Nove hrvaške besede

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
najboljsa_nova_hrvaska_beseda_je_prosirnica.

Ampak daljinac meni ne sliči na neko novo besedo.
uf-1.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Bogi, ko jih jebe dejstvo, da pravzaprav govorijo srbščino ijekavskega dialekta...

Zato pa spreminjajo besede, da ja ne bo podobno
tongue-1.gif

ps. zase pravijo, da so "perzijci" in ne slovani - zakaj zaboga potem govorijo t.i. srbohrvaščino?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.184
113
Hrvati pa perzijci
hysterical-1.gif

Seveda od njih nebi pričakoval kake druge izjave kot to. Še dobro da niso rekli, da so oni neka nadnaravna božanska bitja, spočeta od samega Jezusa Kristusa, ter tako čistokrvni predniki samega Boga.
Na bruhanje mi grejo...

Sicer si pa zmišljujejo nove besede, ker se ne morejo sprijaznit da govorijo srbohrvaščino, ki je nekako razpredena med 3 do 4 države. To je nekako tako kot bi Avstrijci zatrjevali ,da je njihov jezik Avstrijščina. Bedaki press...

Nazadnje urejeno:

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Hrvati pa perzijci
hysterical-1.gif

Seveda od njih nebi pričakoval kake druge izjave kot to. Še dobro da niso rekli, da so oni neka nadnaravna božanska bitja, spočeta od samega Jezusa Kristusa, ter tako čistokrvni predniki samega Boga.
Na bruhanje mi grejo...

Sicer si pa zmišljujejo nove besede, ker se ne morejo sprijaznit da govorijo srbohrvaščino, ki je nekako razpredena med 3 do 4 države. To je nekako tako kot bi Avstrijci zatrjevali ,da je njihov jezik Avstrijščina. Bedaki press...

Tudi med njimi je nekaj bistrih ljudi, citat z enega od hrvaških forumov:

"Svjedoci smo raznih teorija, to da su hrvati potomci ilira, da su to zapravo drevni perzijnaci i štati ja znam. Sve samo da nebi bili slaveni, jer bože sačuvaj i srbi su slaveni pa kako onda da i hrvati budu.
E sada ja vas pitam koji to kompleks goni hrvatsku inteligenciju, jer upravo se inteligencija time bavi, priprosti puk bavi se nogometnim transferima, dakle šta to goni hrvatsku inteligenciju da iznalazi svakojake teorije o podrijetlu hrvata, samo kako bi se razlikovali od susjeda koji nas okružuju.
I onda pritom ne kažu šiptari ili albanci nego iliri, zamisli iliri. Ili ne kažu iranci nego perzijanci, jer to bolje zvuči. Po meni su to čisti kompleksi.

Kad gledate prosječnog hrvata dinaroida i usporedite da sa srbinom dinaroidom, nema nikakve fizičke razlike. A sad vi usporedite Hrvata i Iranca ili Albanca pa mi recite ima li uopče ikakvih sličnosti."

IN ŠE DEL DRUGE ZGODBE:

"Naucnjaci drze, da su stari Hrvati dosli s iranske visoravni, danasnje Perzije, kolijevke arijskih naroda. Hrvati su Iransko i Gotsko pleme.

Najprije su presli sniegom pokrivene kavkazke planine i preko juzne Ukrajine, gdje lezi stari Tanais, dosli u danasnju Poljsku, sjeverno od gorja Karpata.

Tu su oko grada KRAKOVA osnovali mocnu drzavu, koja se zvala VELIKA ILI BIJE1A HRVATSKA.
Bili su snazan i dobro organiziran narod, o kojem su zabiljezili vijesti stari arapski i bizantski pisci."

HRVATI SO ARIJCI
hysterical-1.gif
prej bumbari....

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Aja obstaja pa še ena teorija....

Zgleda, da so tud piramide gradili... cccc

"HRVATSKI narod potiče iz Egipta i Mesopotamije i nisu slaveni kako se do sada smatralo. Hrvati su bili slijedbenici egipatskog boga Hora, po kome su i dobili ime - Horvatska."

NISMO MI SA OSTALIMA
„Hrvati nisu pristigli u vrijeme poznate seobe naroda sa sjevera i sjeveroistoka, nego su emigrirali u današnju Hrvatsku iz Mezopotamije i Egipta u drugom i prvom tisuæljeæu pretkršæanske ere.“ („Feral“)

HRVATI S PLANINE
„Usto, nedvojbeno je da je i grad Zagreb dobio ime od svojih osnivača Hrvata podrijetlom iz okolice znamenite planine Zag-ros.“ („Feral“)

TOLIKO O POVIJESTI
„Moje su spoznaje o podrijetlu Hrvata revolucionarne, epohalne i konačne“ - dr Ivan Cvitanušiæ, o porijeklu hrvatske nacije. („Feral“)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zdaj pa pojdi in vprašaj pametnega hrvata kaj si misli o tem...

Če ga ne najdeš, ti izjavo pripopam sem jaz...

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Zdaj pa pojdi in vprašaj pametnega hrvata kaj si misli o tem...

Če ga ne najdeš, ti izjavo pripopam sem jaz...

Hja, saj sem v enem postu citiral enega izmed pametnih hrvatov, ki je napisal, da je žalostno, da se stroka bavi s tem - bi prej pričakoval od (zavedenega) folka.

Drgač mi je pa eden hrvat na morju razlagal, da oni niso slovani ampak perzijci... da perzijci "nisu tamnoputi i imaju zelene i plave oči"..

Sem mu hotu povedat naj pogleda Ahmadinedzada.. pa se nisem naprej spuščal v debato.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
S tem je zacel tudman, sedaj to nadaljujejo njegovi fani.

Je pa dosti "novih" besed dokaj "slovenskih", naprimer uporaba (prej upotreba), žlica, vilica (prej kašika, viljuška), autocesta (prej autoput) itd itd.