Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
A to je kakšna blond tajnica na Darsu izbirala barvo? Da bi vsaj dali vijolično, kot so jo imeli pred leti Avstrijci. Mislim, ne moreš izbrati roza barve za vinjeto, no.
Baje smo moski bolj coravi za barve, kakor zenske, a meni se ta vseeno ne zdi roza, ampak lilasta
("lilasta" je za moje pojme vmes med "rozasto", ki je zzmesana z belo, in "vijolicno", ki je zmesana z modro).
Na TV je bilo, da so barvo izbrali (o tem je govorila v prvi osebi ena zenska ...) glede na izbiro Avstrijcev, ki imajo baje letos oranzno nalepko (zneska je rekla "marelicno", ce se ne motim, kar pripleje do nizje opisanega problema) in da se taka barva lepo loci od avstrijske, s katero bodo tako ali tako vsi turisti prisli k nam.
V cem je tezava z "marelicno" barvo ? Pred mnogimi leti so nanovo tapecirali ene stole v barvo, ki se je meni zdela "rozasta". Kolegica je rekla, da je to "marelicna" barva, ceprav mi ni jasno, kje je to pobrala, ker je barva bila res roza (ce ze kaj, je bila "salmon red" od teh cudaskih imen, torej rozasta) in absolutno nic oranzna (vse marelice so oranzne, nonbena pa roza).
V glavnem ... za to izbiro so krive zenske in njihova barvna nomenklatura
Ce bi bila nasa nalepka gasilsko (za prelepe ljudi: Ferrarijevo) rdeca, bi se takoj locila od avstrijske, hkrati pa tudi od starih slovenskih nalepk. Lilaste bi lahko prihranili za takrat, ko bi ze uporabili tudi rumeno, turkizno in crno/rjavo, preden se cikel ponovi.