nova particija v sedmici

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
V win 7 bi rad osnovno particijo razdelil na dve. trenutno imam cca 130 G praznega prostora. ko rečem skrči particijo mi izračuna da jo lahko skrči za boga 2 Giga. Kje je težava oz kako to rešiti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Tole, da ti "reče", da jo lahko skrči samo za 2GB, mi je malo sumljivo. Si prepričan, da si v programu za nadzor particij in v kakem programu za stiskanje podatkov (NTFS compression ali kaj podobnega)?

Just in case:

start / computer managment / disc managment

Sicer pa mi res ni jasno, kaj se ob 130GB praznega prostora pritožuje...

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
ja sem v upravljanju. in računalnik sem zdaj čist na frišno postavu in ..... sranje od windowsov :)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sorry, samo vseeno sem moral preverit, če o pravi stvari govorimo.

Anyway... kaj pa kriptiranje sistemske particije (BitLocker)? Če je vklopljen, bi morda lahko motil spremembo particije...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
control panel / bit locker

(ampak ni v vseh opcijah W7, mislim da samo v Pro in Ultimate)

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
mislm da nimam razen če je kakšen čuden prevod ker imam slo verzijo.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Po vsej verjetnosti bo potrebno storiti defragmentacijo.
smile-1.gif

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
po svezi namestitvi win7...pa defragmacija, cemu...tole mantranje, vsako razdeljevanje diskov se opravi pred namestitvijo os-a...najlazje je tole storiti z pqmagic...je pa en fajn skupek programov, ki se imenuje hiren`s boot cd...na njem se nahaja kar precej progamov, ki jih lahko uporabis v namene razdeljevanja diska...sicer pa, cemu razdeliti 130gb disk na particije, tole se je pocelo par let nazaj...

dan danes pa je gor a disku par iger, par progamov...in je 70% diska polnega...ze meni hodi 320gb disk za os malo...in studiram da preselim vse skupaj na 500gb osnovo...

sicer pa vsakemu svoje...

lp, dominic...

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
sej jest sem izpred par let
smile-1.gif
čemu particija? da so gor dokumenti in ko ponovno nalagam sistem tam tudi ostanejo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še en konzervativec, ki ima rad stvari popredalčkane po particijah! Te čisto razumem. Sploh če se greš še kakšno enkripcijo, so particije super.

Poizkusi še s kakšnim namenskim programom, ki dela znotraj W okolja. Partition Magic recimo, ali kaj je sedaj pač aktualno.

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
razne partition managerje sem brisal že nekaj časa nazaj ko sem šel na mac. tile winsi so se ta hip odločili da lahko naredim particijo veliko 30 G kar mi je dovolj tako da se ne mislim več s tem ukvarjat. hvala za predloge vseeno.