Nova Nokia LUMIA 930 z WP8.1

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Končno naslednik Lumie 920. V Evropi, večina operaterjev, na voljo junija.
Z Windows phone 8.1, ki je konkretna nadgradnja obstoječega sistema. Ogromno novosti.

lumia-930-h.jpg

Lumia 930 specifikacije:

ALU stranice
5” 1080x1920-pixel ClearBlack OLED display with Super Sensitive Touch
2.2GHz Quad-core Snapdragon 800 system chip
2GB of RAM
20-megapixel PureView camera with ZEISS lens and dual LED flash
Stereo sound recording with directional sound (4 mic)
32GB of internal storage (no support for microSD cards)
2420mAh battery
Qi wireless charging

VEČ: http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_930_with_5_1080p_screen_and_20mp_camera_announced-news-8200.php

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Tole je pa super nadgradnja 920/925tke
cheer.gif

Nov zelo všečen dizajn, konkretno večji ekran in cel cm nižji kot novi HTC One (z enako diagonalo). Z novim 8.1 zelo zelo mikavna zadeva in res odlična nadgradnja
cheer.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Z Lumio 930 tudi prvič predstavljene "žive slike" Living Images.
Torej, ko posnameš sliko, se zabeleži tudi gibanje.

Primer:
http://youtu.be/PbH1E57LuYA

Citat:
One of the new features that Nokia talked about at Build 2014 and at #moreLumia was something called Living Images. It is built into the Nokia Camera app, and initially, it will be exclusive to the Nokia Lumia 930.

Living Images is a pretty cool feature that basically incorporates small capsules of video just before or after a still picture, then mixing some of that action with the still image that was captured at the point of the shutter click.

This new feature is built in to the Nokia Camera app, and it naturally integrates with Nokia Storyteller too. Nokia took us through how easy it is to capture these moments, then shared some images they took late last week at points around San Francisco.

Considering Nokia’s outstanding camera hardware, and great imaging software, Living Images seems like a match made in heaven. We certainly hope it will not be a Lumia 930 exclusive for long.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Saj za flagshipe je to normalna cena. Zelo podobno ceno imajo ob lansiranju tudi galaxyi, iphonei, sonyi, itd...
Ta telefon v kombinaciji z WP8.1 bo res velik skok naprej.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.468
447
83
Bolj sem ciljal na padanje cen, očitno si lahko le jabolčni privoščijo vztrajanje pri visokih cenah novih aparatov skozi celotno življenjsko dobo izdelka. Recimo HTCjev in Samsungov flagship sta bila lansko jesen - leto po predstavitvi, 9 mesecev(!) po dejanski dobavljivosti na trgu - na EU trgu na voljo krepko pod 200€, cena ob lansiranju je bila čez 500€.

Marsikoga, ki bi sicer razmišljal o tako dragem telefonu, tovrstne stvari odvrnejo od nakupa. Vsaj v začetku, ker bo rajši počakal na občutnejši padec cen. Sicer je to tema o Nokii, one malenkost bolje držijo ceno, ampak ne dosti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Problem je število modelov in izboljšave. Ajpfon izda en model na leto, kateri skoraj ni nič boljši, kot predhodnik...medtem ko konkurenca šiba celo paleto izdelkov in tudi konkretne izboljšave.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Bolj sem ciljal na padanje cen, očitno si lahko le jabolčni privoščijo vztrajanje pri visokih cenah novih aparatov skozi celotno življenjsko dobo izdelka. Recimo HTCjev in Samsungov flagship sta bila lansko jesen - leto po predstavitvi, 9 mesecev(!) po dejanski dobavljivosti na trgu - na EU trgu na voljo krepko pod 200€, cena ob lansiranju je bila čez 500€.

Marsikoga, ki bi sicer razmišljal o tako dragem telefonu, tovrstne stvari odvrnejo od nakupa. Vsaj v začetku, ker bo rajši počakal na občutnejši padec cen. Sicer je to tema o Nokii, one malenkost bolje držijo ceno, ampak ne dosti.

Ne drži popolnoma. Trg je segmentiran na različne skupine kupcev in le ti se ločijo/se ločimo in vseh ne odvrne visoka cena na začetku in njen dokaj hiter padec. Tisti, ki tako razmišljajo in jih to odvrača od nakupa, so verjetno v manjšini in sploh niso primarna ciljna skupina proizvajalcev. Se mi zdi, da zadnje čase Sony prednjači v tem in tudi napovedali so odkrito, da bodo flagshipi na 6 mesecev. Verjetno se jim že izplača.

Sry za offtopic, tema je Lumia 930. Tudi po mojem mnjenju več kot dostojen naslednik 920-ke in vreden zamenjave (tudi, če bila 920-ka kupljena pred kratkim
smile-1.gif
)

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
tole zgleda kr top.. cakamo se na htc, baje pripravljajo nekaj v stilu m8.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Zanimivo, ker meni pa ta glance nikakor ne potegne, samo baterijo mi kuri (920).

Nisme pa se poglablja...a ima 930 notifikacijsko led lučko?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Verjetno imajo rešeno nekako ja, če se ne motim sem videl, da se pač prižge celoten zaslon, samo manjša svetilnost.

No meni na 620 se pa ne pozna dosti, imam pa narejeno na peak. Pomoje me tudi ne bi motilo, če bi se takrat pač vklopil kar zaslon in ne glance, še posebej zato, ker bo pri 8.1 viden notification center kar na prvem zaslonu. Pač da imam na razpolago osnovne informacije brez da odklepam telefon, zgolj s tem ko se približam zaslonu.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
http://www.wpcentral.com/nokia-lumia-930-does-not-have-glance-heres-why

To pa je velik minus, ne vem kaj so razmišljali....glance je ena boljših funkcij, imo.
To je res minus... Smo se ravno navadili, zelo uporabna funkcija ob zaklenjenem zaslonu!

Sicer ni še vse dokončno, morda bodo kasneje dodali s posodobitvami, če bodo inženirji rešili težavo:
Citat:
Regardless, Nokia is very aware that people are really missing that feature. We were told there have been a lot of internal conversations about this “feature gap” and how to avoid this in the future. It’s also not clear if Nokia can code around this one, but it sounds like they are trying to figure it out. Nokia has done some crazy things in the past, like the Lumia 1020, which lacks a second dedicated imaging chip (most techies assumed they would need one). So never say never, but at least for now, the Lumia Icon and Lumia 930 won’t have this feature.

V obrambo Nokie:) pa to, da Glance screen ne pozna ne Samsung, ne Apple, ne SONY, ...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Zanimivo, ker meni pa ta glance nikakor ne potegne, samo baterijo mi kuri (920).

Nisme pa se poglablja...a ima 930 notifikacijsko led lučko?
Tudi sam imam 920 pa nisem opazil, da bi baterijo bistveno bolj kurilo... Rekel bi maksimalno do nekaj % na dan... Več definitivno ne.
Nekaj % na dan odtehta funkcijo Glance screena
smile-1.gif

Si preveril, da imaš nastavljeno na "pokukaj"?
Torej samo 15s, ko senzor zazna gibanje?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mogoce sem,imel res skoz prizganega. Saj pravim, pred casom preizkusil in mi je kar konkretno zrlo. Bom preveril in porocal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Poslavlja se funkcija search buttna, torej da odpre bing. Zdaj se odpre cortano.