Nova Seat ibiza

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
A to je delal isti oblikovalec kot novo subaru imprezo?
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Mene je tut razočarala z obliko. Res pa je, da je armaturka bistveno bolj všečna kot pri Leonu.
Upam, da so tudi materiale kaj poštimali. Namreč trenutni modeli imajo plastiko, ki bi se je skoraj še Yugo sramoval.
confused-1.gif

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Če bi bila taka kot koncept bi zažigala, sam kaj ko vodilni niso imeli jajc, da bi dovolili izdelavo kaj takega.

9080303.016.mini5l.jpg

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Meni je pa oblika všeč, deluje precej drzno. Armatura res zgleda malo lepše kot pri Leonu. Vendar pa tudi v Leonu ni tako grozna kot jo nekateri prikazujete tukaj. Upam pa da je je ta lepa armatura tudi vsaj tako funkcionalna, kot v sedanjem Leonu.

Pri obliki mi zadek ne deluje preveč funkcionalno, ker je premalo strm. Me zanima kakšen bo kaj karavan. Kar se tiče pa motorjev pa je zaenkrat res bolj boga izbira. Edini dober motor je 105 konjski 1.9 TDI. Bodo pa boljši 1.4 TSI-ji.

A kdo ve kakšen natančno je 1.6 bencinski motor v tej Ibizi
17758-icon_confused.gif

Swifthead

Pripravnik
14. avg 2007
366
0
16
LJ
www.mercedes-amg.de
Če bi bla taka kot je Bocanegra bi si jo zdejle takoj naročil....dokler ne kupim monstrum od AMG-ja!

Ampak bi moral še motorje poštimat...torej kak strupen dizlak ali pa močan turbobencinar!

Taka kot je pa sedaj pa je ena sama žalost!

P.S. - Koncept Bocanegra je bil šefu tako všeč da se je odločil da gre vseeno v proizvodnjo in sicer kot samostojen model...bo pa na začetku na voljo z 1.4TSI z približno 180KM

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
1.4TSi-ji naj ne bi pršli..

Jah pač taka je politika VAG-a, sploh pr Leonu se niso hotel spet zajb, kot v prvi generaciji ko so dali identično armaturko kot v A3..
Sicer daleč od slabih materialov (je pa res da sm gledal le FR in Cupro) samo je sredinska konzola pe Leonu je res slaba in panele na vratih v p. Sam j. ga, nekaj morjo drugače narest, treba tut Golfe prodat oz A3..

Ibizo pa počakmo na 3vratno in na tamočne izvedbe..

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Jaz trenutno nisem zainteresiran za menjavo svoje konjenice, sem z Leonom zelo zadovoljen.

Trenutni model Ibize in pa tudi Cordoba mi pri Seatu res nista všeč, še posebej če gledam pakete opreme in možnost dodatne opreme.

Kakšen 1.4 turbo bencinar z do 80 kW, nizko porabo in ustrezno krivuljo navora bi bil čisto pravi za v novo Ibizo.

Kar se pa trenutne izbire tiče pa je vse razen 1.9 TDI ena sama žalost. Še nekaj sem se spomnil, kaj pa 1.4 TDI in nova Ibiza, a kdo ve kaj o tem
17758-icon_confused.gif
Ta motor naj bi bil eden boljših v VAG grupi.

O konkurenci znotraj VAG grupe mi je pa en prodajalec Seatov lani, ko sem menjal avto, vse povedal, ko je rekel, da veliko ljudi kupi Leona namesto Golfa. V bistvu isti avto v lepši škatli.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Še nekaj sem se spomnil, kaj pa 1.4 TDI in nova Ibiza, a kdo ve kaj o tem
17758-icon_confused.gif
Ta motor naj bi bil eden boljših v VAG grupi.

1.4TDI je 1.9TDI brez enega valja. Gre za trivaljnik, načeloma čisto OK motor, ampak za moje pojme preveč nemiren, še posebej pa veliiiiiiikooooo preglasen. Že 1.9TDI ni neka huda poezija za ušesa, 1.4TDI je pa še veliko slabši.