Nova postelja/vzmetnica

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.444
11.158
113
Jaz sem dobro spal, dokler nisem "na šihtu" napredoval na vrh. Od takrat spim pretežno slabo ali mnogokrat nič. Premalo ur, premalo kvalitete, preveč polna glava, tudi že neke bolečine, ki ne pojenjajo več. In se strinjam, da ležišče ni najbolj pomembno pri tem, je pa do neke mere sigurno in pač ne želim čisto zgrešit.
Imel sem vodno posteljo, ki mi je bila načeloma ok, ampak zaradi spanja na trebuhu me je ubijal križ, nisem več ujel dobre temperature vode in mi je bilo precej vroče ali mraz, za menjat je bilo jedro in sem menjal v celoti. Sedaj "po meri" zadeva je tako tako, želja je po nastavljivem dnu za lažje branje in razbremenitev križa, gor pa vzmetnica, ki ni pretrda ali premehka (še od vodne postelje naprej se s trdih vzmetnic zbujam čisto polomljen). V Harvey Norman, kjer sem se zagrel za nov okvir mi prodajajo precej drago nastavljivo podnožje in Tempur vzmetnice. Izkušenj verjetno nima nobeden?
Tole ni zajebancija. Nujno moraš poiskat način za dobro spanje. Eno je postelja, drugo pa premalo ur polna glava in podobno. To te lahko stane zdravja na dolgi rok, ko bo imelo pa telo dovolj, te pa samo odreže in splezat iz luknje izgorelosti ni lahko. Obstajajo dihalne vaje, ki ti pomagajo spraznit glavo, oziroma se naučiš mislit na nič. Z malo treninga se da pregnat misli in potem spiš zelo kvalitetno.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
4.164
2.809
113
Jaz sem
Jaz sem dobro spal, dokler nisem "na šihtu" napredoval na vrh. Od takrat spim pretežno slabo ali mnogokrat nič. Premalo ur, premalo kvalitete, preveč polna glava, tudi že neke bolečine, ki ne pojenjajo več. In se strinjam, da ležišče ni najbolj pomembno pri tem, je pa do neke mere sigurno in pač ne želim čisto zgrešit.
Imel sem vodno posteljo, ki mi je bila načeloma ok, ampak zaradi spanja na trebuhu me je ubijal križ, nisem več ujel dobre temperature vode in mi je bilo precej vroče ali mraz, za menjat je bilo jedro in sem menjal v celoti. Sedaj "po meri" zadeva je tako tako, želja je po nastavljivem dnu za lažje branje in razbremenitev križa, gor pa vzmetnica, ki ni pretrda ali premehka (še od vodne postelje naprej se s trdih vzmetnic zbujam čisto polomljen). V Harvey Norman, kjer sem se zagrel za nov okvir mi prodajajo precej drago nastavljivo podnožje in Tempur vzmetnice. Izkušenj verjetno nima nobeden?
Ti rabiš nekaj za sprostitev, samo dobro ležišče ti ne bo pomagalo.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
310
74
28
Pri žepkastih vzmeteh ni šans da čutiš da se drugi obrača.
Od kod ti pa ta biser od izjave?

Na vzmeteh (katerih koli), in seveda skupni vzmetnici ti ne boš čutil drugega da se obrača samo, če je ta v peresni kategoriji. Vse kar je v rangu normalnega človeka se čuti. Preverjeno večkrat ...
Enako velja za raznorazne pene.

Moram se popraviti; samo na najdražjem hilkerju nisem čutil moje drage in enako ona ne mene. vse ostalo se čuti. Kar je pri meni problem (zanjo) ker se praviloma ponoči kar precej vrtim ...

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
310
74
28
Kje so danes moderne postelje in vzmetnice? Kaj se splača vzeti za dober spanec?
Kupujeva novo zakonsko posteljo in se meniva kaj bi bilo najbolje. Ali neka varianta boxspringa, ki nama stilsko sicer ni všeč in so v povprečju previsoke ali normalni okvir in notri potem neke vzmetnice? Pogoj je, da je dno električno nastavljivo, saj se v postelji veliko bere, ženi pomaga nekoliko dvignjen hrbet tudi takrat ko jo boli križ. Tega do sedaj nisva imela.

Ker želiva električno dno, pride v poštev električno nastavljiva lestev, ki se obesi na okvir ali pa samostojna enota, ki stoji na tleh (kar mi je načeloma ljubše). Gor pa potem zmetnica, ki je primerna za nastavljivo dno, ne preveč visoka. Samo kaj? Berem precej dobrega o Tempur? Meblo? Slovenska postelja?

Dajmo na kup nekaj izkušenj, da se človek lažje obrne.

Jaz sem zadnje leto tudi zamenjal tri vzmetnice. Dolgo sem gledal hilkerja, pa mi duša (denarnica) ni dala. Potem sem pa po x-tem ogledu na prikimavanje moje drage vzel tempur. Na stran prodajna reklama harveya; dejansko je odlična varianta. Sem med težjimi na tem svetu, pa sem vseeeno vzel mehkejšo varinato. Rit mi mora potonit v vzmetnico, drugače ni šans da ležim na hrbtu; pravoverni prodajalci/ortopedi sicer priporočajo trdo varianto, ampak ta ni zame, preverjeno večkrat. Edina primerljiva zadeva je najdražji hilker, ampak po primerjavi s tempurjem mi zadnji zmaga (oba lahko primarjaš v harveyu), tudi cenovno. Zdaj spim na njem par mesecev in je huda razlika napram ostalim. Zjutraj nisem ves zategnjen. Je pa res tempur na dražji strani, ampak če se prav spomnim prodajalca, naj bi imel 10 let garancije ...
Je pa tako, da če gledaš elektično dno, potem itak nimaš druge izbire kot peno v kakršnikoli obliki že in to ločeni vzmetnici (ker najbrž ne bosta imela isti položaj; načeloma boš itak vzel ločeno električno dno). Vzmeti pozabi, sploh višje/debelejše. Aja, jaz nisem vzel električnega dna, tako da ne vem kako se obnese.

Ti pa nobena pena/vzmet ne bo pomagala pri praznjenju glave. Za to moraš poskrbeti drugače ...

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.413
283
83
Sem šel v nabavo, naročil nov okvir postelje in 2x International bedding champion električno dno, ki je samostoječe in ne visi na okvirju postelje.
Dobro se nastavlja in je to, kar predvsem žena želi, meni pa tudi utegne prav priti. Zakompliciralo se je pri vzmetnici. Najprej sva testirala Tempur, ko pa so izvedeli, da je temperatura sobe v kateri spiva 18 stopinj ali manj (razen poleti seveda), je bil takoj odgovor, da Tempur za te stopinje ni narejen in bo čisto pretrd. Narejen je za 22+ stopinj in vsaka stopinja manj močno vpliva na trdoto. O tem sem že bral prej, nisem pa mislil, da je tako radikalno.

Potem sva testirala ostale vzmetnice in pristala na različnih, obe kompatibilni za elektriko (vzmeti + pena, sem preveril 2x in tudi na spletu) od Serte. Kako se bo spalo, bomo pa še videli, ker roba traja da pride.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
310
74
28
Jaz v spalnici definitivno nimam 22 stopinj, bližje 20 stopinjam (res pa ni 18). Tempurju se to ne pozna, vsaj do zdaj ne ...

Naj ti služi.

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.413
283
83
Jaz v spalnici definitivno nimam 22 stopinj, bližje 20 stopinjam (res pa ni 18). Tempurju se to ne pozna, vsaj do zdaj ne ...

Naj ti služi.
Mah pri nas je načeloma čez zimo 17 do 18 max. Pač preferenca in obema je precej vroče hitro. V ostalem delu leta pa najmanj, kar je mogoče brez uporabe klime, torej 19, 20 nekje, čez poletje tudi več. In so prodajalci takoj zastrigli, da tole ne bo šlo čez pri Tempur, ker bo preveč otrdela. Mi je bilo zanimivo, ampak verjamem, da bi mi raje prodali dražjo Tempur, kot Serto, ki je malo cenejša, tako, da verjamem, da je kaj na tem.
Mi je bil pa Tempur sicer všeč med testiranjem tam.

• Všeč mi je
Reactions: Feniks

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.444
11.158
113
Vitapur žepkasta vzmetnica, na njihovem latofleksu, navaden že 18 let star okvir kupljen v Ikei. Prej se je čutil vsak premik, zdaj se dejansko ne čuti, da se drug obrne, pa noben od naju ni ravno peresno lahek. Mal bo treba na zemljo z obnašanjem, pa bo bolje.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
310
74
28
Zanimivo. Jah, vitapurja pa nisem poskušal oziroma tisto kar sem (enkrat v city parku) je bila bolj žalost ... Razstavljeni modeli niso bili to kar sem iskal, bi ga pa naredili po naročilu. Ampak izkušnje do takrat so pokazale, da moram model poskusiti, ker moja denarnica pač nima neskončne zaloge.

Na zemljo z obnašanjem je reku :valjamse::valjamse::valjamse:

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.444
11.158
113
Ja glej, podal sem svoje izkušnje, že ene 5 let spiva na tej vzmnetnici (mislim da je zerro gravitiy srednja trdota) in dejansko je dobra stran te vzmetnice, da se ne čuti, če se en na drugi strani obrača (spet mogoče imamo različne zahteve, samo proti navadni vzmetnici je zanemarljivo, če sploh kaj je). Imava pa eno vzmetnico in vsak svoje posteljno dno (ki ne sme bit latofleks, to sem se zdajle spomnil, so navadne dile). Ne bi verjel, če ne bi poizkusil. Ti si to označil za biser od izjave, namesto da bi vprašal, če govorim iz izkušenj, ali sem bral reklamo. Sam presodi, kdo od naju je preteral z obnašanjem v tem primeru.
Dejansko se je že večkrat zgodilo, da sem se zbudil in se pregovarjal sam s sabo, al grem scat al ne in je moja zraven vstala pa sem jo slišal šele vrata odpret, ker se ni čutilo na mojo stran, da je vstala.

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.034
1.468
113
Jaz ne kupim postelje, ki ima kakršenkoli okvir do tal. Ma da je spodaj frej in da zrak kroži. Pa nobene krame spodaj...

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
2.184
1.361
113
Samo predlogi za 140X220.

Če verjameš ali ne sem v življenju najboljše spal kot otrok na čemerkoli (verjetno je bil kak čip Jogi), potem pa na prvem Dormeotu, pa na original madracih v avtodomu, pa na eni Hofer/Lidl penasti več conski peni in šele potem na vodni,...

Hočem povedat, da dobro spanje je večinoma odvisno od vsega drugega kot pa drage vzmetnice.
Ja, prvi Dormeo!!

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.990
10.521
113
Jaz sem dobro spal, dokler nisem "na šihtu" napredoval na vrh. Od takrat spim pretežno slabo ali mnogokrat nič. Premalo ur, premalo kvalitete, preveč polna glava, tudi že neke bolečine, ki ne pojenjajo več.
Predvsem naj te tolazi misel da ob tem nisi sam. Obstaja velika verjetnost da tisti pod teboj spijo se slabse, hkrati pa ne razpolagajo z dohodkom ki bi jim omogocil nakup nove vzmetnice. Naj te ta misel in razmisljanje o tem kdo gre jutri na zagovor zazibljeta v miren sen…

sorry moral sem :)