Nova vozila reševalcev

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.662
1.170
113
Titograd
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Po moje vsa oprema, ki jih imajo not, hitro preseže (oz. po pisanju Davidoffa doseže) to težo.

Nosilnost standardnega sprinterja je 1400 kg, po moje vsa oprema not ni ravno lahka, še par ljudi pa je (dva do trije reševalci + bolnik).

Tole niso mečke, v mb sta 2 sprintera, sta pa tako visoka da niti ne prideta v urgentni vhod, pa ker v bistvu sploh nima pravih vtičnic znotraj vozila, ampak je cordless, je bil problem ker so na začetku povezave zajebavale. Kolega, ki je skoraj vedno v enem od obeh ga sicer ni kaj posebej šimfal, itak mu je primarno da ima vso potrebno opremo za svoje delo
smile-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Bolničarji ste zame vsi. Drugače ste pa kaj, voznik, zdravnik, tehnik, četrti pa ne vem kaj je. Nič ne rečem, da se ni še nič zgodilo, lahko pa bi se, ker je vozilo že na pogled zelo okorno, kaj šele po pričevanjih.

Za druge države pa ne vem, lahko da je, ne vem, ne poznam zadev, zato pa sprašujem, ker vem, da je tukaj nekaj šofer bolničarjev.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Če ti tako praviš, je pa moja osebna izkušnja takšna, da sem se lahko peljal z rešilcem. Sem vprašal, če grem lahko zraven in niso komplicirali, ne vem pa kakšna je praksa, splošna.

Že, že, morda imajo izpit za C kategorijo, vseeno pa vozila presegajo skupno dovoljeno maso 3500kg. Kot vem je vozilo namenjeno za B kategorijo.

shift

Guru
20. jul 2007
9.946
2.355
113
za šankom
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
prvo kot prvo bolničarjev v reševalnem vozilu ni.
......

.... imamo pa ekonomske tehnike, strojne tehnike...... PACIENT DOO
evil.gif

te firme itak noben iz zdravstva ne jemlje resno.so v bistvu le prevozniki bolnikov v zelo dragih avtih.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Kako je pa z avtodomi?
Imel sem priložnost 4 dni opazovat te stvaritve in na uč bi rekel, da so konkreto večji in težji od novih RV.

Blaz

Pripravnik
4. avg 2007
353
0
16
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
A ne bi bilo lažje, da človeka ki krvavi še malo pustite zunaj, da izgubi za ene par kg krvi. Itak bo na urgenci potem novo dobil.

Se strinjam, telovniki in čevlji so konec koncev dragi in se kupujejo iz davkoplačevalskega denarja.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
256
83
Citat:
Uporabnik shift pravi:
te firme itak noben iz zdravstva ne jemlje resno.so v bistvu le prevozniki bolnikov v zelo dragih avtih.

Res?

Na cesti namreč delujejo čisto konkretno z vozili, modrimi lučkami... jaz ne bi ločil njih od "zaresnih" reševalcev.
tongue-1.gif

Zame je vsak sprinter rumene barve z modrimi lučkami stvar, ki se ji moram umakniti, če prileti za mano.
grin1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Če ti tako praviš, je pa moja osebna izkušnja takšna, da sem se lahko peljal z rešilcem. Sem vprašal, če grem lahko zraven in niso komplicirali, ne vem pa kakšna je praksa, splošna.

Že, že, morda imajo izpit za C kategorijo, vseeno pa vozila presegajo skupno dovoljeno maso 3500kg. Kot vem je vozilo namenjeno za B kategorijo.

No s tem da si se vozil zraven so bili v prekršku
priden.gif

Od kje tebi podatek da vozila presegajo 3500kg ? Resno me zanima, vem da teli "navadni" imajo okrog 2800kg z vso opremo brez potnikov (smo tehtali).

So pa ta vozila okorna seveda, ampak to je spet dvorezen meč - majnši rešilec je hitrejši, ampak imaš manj prostora v njem. Večji je pa počasnejši in imaš več prostora v njem.

Torej če imaš blizu bolnico, je bolje imeti majhnega ker itak neboš nevem kaj zadaj počel. Če pa imaš do bolnice vsaj 30 minut vožnje, je bolje imeti večjega, ker lahko več stvari delaš zadaj.

Ker pri navadnem pacienta oskrbiš na terenu, ga daš v avto in odpelješ si 10 minut v bolnici, recimo če je bolnica daleč se pa pacienta naloži v avto pa potem oskrbi, ker se s tem zmanjša čas do prihoda pacienta v bolnico.

Upam da me razumeš
grin1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Info se mi zdi pristna, od nekoga, ki je vsakodnevno v stiku z reševalnimi vozili.