Tole ni zajebancija. Nujno moraš poiskat način za dobro spanje. Eno je postelja, drugo pa premalo ur polna glava in podobno. To te lahko stane zdravja na dolgi rok, ko bo imelo pa telo dovolj, te pa samo odreže in splezat iz luknje izgorelosti ni lahko. Obstajajo dihalne vaje, ki ti pomagajo spraznit glavo, oziroma se naučiš mislit na nič. Z malo treninga se da pregnat misli in potem spiš zelo kvalitetno.Jaz sem dobro spal, dokler nisem "na šihtu" napredoval na vrh. Od takrat spim pretežno slabo ali mnogokrat nič. Premalo ur, premalo kvalitete, preveč polna glava, tudi že neke bolečine, ki ne pojenjajo več. In se strinjam, da ležišče ni najbolj pomembno pri tem, je pa do neke mere sigurno in pač ne želim čisto zgrešit.
Imel sem vodno posteljo, ki mi je bila načeloma ok, ampak zaradi spanja na trebuhu me je ubijal križ, nisem več ujel dobre temperature vode in mi je bilo precej vroče ali mraz, za menjat je bilo jedro in sem menjal v celoti. Sedaj "po meri" zadeva je tako tako, želja je po nastavljivem dnu za lažje branje in razbremenitev križa, gor pa vzmetnica, ki ni pretrda ali premehka (še od vodne postelje naprej se s trdih vzmetnic zbujam čisto polomljen). V Harvey Norman, kjer sem se zagrel za nov okvir mi prodajajo precej drago nastavljivo podnožje in Tempur vzmetnice. Izkušenj verjetno nima nobeden?
Ti rabiš nekaj za sprostitev, samo dobro ležišče ti ne bo pomagalo.Jaz sem dobro spal, dokler nisem "na šihtu" napredoval na vrh. Od takrat spim pretežno slabo ali mnogokrat nič. Premalo ur, premalo kvalitete, preveč polna glava, tudi že neke bolečine, ki ne pojenjajo več. In se strinjam, da ležišče ni najbolj pomembno pri tem, je pa do neke mere sigurno in pač ne želim čisto zgrešit.
Imel sem vodno posteljo, ki mi je bila načeloma ok, ampak zaradi spanja na trebuhu me je ubijal križ, nisem več ujel dobre temperature vode in mi je bilo precej vroče ali mraz, za menjat je bilo jedro in sem menjal v celoti. Sedaj "po meri" zadeva je tako tako, želja je po nastavljivem dnu za lažje branje in razbremenitev križa, gor pa vzmetnica, ki ni pretrda ali premehka (še od vodne postelje naprej se s trdih vzmetnic zbujam čisto polomljen). V Harvey Norman, kjer sem se zagrel za nov okvir mi prodajajo precej drago nastavljivo podnožje in Tempur vzmetnice. Izkušenj verjetno nima nobeden?
Itak da čutiš. Edino pri latex (ne mešat z PU peno) ležiščih se nič ne čuti.Pri žepkastih vzmeteh ni šans da čutiš da se drugi obrača.
Od kod ti pa ta biser od izjave?Pri žepkastih vzmeteh ni šans da čutiš da se drugi obrača.
Kje so danes moderne postelje in vzmetnice? Kaj se splača vzeti za dober spanec?
Kupujeva novo zakonsko posteljo in se meniva kaj bi bilo najbolje. Ali neka varianta boxspringa, ki nama stilsko sicer ni všeč in so v povprečju previsoke ali normalni okvir in notri potem neke vzmetnice? Pogoj je, da je dno električno nastavljivo, saj se v postelji veliko bere, ženi pomaga nekoliko dvignjen hrbet tudi takrat ko jo boli križ. Tega do sedaj nisva imela.
Ker želiva električno dno, pride v poštev električno nastavljiva lestev, ki se obesi na okvir ali pa samostojna enota, ki stoji na tleh (kar mi je načeloma ljubše). Gor pa potem zmetnica, ki je primerna za nastavljivo dno, ne preveč visoka. Samo kaj? Berem precej dobrega o Tempur? Meblo? Slovenska postelja?
Dajmo na kup nekaj izkušenj, da se človek lažje obrne.
Mah pri nas je načeloma čez zimo 17 do 18 max. Pač preferenca in obema je precej vroče hitro. V ostalem delu leta pa najmanj, kar je mogoče brez uporabe klime, torej 19, 20 nekje, čez poletje tudi več. In so prodajalci takoj zastrigli, da tole ne bo šlo čez pri Tempur, ker bo preveč otrdela. Mi je bilo zanimivo, ampak verjamem, da bi mi raje prodali dražjo Tempur, kot Serto, ki je malo cenejša, tako, da verjamem, da je kaj na tem.Jaz v spalnici definitivno nimam 22 stopinj, bližje 20 stopinjam (res pa ni 18). Tempurju se to ne pozna, vsaj do zdaj ne ...
Naj ti služi.
Lastne izkušnje!!!Od kod ti pa ta biser od izjave?
Super. A lahko zaupaš katero vzmetnico imaš? Ker jaz sem jih poskusil kar nekaj, in moje izkušnje so diametralno nasprotne. Ko govorimo o znamkah.Lastne izkušnje!!!

Gre za hibrid očitno, karkoli naj že to pomeni. V glavnem tukaj se res ne čuti, na moje presenečenje.Itak da čutiš. Edino pri latex (ne mešat z PU peno) ležiščih se nič ne čuti.
Ja, prvi Dormeo!!Samo predlogi za 140X220.
Če verjameš ali ne sem v življenju najboljše spal kot otrok na čemerkoli (verjetno je bil kak čip Jogi), potem pa na prvem Dormeotu, pa na original madracih v avtodomu, pa na eni Hofer/Lidl penasti več conski peni in šele potem na vodni,...
Hočem povedat, da dobro spanje je večinoma odvisno od vsega drugega kot pa drage vzmetnice.
jaz sem tukaj vzel 210x180 https://medico-home.si/ made in croatia...Zdravo,
Da izkoristim temo. Kje kupiti daljše ležišče npr. 220cmx140cm. Kar sem uspel najti se vse konča pri 200cm dolžine.
Hvala za info.
Predvsem naj te tolazi misel da ob tem nisi sam. Obstaja velika verjetnost da tisti pod teboj spijo se slabse, hkrati pa ne razpolagajo z dohodkom ki bi jim omogocil nakup nove vzmetnice. Naj te ta misel in razmisljanje o tem kdo gre jutri na zagovor zazibljeta v miren sen…Jaz sem dobro spal, dokler nisem "na šihtu" napredoval na vrh. Od takrat spim pretežno slabo ali mnogokrat nič. Premalo ur, premalo kvalitete, preveč polna glava, tudi že neke bolečine, ki ne pojenjajo več.