Imam eno vprašanje, ker sem spet po malem razp**** (lepo rečeno: razočaran) nad optiki...
Skratka, v Mestni optiki sem danes nova očala. Vse lepo in prav, če pustimo ob strani, da so mi naložili, da so antirefleksna stekla danes nekaj popolnoma samoumevnega (
Očala nosim že 15 let in vem, da oko rabi kak dan, da se na nova očala privadi...
Ampak vseeno me moti, da me pri gledanju v monitor desno oko (gre za -5,25 minusa in -1,25 cilindra) malo skeli (isto dioptrijo sem nosil slabo leto že na starih očalih...).
Z jamranjem bi vsekakor počakal še kak dan ali dva, če ne bi med metanjem vrečk, v katerih so bile nove leče, v smeti opazil, da clindri ne štimajo povsem s tistimi na receptu:
-za levo oko je napisanih 180 stopinj, narejene leče so 0 stopinj (okej, velja osnovnošolska matematika kroga tudi pri lečah za očala?
)
-za desno oko je napisanih 160 stopinj, narejene leče so 0 stopinj
Zato me zanima mnenje, če je to pomembno ali ne?
Hvala za pomoč!
Tony
Skratka, v Mestni optiki sem danes nova očala. Vse lepo in prav, če pustimo ob strani, da so mi naložili, da so antirefleksna stekla danes nekaj popolnoma samoumevnega (
Očala nosim že 15 let in vem, da oko rabi kak dan, da se na nova očala privadi...
Z jamranjem bi vsekakor počakal še kak dan ali dva, če ne bi med metanjem vrečk, v katerih so bile nove leče, v smeti opazil, da clindri ne štimajo povsem s tistimi na receptu:
-za levo oko je napisanih 180 stopinj, narejene leče so 0 stopinj (okej, velja osnovnošolska matematika kroga tudi pri lečah za očala?
-za desno oko je napisanih 160 stopinj, narejene leče so 0 stopinj
Zato me zanima mnenje, če je to pomembno ali ne?
Hvala za pomoč!
Tony
Nazadnje urejeno: