PS:. No jaz že imam tudi 3 VAGe zaporedoma ampak ne zato ker bi bili tako superiorni ampak ker že poznam vse njihove finte na pamet, vem kam peljat če je kaj narobe, vem kje dele nabavljat itd... Konec koncev je vse eno in isto sranje, deluje po sličnem principu!

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.064
5.655
113
Ja sj.....pr ns isto ( druga znamka avta). Ko maš določeno znamko že več let že točno veš kaj lah gre narobe....kako to pr komu pocen popravt..na servisu si že na ti...itd
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja, prve dvakrat ti avto v delavnici popravljajo, tretjič pa že med malco na parkirišču pooblaščenca, -60% popust na servisne ure
grims-1.gif

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Citat:

Ma ja z 2.0 TDI motorji je križ pa naj kdo reče kaj hoče

7 let vozil 1.9 TDI PD, nobenih problemov, ni šla turbina, ni šel LMM, ni pil olja, na traktorskli zvok sem se itak navadil. Zdaj zamenjal za 2.0 TDI CR, še ni šla turbina, še ni šla glava motorja, je pa ta bolj tih kot bencinar. Oba nova. Pa ne moreš primerjat z avtom s prefuranih 300k km, pa zbitih na 90k km, pol pa jokat da vse crkuje.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
OFF:
zmaga.gif
: res je kdor ne reskira ne profitira........moti me pri VAGu samo to.....pač opažam pri kolegu in se nanaša skoraj na celotno populacijo VAG funov.....

mel je octavio 1.9tdi...ni bil zadovoljen (ok res je bla dost rabljena) ....superb 2.0tdi (opisane težave v neki drugi temi ), sedaj je kupil še Tourana 2.0tdi (2005) s5 problemi...ne ve še al glava al kj druzga (ne prižiga mrzel...prazni accumulator).
OK človek mogoče res ne zna avtov zbirat
hysterical-1.gif

ON: moje osebno razmišljanje.....ko bo VAG 1/2 svojih napak sposoben prizant...tako kot je to bla sposobna nardit toyota......potem bom spremenil mnenje o njem! Do takrat bo pa predrag za to kar nudi

Tvojemu kolegu priporočam enako, kot sem ugotovil zase: ne kupuj več dizla. Čeprav se meni (ekonomsko gledano s stališča porabe in kilometrine) splača, ugotavljam da imam težave z avti odkar imam dizle. Saj ne rečem, tudi bencinar lahko ribne. Vendar ko bom pomahal v slovo trenutni rikši, bo naslednji avto definitivno bencinar. Lažje bom požrl 3 litre višjo porabo kot pa okvare (večje ali manjše) in posledično nezaupanje v avto.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik scott pravi:
Citat:

Ma ja z 2.0 TDI motorji je križ pa naj kdo reče kaj hoče

7 let vozil 1.9 TDI PD, nobenih problemov, ni šla turbina, ni šel LMM, ni pil olja, na traktorskli zvok sem se itak navadil. Zdaj zamenjal za 2.0 TDI CR, še ni šla turbina, še ni šla glava motorja, je pa ta bolj tih kot bencinar. Oba nova. Pa ne moreš primerjat z avtom s prefuranih 300k km, pa zbitih na 90k km, pol pa jokat da vse crkuje.

Edino, kar drži je tvoj zadnji stavek.
zmaga.gif
,
Drugače pa....bencinar z uničenimi hidravličnimi dročniki dela tišje, kot katerikoli WV dizel.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
OFF: pri prostem teku že mogoče, je pa jasno da je sodobni dizel (kar CR TDI je) TIŠJI v delovnem procesu kot pa bencinar podobne strukture (prostornina). Zdej če vam glasnost vozila pomeni mrzli vžig, ki predstavlja 0.001% obratovanja vozila potem je res lahko glasnejši!
grin1.gif

ON: če kadi modo je lahko problem tudi na filtru tdriuh delcev oz. nevzdrževanju le-tega. Tipičen problem nakupa avta na lizing je šparanje na nevitalnih delih vozila (ala čungalunga gume, katalizator, particle fiter ..). Who cares če kadi modro, dela vseeno ...

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz

ki je ciganæe da pove iz prve roke kako je na stvari?

Si me prehitel ... ja, seveda, ne vem, zakaj se tu tako prerekajo, kaj je prav, ko pa imamo uporabnika na forumu s taisto mašino...lahko pove iz prve roke ...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz

Si me prehitel ... ja, seveda, ne vem, zakaj se tu tako prerekajo, kaj je prav, ko pa imamo up
orabnika na forumu s taisto mašino...lahko pove iz prve roke ...

ne-ne-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik North_face pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz

Si me prehitel ... ja, seveda, ne vem, zakaj se tu tako prerekajo, kaj je prav, ko pa imamo up
orabnika na forumu s taisto mašino...lahko pove iz prve roke ...

ne-ne-1.gif
Piz.da spet nek ponaredek ala Soni, Roleks, itd.
evil.gif

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Citat:

Edino, kar drži je tvoj zadnji stavek.
zmaga.gif
,
Drugače pa....bencinar z uničenimi hidravličnimi dročniki dela tišje, kot katerikoli WV dizel.

Nimaš kaj dost pojma o novih TDI CR dizlih v primerjavi s TDI PD dizli in klasičnimi TDI z Bosch črpalko?
Daj se enkrat zapel, pa boš videl razliko. Vsaj preber kak test o teh motorjih v A4, CC, Passatu, kjer je zvočna izolacija malo boljša, ne pa v Škodi.
Dost kilometrov sem naredil z enim in drugim pa je ogromna razlika, sploh pri zagonu hladnega. Tudi glede turbo luknje, ki je zdaj ni več.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Fak, dostikrat se res prehitro zaženem in ne preberem, predem oddam post. Valda da je TFSI.
hysterical-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.