Nova Nokia LUMIA 930 z WP8.1

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Zanimivo, ker meni pa ta glance nikakor ne potegne, samo baterijo mi kuri (920).

Nisme pa se poglablja...a ima 930 notifikacijsko led lučko?
Tudi sam imam 920 pa nisem opazil, da bi baterijo bistveno bolj kurilo... Rekel bi maksimalno do nekaj % na dan... Več definitivno ne.
Nekaj % na dan odtehta funkcijo Glance screena
smile-1.gif

Si preveril, da imaš nastavljeno na "pokukaj"?
Torej samo 15s, ko senzor zazna gibanje?

Jaz imam glance skoz vklopljen (pa še ozadje) in ne opažam bistveno večje porabe. Tako ali tako je potrebno na cca 1,5 dneva polnit.
Imam pa 920.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
http://www.wpcentral.com/nokia-lumia-930-does-not-have-glance-heres-why

To pa je velik minus, ne vem kaj so razmišljali....glance je ena boljših funkcij, imo.
To je res minus... Smo se ravno navadili, zelo uporabna funkcija ob zaklenjenem zaslonu!

Sicer ni še vse dokončno, morda bodo kasneje dodali s posodobitvami, če bodo inženirji rešili težavo:
Citat:
Regardless, Nokia is very aware that people are really missing that feature. We were told there have been a lot of internal conversations about this “feature gap” and how to avoid this in the future. It’s also not clear if Nokia can code around this one, but it sounds like they are trying to figure it out. Nokia has done some crazy things in the past, like the Lumia 1020, which lacks a second dedicated imaging chip (most techies assumed they would need one). So never say never, but at least for now, the Lumia Icon and Lumia 930 won’t have this feature.

V obrambo Nokie:) pa to, da Glance screen ne pozna ne Samsung, ne Apple, ne SONY, ...

A ta "glance" je, da ti pokaže na hitro obvestila, če imaš kak zgrešen klic, prejet sms, koliko je ura in pa koliko je še baterije, pa še kako drugo obvestilo?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
1,5 dneva ti zdrži 920tka? Svaka čast...jaz imam ob 17:00 še kakšnih 20%, tako da po navadi v pisarni predno zaklučim še mal napolnim, da imam potem pred spanjem še cca 30%. Brez vmesnega polnenja, pa ni šans da zdrži do večera. Pa enako je bilo pri S3, za primerjavo.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
1,5 dneva ti zdrži 920tka? Svaka čast...jaz imam ob 17:00 še kakšnih 20%, tako da po navadi v pisarni predno zaklučim še mal napolnim, da imam potem pred spanjem še cca 30%. Brez vmesnega polnenja, pa ni šans da zdrži do večera. Pa enako je bilo pri S3, za primerjavo.

2 dni...
zmaga.gif

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Zelo je odvisno od tvoje lokacije, po mojih izkušnjah mi v službi porabi čez dan približno 30% baterije, v istem času doma mi z enako uporabo porabi tudi dvakrat več.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
WIFI, 4g, sinhronizacija, emaili, pa gre baterija do 20.00 če še več telefoniram ga moram vmes polnit. Sem imel navigacijo prižgano ves čas na kablu in v 12v vtičnico pa mi je baterijo hitreje kurilo kot polnilo
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
WIFI, 4g, sinhronizacija, emaili, pa gre baterija do 20.00 če še več telefoniram ga moram vmes polnit.

Točno tako je pri meni. sredi dneva (torej da mi ravno nekje ob 20:00 crkne) pa nisem miren, da mi kaže 20-30%...tako da ga ob koncu delovnika malce še napolnim (do vsaj 60%) pa je potem do ene 22:00 sigurno mir. Sem prevečkrat naletel, da sem imel recimo ob pol osmih še ene 20%, pa sem se odločil, da grem tečt, kar pomeni, da mi nebi zdržal ene ure predvajanja muzike in v ozadju Endomondo z GPSom in podobnim...torej žalost
rolleyes-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Če baterijo polniš po malo - ne do konca - pogosto, potem baterija precej zgubi na kapaciteti.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Tako pravijo, da je bilo včasih. Novjše (zadnjih nekaj let) baterije naj bi polnil poljubno dolgo in naj to ne bi imelo vpliva na kapaciteto.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Če baterijo polniš po malo - ne do konca - pogosto, potem baterija precej zgubi na kapaciteti.
Se strinjam!

Moja opažanja, kaj najbolj kuri baterijo na Lumii 920 je 4G (zelo požrešen, tam kjer je signal slab), zato imam na 3G.
Kadar se uporablja navigacija je pomembno, da se jo čisto zapre (back tipka).
Prav tako igre se zapira z back gumbom.

Jaz imam zadnje čase pred spanjem 23.00 med 20%-40%. WIFI ON, GPS ON, mobilni podatki ON.
Tako da sem zadovoljen.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Predvsem pa se baterija hitreje izprazni, če se jo polni preko računalnika ali avtopolnilca.
Zakaj je tako ne vem, vendar to drži.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Zakaj bi imel glance stalno on? Za pogledat koliko je ura ali pa če te je kdo klical imaš verjetno na peak, pa samo takneš al karkoli že in ti pokaže. In to Samsung ima...vsaj Note 3 ima no, ko greš čez senzor, ki je spredaj. Pokaže ti uro, datum, če imaš kak zgrešen klic, sms, koliko % baterije še imaš, pa ostale info (fb sporočilo, twitter sporočilo - ob prižganem netu seveda).