Nove, nižje globe v cestnem prometu

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Ni res. Sedaj ko so policaji 1 mesec stavkali, je bil folk prav skuliran. Pa tudi nobenih vecjih nescrec ni bilo. Tvoja teorija pade. Popolnoma.
Mogoče pa drži, moja teorija. Name višina kazni nima vpliva. Pa če je kazen za prekoračitev 40 ali pa 400 evrov, jaz vozim po omejitvah. A ni enostavno? In verjami, da vsakodnevno srečujem butle, ki divjajo, ne glede na višino kazni.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Prekleti desničarji so nam znižali kazni
jezen.gif

Pa še cene bencina so nižje mater jim
stupid-1.gif

Od česa bo pa država sedaj živela
evil.gif
od česa neki? od višjih trošarin, vlada jih namreč pridno dviguje:
Kljub temu, da je vlada spet dvignila trošarine, se bodo cene goriv jutri znižale, saj so cene nafte na svetovnih trgih upadle.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Zdej je bla ena brihta na POP TV. Se je ženska strinjala, da so najvišje kazni še prenizke. Namreč, ko se ona vozi 30 ali 40 po omejitvah, ji vsi trobijo in potem me kar tako, tebi nič meni nič, prehitijo. Jooooooj a res, a kar prehitijo te.
shocked-1.gif
Kaj je lapala naprej ne vem, nisem več poslušal. Ja veš, prehitijo te pa zato, ker je tam tista omejitev čist brezpredmetna. Sam to eni bab vcept v glavo. Bo prej moški rodil.

Pa kdo jo je dal na televizijo? Pa a to jim prej povejo kaj morajo govort. Faaaaak no. Predraga ženska, ne prehitijo te zato, ker so kazni prenizke ampak zato, ker se sred travnika enim ne da vozit 30, ker nima nobene veze z ničemer, kot samo s polnjenjem blagajne. Sam tega ti ne boš nikoli razumela, ker dobiš preveč € za tako neumne stavke.
priden.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je ideja s strani Janše(ve vlade), potem so mediji proti (z argumenti na nivoju nobelovcev). Še dobro, da niso povezali s Patrijo...
wink-1.gif

(moram se malo izogibati politike...)

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Aaaa, Maja Sunčič
grims-1.gif
Jaja, tale princeska teme je bila, mater je mela okol vratu krožnik za župo z luknjo v sredini. Sigurno je bil 6-7 colski. Za posrat, kaj ene babe navlečejo nase.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Aaaa, Maja Sunčič
grims-1.gif
Jaja, tale princeska teme je bila, mater je mela okol vratu krožnik za župo z luknjo v sredini. Sigurno je bil 6-7 colski. Za posrat, kaj ene babe navlečejo nase.

A je kje kak video na to temo? :p

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Sigurno kje na 24 ur, sam a nimajo oni vse neki za plačat.

Sploh pa, kaj je to za ena zmedena kura?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Ni res. Sedaj ko so policaji 1 mesec stavkali, je bil folk prav skuliran. Pa tudi nobenih vecjih nescrec ni bilo. Tvoja teorija pade. Popolnoma.
Mogoče pa drži, moja teorija. Name višina kazni nima vpliva. Pa če je kazen za prekoračitev 40 ali pa 400 evrov, jaz vozim po omejitvah. A ni enostavno? In verjami, da vsakodnevno srečujem butle, ki divjajo, ne glede na višino kazni.
A pa res VEDNO voziš po omejitvah? res VEDNO voziš 100% po predpisih?
A si upaš pošteno odgovorit?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Sigurno kje na 24 ur, sam a nimajo oni vse neki za plačat.

Sploh pa, kaj je to za ena zmedena kura?
¸

Sem pogledal
smile-1.gif

V kateri vasi je omejitev 30, če izvzamemo tiste vasi, ki so zelo ozke in se moraš umikat, če ti kdo pride nasproti.
Večina nesreč po mojem nastane ravno zaradi takih, ki mencajo na cesti. Vozijo zelo počasi in prehitet se jih ne da, na istem odseku pa bi lahko vozil brez nobenih težav hitreje, za njimi pa postaneš živčen in zato potem po mojem pride do nesreč. Seveda pa tudi zaradi neumnih omejitev na nerazumnih mestih
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.117
16.330
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
V kateri vasi je omejitev 30, če izvzamemo tiste vasi, ki so zelo ozke in se moraš umikat, če ti kdo pride nasproti.
Večina nesreč po mojem nastane ravno zaradi takih, ki mencajo na cesti. Vozijo zelo počasi in prehitet se jih ne da, na istem odseku pa bi lahko vozil brez nobenih težav hitreje, za njimi pa postaneš živčen in zato potem po mojem pride do nesreč. Seveda pa tudi zaradi neumnih omejitev na nerazumnih mestih
smile-1.gif

ravno zadnjič sem bil skoraj priča težki prometni nesreči, ko sem se za enim avtom vozil proti izviru Kamniške Bistrice in sva na tisti ovinkasti cesti naletela na pecienta z bmw5 cca. 2005 letnik, ki ga je mirno cruisal 30-35km/h....30-35!!!!!!! ja halo no (omejitev je 90, normalna vožnja tam čez je cca.55-60 km/h, zelo dinamična 80-90).... in valda se je tipu pred mano čez nekaj časa skoraj speljalo in je šel cepc prehitevat na eni slabših lokacij za izvajanje tega manevra, in ker je murphy vedno prisoten, je seveda ravno takrat naproti prišel avto pa šlo na polno v škarje, z bremzanjem na polno na vseh straneh.... in ko sem malo kasneje še sam prehitel tega bvmwja sem bil pa najbolj šokiran, v avtu je sedel cca. 35 let star tip z bejbo, pričakoval sem namreč kakšno obliko živečega fosila s klobukom.......

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
In če bi bilo sranje bi bil kriv divjak, kateri je prehiteval. Oz ne, policaj bo takim še kazen napisal. Nimaš kaj prehitevat. Če se prvi v koloni pelje toliko, je tole varna hitrost. PIKA. Nimaš kaj da divjaš pod omejitvijo, ker tukaj je varna hitrost, le tretjina od dovoljene. Za kozlat.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.117
16.330
113
jp, "divjak" bi bil kriv, kdo pa drug.... isti divjak, ki je prej in tudi pol vozil lepih 55-60km/h, da je bilo nadaljevanje vožnje čisto prijetno oz. sprejemljivo. je pa dejstvo, da bi bil on res kljub vsemu kriv, ker je le šel prehitevat v slabih pogojih, to mu ni bilo potrebno, vzrok za to pa leži v "res varnemu" vozniku z BMWjem. dejansko bi v takem primeru, če bi prišlo do nesreče, morala dobiti kazen oba.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.100
-8.765
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
smile-1.gif

ravno zadnjič sem bil skoraj priča težki prometni nesreči, ko sem se za enim avtom vozil proti izviru Kamniške Bistrice in sva na tisti ovinkasti cesti naletela na pecienta z bmw5 cca. 2005 letnik, ki ga je mirno cruisal 30-35km/h....30-35!!!!!!! ja halo no (omejitev je 90, normalna vožnja tam čez je cca.55-60 km/h, zelo dinamična 80-90).... in valda se je tipu pred mano čez nekaj časa skoraj speljalo in je šel cepc prehitevat na eni slabših lokacij za izvajanje tega manevra, in ker je murphy vedno prisoten, je seveda ravno takrat naproti prišel avto pa šlo na polno v škarje, z bremzanjem na polno na vseh straneh.... in ko sem malo kasneje še sam prehitel tega bvmwja sem bil pa najbolj šokiran, v avtu je sedel cca. 35 let star tip z bejbo, pričakoval sem namreč kakšno obliko živečega fosila s klobukom.......
Pa daj no, ne moreš hitro vizit, ko ti ga bejba vleče
evil.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.117
16.330
113
grin1.gif

mu ga ni, vsaj po glavi sodeč.... res pa obstaja potem še opcija hand joba
tongue-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
No pa da povem, kar se mi je motalo že en čas po glavi.

Po večini takih vaških ("a i u gradovima") cest, ko je srečanje vozil več kot le vožnja mimo, ampak upočasnjevanje in umik na rob, velja omejitev 50 km/h.
Enako, kot na 4 pasovnici z 2 metra roba, 3 metra pločnikom in potem vsaj 50 metrov travnika (beri: ni žive duše zraven - pešcev).

Pri oni vasi pa je seveda pol metra od roba ceste vogal stanovanjske hiše, kjer vsak čas lahko kdo prileti na cesto (avto ali pešec...),

Ureditev cest je pač balkanska...