Nova stanovanja, garsonjere, podobni ugodni nakup?

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Nevem koliko ti to pomaga, v Litiji se zida blok, naval je hud, garsonjere pa so baje že vse prodane
crazy1.gif
klik

Pa kdo bi želel iti tja? Zraven je cesta, kjer se vozijo težki tovornjaki, spodaj je Lidl, okolico Lidla bodo tudi slej ko prej pozidali.
Namesto da bi dvignili kvaliteto življenja, v Litiji zidajo trgovine in bloke. Za manj denarja dobiš v isti soseski obnovljeno stanovanje za manj denarja. Je pa vsaj grajeno kvalitetno. Ali pa obnoviš sam.

Je pa vseeno boljša varijanta, kot stara pošta, ki je še danes bolj kot ne prazna.
crazy1.gif

Z razlogom je prazna. Tja ne bi šel, če mi dajo zastonj stanovanje. Slabše rešitve po mojem ne moreš najti.
Sva že dva
grin1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Z ene strani glavna cesta od Ljubljane naprej proti Zasavju. Z druge strani dovozna cesta do kolodvora. Manj kot 100m zračne linije stran železniška proga. Ob bloku niti kvadratnega metra zelene površine, klopc, igrišča, whatever. Pod blokom samo enih 10 parkirnih mest, ostali se morajo znajti po svoje. Katastrofa!

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Nevem koliko ti to pomaga, v Litiji se zida blok, naval je hud, garsonjere pa so baje že vse prodane
crazy1.gif
klik

Pa kdo bi želel iti tja? Zraven je cesta, kjer se vozijo težki tovornjaki, spodaj je Lidl, okolico Lidla bodo tudi slej ko prej pozidali.
Namesto da bi dvignili kvaliteto življenja, v Litiji zidajo trgovine in bloke. Za manj denarja dobiš v isti soseski obnovljeno stanovanje za manj denarja. Je pa vsaj grajeno kvalitetno. Ali pa obnoviš sam.

Je pa vseeno boljša varijanta, kot stara pošta, ki je še danes bolj kot ne prazna.
crazy1.gif
Od novogradenj je bila najboljša varianta Maistrovi 5, vendar so se tam vsa stanovanja prodala.
Blok je lepo umaknjen in je čisto na koncu ulice. Res, da je z zgornje strani bloka cesta, vendar ni tako prometna. Na spodnji strani je pa itak mir.

Se popolnoma strinjam. Tisti blok je tudi meni všeč.

Sem pa Telekomovce vprašal, zakaj niso optike potegnili še do drugih blokov. Še preden so se odločili, da ne bodo več investirali v optiko. Razlog so dovoljenja stanovalcev, katerih sami niso želeli zbirati. Meni so ponudili, da sam zberem podpise, pa bi potegnili še do našega bloka. Ampak ker poznam folk v našem bloku, sem se samo nasmehnil. Treba bo obnoviti fasado, pa folk noče vplačevati 2x več v sklad, da bi se vzelo manj kredita kasneje. Enostavno so kratkovidni in ne razumejo, da je stavba v kombinaciji s kurilnico energijsko potratna in da bi se vložek v nekaj letih povrnil že iz računa ogrevanja.
stupid-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik sg1 pravi:
Pa še to: prelomnica glede potresno varne gradnje je bil skopski potres (1963), po njem so na hitro spremenili zakonodajo in objekti so bili potem bistveno bolje grajeni. Po drugi strani je pa recimo v stari LJ tudi precej stavb, ki so brez težav preživele potres konec 19 stoletja (1895). Čeprav je bil potres med 8 in 9 stopnjo je bilo po uradnih podatkih poškodovanih le 10 % zgradb. Torej so tudi stari mojstri znali graditi...

Med 8 in 9 po Mercalijevi..., po Richterju 6.1..., kar ni spet neki ekstrem.

Koliko pa je ocenjen potencialen maksimum za Osrednjo Slovenijo, če kdo ve?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Evo, beri:
http://www.arso.gov.si/potresi/potresna%20nevarnost/

V glavnem, Ljubljana je po nevarnosti takoj za Posočjem. Sicer pri nam nimamo ekstremnih potresov 8. in 9. stopnje po Richterju, ampak po drugi strani tudi gradnjo nimamo tako močno kot Japonci, kjer 7. stopnjo Ricterja komaj opazijo, na Haitiju pa povzroči preko 200.000 mrtvih.

natura

Zelenc'
18. avg 2010
7
0
1
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
crazy1.gif
klik

Sva bila na ogledu stanovanj v Stari pošti in so stanovanja zelo lepa - svetla, zelo dobro zvočno izolirana (avtomobilov s ceste se sploh ne sliši kaj dosti), pa tudi gradnja je zelo kvalitetna. Iz Ljubljane z avtomobilom si zelo hitro - čeprav naju Litija zaenkrat še ni prepričala...

Bi vedel kdo kaj več napisati, ki tam živi? Šola, zdravstevni dom itd. oz. kaj v Litiji funkcionalnega manjka ...

crazy1.gif

Z razlogom je prazna. Tja ne bi šel, če mi dajo zastonj stanovanje. Slabše rešitve po mojem ne moreš najti.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik natura pravi:
Sva bila na ogledu stanovanj v Stari pošti in so stanovanja zelo lepa - svetla, zelo dobro zvočno izolirana (avtomobilov s ceste se sploh ne sliši kaj dosti), pa tudi gradnja je zelo kvalitetna. Iz Ljubljane z avtomobilom si zelo hitro - čeprav naju Litija zaenkrat še ni prepričala...

Bi vedel kdo kaj več napisati, ki tam živi? Šola, zdravstevni dom itd. oz. kaj v Litiji funkcionalnega manjka ...
Meni ne manjka nič, no mogoče kakšna malo bolje založena trgovina z oblačili (amapk to je že preseravanje, se pač v soboto zjutraj zapelješ v LJ-btc(30min) in tam kupiš
grin1.gif
). Drugače pa imaš vse, zdravstveni dom, 2x lekarno, vrtec, osnovno šolo, srednjo šolo-gimnazijo, trgovine (lidl,hofer,špar,mercator,tuš,merkur, kmetijska zadruga,...) črpalke (2xpetrol, omv, mol), PGD Litija, policijsko postajo Litija, nekaj avtomobilskih servisov, frizerje, športno dvorano, pošto, banko, okrajno sodišče, občino, kebab, pekarno, prodajalke ljubezni........
Vglavnem imaš vse kar potrebuješ za lajf
tongue-1.gif

Bi pa 5x dobro premislil, če bi kupoval nekaj novega, če bi vzel stanovanje v bloku "Stara pošta"
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Drži kot pribito, do centra LJ lahko računaš takoj 50min. Od Litije do Šentjakoba porabiš nekje 30min potem pa še skoraj 1x toliko po LJ
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

natura

Zelenc'
18. avg 2010
7
0
1
Citat:
Citat:
Uporabnik natura pravi:

Meni ne manjka nič, no mogoče kakšna malo bolje založena trgovina z oblačili (amapk to je že preseravanje, se pač v soboto zjutraj zapelješ v LJ-btc(30min) in tam kupiš
grin1.gif
). Drugače pa imaš vse, zdravstveni dom, 2x lekarno, vrtec, osnovno šolo, srednjo šolo-gimnazijo, trgovine (lidl,hofer,špar,mercator,tuš,merkur, kmetijska zadruga,...) črpalke (2xpetrol, omv, mol), PGD Litija, policijsko postajo Litija, nekaj avtomobilskih servisov, frizerje, športno dvorano, pošto, banko, okrajno sodišče, občino, kebab, pekarno, prodajalke ljubezni........
Vglavnem imaš vse kar potrebuješ za lajf
tongue-1.gif

Bi pa 5x dobro premislil, če bi kupoval nekaj novega, če bi vzel stanovanje v bloku "Stara pošta"
17758-icon_confused.gif

Ne vem, nama so se stanovanja zdela kvalitetna in lepa, pa tudi slučajno ni prvo ki sva si ga pogledala. Stanujeva pa trenutno v hiši - klasično grajeni in zato so nama tudi ta stanovanja všeč. Dajeva prednost klasično grajenim stanovanjem, ker nekak ne zaupava tej instant moderni gradnji
rolleyes-1.gif

Premislila pa bova verjetno še x 5 (na kakšno potenco)
smirk-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Nisem mislil na kvaliteto gradnje. Meni se tam ne dopade to, da imaš z ene strani regionalno cesto pod oknom, na drugi strani pa letijo vlaki mimo
crazy1.gif

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Z ene strani glavna cesta od Ljubljane naprej proti Zasavju. Z druge strani dovozna cesta do kolodvora. Manj kot 100m zračne linije stran železniška proga. Ob bloku niti kvadratnega metra zelene površine, klopc, igrišča, whatever. Pod blokom samo enih 10 parkirnih mest, ostali se morajo znajti po svoje. Katastrofa!
cak nisi ti nekje v litiji ali kje ze?

natura

Zelenc'
18. avg 2010
7
0
1
Citat:
Nisem mislil na kvaliteto gradnje. Meni se tam ne dopade to, da imaš z ene strani regionalno cesto pod oknom, na drugi strani pa letijo vlaki mimo
crazy1.gif

Kaj pa vem... na ogledu sva bila v času, ko ljudje hodijo iz službe in je veliko prometa, pa se ni kaj dosti slišalo iz ceste.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik natura pravi:
Citat:
crazy1.gif

Kaj pa vem... na ogledu sva bila v času, ko ljudje hodijo iz službe in je veliko prometa, pa se ni kaj dosti slišalo iz ceste.

Eno je sredi dneva, drugo pa ponoči. Vlaki in tovornjaki vozijo tudi takrat, veš?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Citat:
Eno je sredi dneva, drugo pa ponoči. Vlaki in tovornjaki vozijo tudi takrat, veš?

Lahko ti povem, da saj meni osebno to ni moteče. Imam precej prometno cesto direkt pod oknom, na drugi strani v dnevni pa je železnica
smile-1.gif

Za dobro ceno se vsega navadiš
evil.gif

natura

Zelenc'
18. avg 2010
7
0
1
Tudi mene ne moti cesta pod blokom - tega smo že sedaj navajeni in ni ravn moteče...

No Steve, glede gradnje imam kar razširljeno obzorje.
smirk-1.gif

Vlaga mogoče prvo leto - hiša pa je stara že več kot leto. Montažne hiše pa so slabše zvočno in toplotno izolirane...

Kakorkoli pa vsak po svoje - enemu je všeč to drugemu drugo...

Želim vam, da najdete svoje idealno bivališče in hvala za informacije.
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
Citat:
Uporabnik natura pravi:
glede gradnje imam kar razširljeno obzorje

Montažne hiše pa so slabše zvočno in toplotno izolirane...

probaj še vseeno malo bolj razširit
smirk-1.gif